Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 08.01.13, 01:03   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Yöresel Bir Tatlı | Samsades Tatlısı

Samsades Tatlısı


Samsades tatlısı Seferihisar yöresine ait olup, çok tutulan ve sık yapılan bir tatlı çeşididir.




Malzemeleri

  • 1kg un
  • Yarım kilo lor
  • 1 tatlı kaşığı tarçon
  • Yarım bardak toz şeker
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su


Yapılışı:

1 kg undan 2 avuç kadar ayrılır. Kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Hamurdan 4-5 beze yapılır ve un serpilmiş hamur tahtasının veya tezgahın üzerinde ince olarak açılır. 2cm genişliğinde 10 cm uzunluğunda şeritler kesilir.

Şeker,tarçın ve lor bir kapta karışrırılır. Bu karışımdan kesilmiş olan şeritlerin bir ucuna bir tatlıkaşığı kadar konur ve muska şeklinde sarılır. Tüm şeritler bu şekilde tamamlanır. Kızgın yağda kızartılır.

4 bardak su ve 3 bardak şekerle şurubu hazırlanır. Şurup kaynamaya başlamadfan önce biraz tarçın eklenir. Hazırlanan şurubun içine kızarılmış muskalar atılır. Biraz bekletilip, şuruptan alınıp süzülür ve sıcak servis yapılır.


Afiyet olsun.


Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.01.13, 01:06   #2
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 842
Mesajlar: 7,416
Ettiği Teşekkür: 33023
Aldığı Teşekkür: 38374
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Yöresel Bir Tatlı | Samsades Tatlısı

Hazır yufkadan yapsam samsades tatlısı darılmaz dimi Başakça


Teşekkürler tarif için
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.01.13, 09:45   #3
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,143
Ettiği Teşekkür: 29442
Aldığı Teşekkür: 18608
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Yöresel Bir Tatlı | Samsades Tatlısı

Yapan olursa yerim. Ben hamur işleri konusunda yeteneksizim.

Teşekkürler Başakça.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardak, samsades, tatlı, tatlısı, yöresel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sudak Tatlı Su Balığı -Tanıtım ve Avlanma Yöntemleri Kartal Balık Avcılığı 1 25.12.18 15:20
Amatör Oltacılık Hakkında Herşey Kartal Balık Avcılığı 6 02.11.14 09:17
Etimek Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 5 20.05.13 13:47
Tatlı Su Balığı | Sazan Balığı (Cyprinus carpio) Dilaver Balık Avcılığı 2 02.03.13 18:22
Tatlı Su Kefali Türleri - Avlanma Teknikleri Kartal Balık Avcılığı 3 07.02.09 18:42


WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.