Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 29.07.12, 22:13   #1
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,161
Ettiği Teşekkür: 9248
Aldığı Teşekkür: 15482
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Öğrenci Rukia'dan Kadayıflı Sarma Baklava




Kadayıflı Sarma Baklava



Banemin, Real ve Lale’den sonra ben de mutfağa giriş yapmış bulunmaktayım. Ben ne şefim ne de usta sadece masum bir öğrenciyim. O yüzden eleştirileriniz mümkün olduğunca olumlu olsun lütfen. Hatta %110 olumlu olursa çok sevinirim.

Kadayıflı sarma baklava tarifini kopyalayıp vermek yerine sizin için bizzat denedim ve olabilecek her türlü zehirlenme ve aç kalma risklerini göze alarak işe koyuldum.

Malzeme Listesi

  • 1 Pk. Baklavalık Yufka
  • 250 Gr. Tel Kadayıf
  • 150 Gr. Tereyağı
  • 1 Su B. Yeşil Fıstık

Şerbeti İçin

  • 3 Su B. Toz Şeker
  • 2 Su B. Su
  • 1 Dilim Limon


Malzemeler yukarıda uzun uzun yazıyor tekrar yazmayacağım, yormayın beni.





İlk olarak yufkacıdan taze olarak alınmış kadayıfları( yufkacıdan yufka niye almadın demeyin yufkaları da kadayıfçıdan aldım.) ince ince doğruyoruz yada parçalıyoruz, eziyoruz bilimum işkenceleri uyguluyoruz yani. Nasıl olsa kimse ne yaptığımızı görmüyor.



Daha sonra kadayıfları Antepfıstığı yerine biz inatla fındık fıstıkla karıştırıyoruz. Çok daha hafif oluyor. Bir yandan da ocakta tereyağını eritip yufkanın üzerine sürüyoruz (çok yağ kullanmayın bence). Ben azalttım siz de azaltın. Forumun kilo ortalaması artmasın.



Malzemeleri yufkanın içine koyduktan sonra rulo şeklinde katlıyoruz ve tepsimize yerleştiriyoruz. Hepsi aynı boyda olsun diye ne kadar uğraştıysam da olmadı, ama suç büyük ihtimal tepsideydi.



Tepsi dolduktan sonra üzerine kızdırılmış yağ sürüp 190 derece fırında pişiriyoruz. Pişirme süresini unuttum. Pişene kadar bekleyin işte, yanık kokusu gelmeye başlayınca fırından hemen çıkarın ama.







Fırından çıkan tepsinin görünüşü üstteki gibi oluyor. Tamam belki üstü biraz daha açık renk olabilir. Yanık benzeri izler de olmayabilir. Çünkü onlar bana özel. Sizinki farklı olursa şaşırmayın. Gücenmeyin, çekinmeyin.

Soğuduğunda herkesin bildiği şerbeti döküp dolapta dinlenmeye bırakıyoruz ve tamamdır. Sonuç aşağıdaki gibi bir lezzet oluyor. Üzerinde kaymaklı dondurma veya yanında şeftali gibi meyve aromalarıyla yemeyecek olan yoktur sanırım. Yani belki vardır da o yemeyenlerin hakkını da ben yerim.




Sonuç olarak siz değerli üyelerimiz için tarifi bizzat denedim ve sonuçlarına katlandım (pardon lezzeti tattım).

İçerisine koyulan yağ fazla abartılmadığında ağır bir tatlı olmuyor. Ama ne kadar ağır olmasa da fazla yememekte fayda var. Ben iki dilim yedim ve fazlasıyla yetti.


Gönül rahatlığıyla yapın efendim, afiyet olsun
Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
18 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.07.12, 23:03   #2
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 494
Mesajlar: 11,464
Ettiği Teşekkür: 42735
Aldığı Teşekkür: 74653
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kadayıflı Sarma Baklava

Cıkkkssssssss! olmamışş...

Tatlıya lafım yok hemen yanlış anlama. Yufkaları kadayıfçıdan, kadayıflarıda yufkacıdan alma kısmı olmamış. Ne ters bişeysin sen ya!..

Harikasın ne diyeyim? Girip uğraşmışsın bununla ve bir de ilave olarak resimlemişsin. Bu sıcakta bizim için girdiğin bu zorluk takdire şayan. Ayrıca resimler bu sefer net.

Lale koşşşşşşşş!. Rukia bana baklava yapmış.

Teşekkürler...



__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.07.12, 23:07   #3
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,161
Ettiği Teşekkür: 9248
Aldığı Teşekkür: 15482
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Öğrenci Rukia'dan Kadayıflı Sarma Baklava

Ben ne yapayım yufkacının kadayıfı, kadayıfçının da yufkası güzel oluyor. Alla alla

Resimler öncekilere göre net evet, ama yine de yeterli değil. Ne yapalım hiç yoktan iyidir. Bunu bulamayanlar da var. Misal ben bu zamana kadar bulamamıştım.

Oyyy baklavaları ben de kime yaptım diye düşünüyordum. Demek sana yapmışım. Tadı nasıldı?
Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.07.12, 23:11   #4
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 494
Mesajlar: 11,464
Ettiği Teşekkür: 42735
Aldığı Teşekkür: 74653
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Öğrenci Rukia'dan Kadayıflı Sarma Baklava

Hemen "tadı nasıldı?" diye sorup havalara girme.

Önce yemem lazım...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.07.12, 23:13   #5
Müdavim

Insanlikarayan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2012
Konular: 754
Mesajlar: 13,863
Ettiği Teşekkür: 134659
Aldığı Teşekkür: 48271
Rep Derecesi : Insanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Öğrenci Rukia'dan Kadayıflı Sarma Baklava

Bir Tabakta ben isteyebilirmiyim, gerci tatliyla aram iyi degil ama?.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
Insanlikarayan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.07.12, 23:16   #6
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,161
Ettiği Teşekkür: 9248
Aldığı Teşekkür: 15482
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Öğrenci Rukia'dan Kadayıflı Sarma Baklava

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Banemin Mesajı göster
Hemen "tadı nasıldı?" diye sorup havalara girme.

Önce yemem lazım...

Sen daha yemedin mi yoksa.

Yok yok ben anladım kimse istemesin diye oyun oynuyorsun değil mi?


Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Insanlikarayan Mesajı göster
Bir Tabakta ben isteyebilirmiyim, gerci tatliyla aram iyi degil ama?.
Banemin'den sana kalırsa tabiki de alabilirsin Insanlıkarayan.

Benim de aram iyi değildir ama bugün çok samimi oldum kendisiyle.
Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.07.12, 00:46   #7
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Öğrenci Rukia'dan Kadayıflı Sarma Baklava

Rukiacığım, çok erken değil mi? Daha bayrama kadar çok zaman vardı, bozulacak o zamana kadar. Onun için de yolla onu bana, ben yiyeyim diyeceğim de, Banemin hemen sahip çıkmış. İnsanlıkarayan da hemen dalmış konuya

Şef ve Ustadan sonra bir de öğrenci aşçıbaşımız oldu. Ama benim bildiğim öğrenci ucuz malzeme ile birşeyler yapar, sen fındıktı, fıstıktı, tereyağ v.s.. almış başını gitmişsin

İlk fotoğraftaki meyveler tarifte yok. Madem yok neden fotoğrafa ekliyorsun, eğer tarifte varsa, o zaman neden yazmıyorsun? Üzerlerine kaymak gibi birşey de koymuşsun, o da gözümden kaçtı sanma sakın. Kırptım, 2 puan kırptım işte


O kadayıflı baklavayı yapan ellerine sağlık
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.07.12, 00:51   #8
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,161
Ettiği Teşekkür: 9248
Aldığı Teşekkür: 15482
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Öğrenci Rukia'dan Kadayıflı Sarma Baklava

Bayrama hiç kalmadıki Banemin bitirdi hepsini. Sen ona kız.

Ben gönlü zengin öğrencilerdenim. Kesenin ağzını açtım bu sefer. Sanki parasını ben ödemişim gibi.

Ama ama ama niye kırptınki şimdi sen o iki puanı. O meyveler isteğe bağlı olduğundan koymadıydım. Biliyorum puanı kırmak için yazdıkların bahane. Asıl nedeni Banemin'in tatlıya saldırması değil mi?

Sen ondan kır puanı ondan..
Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.07.12, 00:53   #9
Tam Üye

USLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 50
Mesajlar: 327
Ettiği Teşekkür: 444
Aldığı Teşekkür: 727
Rep Derecesi : USLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Öğrenci Rukia'dan Kadayıflı Sarma Baklava

Ellenize ve emeğinize sağlık.
Ehh artık bizimde boğazımıza sağlık
USLU isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz USLU'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.07.12, 00:54   #10
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Öğrenci Rukia'dan Kadayıflı Sarma Baklava

Banemin hazırcının teki zaten boş durmaz

Puan kırmak işin şakasıydı, emek vermiş ve çok da güzel yapmışsın
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
baklava, kadayıflı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Profesör ve Öğrenci Arasında Geçen Konuşma oneyouu Bilimsel Çalışmalar ve Haberler 0 28.01.09 21:48


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.