Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 15.02.2013, 01:11   #1
Çevrimdışı
Gulbade
DadLuCadI..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hamsi Tatlısı

MALZEME:

  • 250 gr. hamsi
  • 250 gr. un
  • 5 adet yumurta
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 limonun suyu
  • tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1/2 fincan yeşil fıstık
  • 1/2 fincan fındık

Jöle Malzemesi
  • 1 adet muz
  • 1 adet portakal
  • 100 gr ahududu
  • 1 adet kırmızı elma
  • 1 adet şeftali
  • 2 su bardağı su
  • 300 gr. şeker

Şerbet malzemesi:
  • 1/2 kg toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu


YAPILIŞI:


Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.
Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ilave ederek sürekli karıştırınız. Yaklaşık 7 dakika kaynadıktan sonra bir iki damla zeytinyağı gezdirip çeyrek limonun suyunu ekleyiniz. Bir iki dakika karıştırdıktan sonra ateşten indirip soğumaya bırakınız.

Hamur ılıyınca yumurtaları kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayırınız. İçlerine hamsi filetolarını birer birer yerleştirip hamurları kapatınız. Hamurlu hamsileri zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartınız.
Şurubu hazırlayınız. Kızarmış hamsili hamurları atıp 5 dakika kadar bekletiniz ve bilahare tepsiye diziniz.

Muz hariç diğer meyveleri kabuklarını ile birlikte küçük parçalara kesiniz ve çekirdeklerini ayıklayınız ve bir kapta birleştiriniz. Buna soyulup dilimlenmiş muzları ilave ediniz. Su ve şeker ilave ederek pişiriniz. Hazırlanan jöleyi hamsili hamurların üzerine dökünüz. Yarım saat bekletip soğuk servis yapınız.

Oktay usta
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.02.2013, 01:15   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsi Tatlısı

Bu olmadı işte Gülbade, hamsinin de tatlısımı olur yahu?

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.02.2013, 01:16   #3
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsi Tatlısı

Hamsi, muz, portakal, ahududu, elma ve şeftali birarada

Okurken bile midem isyan etti

İlginç tarif için teşekkürler Gulbade.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.02.2013, 01:18   #4
Çevrimdışı
Gulbade
DadLuCadI..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsi Tatlısı

Bu tatlıyı ne yaparım ne yerim,ama çok ilginç tatları bir arada okuyunca paylaşmak istedim...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.02.2013, 01:34   #5
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsi Tatlısı

Bugün hamsiden gidiyoruz Gülbade; sen tatlısı ben böreği

Balığı çok seven biri değilim tatlısını ve böreğini hele hiç düşünemiyorum
Teşekkürler yine de...


Gülbadeciğim, özelden de profilinden de mesajlarımı okumamış olacaksın ki, konularına kaynak belirtmiyorsun.
Sitemizin düzeni için gerekli bu.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 15.02.2013, 01:37   #6
Çevrimdışı
İmge
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsi Tatlısı

Balığı severim diğer etlerden, et pek tüketmem ama balığa mı acıyım yoksa mideye mi acıyım ilginç bir tarif teşekkür ederim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 15.02.2013, 22:40   #7
Çevrimdışı
Limon
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsi Tatlısı

Bunudamı görecektim hamsiden tatlı ıyyy
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Limon'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 15.02.2013, 23:43   #8
Çevrimdışı
C.Cienfuegos
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsi Tatlısı

Sanki Dünya'da hamsiden başka balık yok.Her naneye katıyorlar.
Midem kalktı.
__________________

"Tanrım, artık bir ateist olduğum için beni bağışla , ama Nietzsche'yi okudun mu?"

John Fante
  Alıntı ile Cevapla
C.Cienfuegos'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
adet, bardağı, hamsi, tatlısı, Şeker


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.