Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 03.03.13, 21:22   #1
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 49
Konular: 168
Mesajlar: 555
Ettiği Teşekkür: 1794
Aldığı Teşekkür: 2795
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Limonlu Bar


Alt Katman Icin Malzemeler

2 su bardagi un
1/2 su bardagi pudra sekeri hamuruna ve bir miktar da fazladan uzerine serpmek icin
200 gram tereyagi, soguk ve kucuk parcalara bolunmus olacak

Ust Limon Katmani Icin Malzemeler

4 yumurta
2 su bardagi toz seker
1/4 su bardagi un
1 cay kasigi kabartma tozu
Yarim cay kasigi tuz
1-2 limon kabugu rendesi
2-3 limonun suyu



Yapilisi

Firini onceden 180 dereceye isitiyoruz. Alt katmani hazirlamak icin un, pudra sekeri ve tereyagini mutfak robotuna koyup, hamur bir top haline gelene kadar robottan geciriyoruz. Hamuru robottan cikarip dikdortgen borcamin (benim borcamim 23cmx33cm) dibine dosuyoruz. Hamurun her yerini catalla deliyoruz. Onceden isinmis firinda yaklasik 20 dakika kadar, uzeri hafif pembelesene kadar pisiriyoruz. Firindan cikariyoruz. Hamur piserken uzerindeki limonlu katmani hazirliyoruz.Bunun icin yumurtalari buyukce bir kaba kiriyoruz ve cirpma teliyle kolumuz yorulana kadar cirpiyoruz Sekeri, 1/4 su bardagi unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip hic topak kalmayana kadar yine cirpiyoruz. En son limon kabugu rendesini ve limon suyunu da ekleyip yine cirpiyoruz ve onceden pisirdigimiz borcamdaki hamurumuzun uzerine dokuyoruz. 180 dereceye isinmis firinda 25-30 dakika kadar uzeri kizarana dek pisiriyoruz ve firindan cikarip sogumaya birakiyoruz. Iyice soguyunca uzerine bolca pudra sekeri serpiyoruz. Kesme asamasinda duzgun kesebilmek icin bicagimizi hafif islatarak kesiyoruz. Boylece dilimler daha duzgun kesiliyor. Biz ince uzun kestik ama kucuk karelere de kesebilirsiniz. Genelde hic artmiyor ama olur da eger hepsini yemediyseniz kalani mutlaka kapakli bir kapta buzdolabinda sakliyoruz. Buzdolabinda oldugu surece 3-4 gun dayanir.
Afiyet olsun!

Kaynak
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.03.13, 00:35   #2
Müdavim

Insanlikarayan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2012
Konular: 754
Mesajlar: 13,866
Ettiği Teşekkür: 134668
Aldığı Teşekkür: 48279
Rep Derecesi : Insanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Limonlu Bar

Alıntı:
Ust Limon Katmani Icin Malzemeler

4 yumurta

2 su bardagi toz seker
1/4 su bardagi un
1 cay kasigi kabartma tozu
Yarim cay kasigi tuz
1-2 limon kabugu rendesi
2-3 limonun suyu
Bende ne zamandan beri diyordum, su Limonu coktan beri göremedigimi.

Suyunu cikarmaya basarabildinizmi, Canileeeeer.

Ilk okudugumda Üst Limon Katliami Icin Malzemeler diye okudum.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
Insanlikarayan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 04.03.13, 00:49   #3
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 49
Konular: 168
Mesajlar: 555
Ettiği Teşekkür: 1794
Aldığı Teşekkür: 2795
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Limonlu Bar

Kıyamam Limonuma...
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.03.13, 01:02   #4
Müdavim

Insanlikarayan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2012
Konular: 754
Mesajlar: 13,866
Ettiği Teşekkür: 134668
Aldığı Teşekkür: 48279
Rep Derecesi : Insanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Limonlu Bar

Bak bak, bir taraftan kiyamam diyor.

Öbür taraftanda Firini 180 dereceye cikartiyor.

Ayol Saunada bile anca 89 dereceye anca cikartiyorlar, sonra tasin üzerine su döküp buharlastiriyorlar.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
Insanlikarayan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 04.03.13, 01:15   #5
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 49
Konular: 168
Mesajlar: 555
Ettiği Teşekkür: 1794
Aldığı Teşekkür: 2795
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Limonlu Bar

Tatlıyı cok seviyorum...Hele Limonlulara bayılırım... Arkadaş falan düşünemiycem... Kusura bakmasın Limoncuğum

Oyyyyy yerim ben onu...
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.03.13, 19:19   #6
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Limonlu Bar

Limonlu herşey yenir (:
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.03.13, 19:42   #7
Müdavim

Insanlikarayan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2012
Konular: 754
Mesajlar: 13,866
Ettiği Teşekkür: 134668
Aldığı Teşekkür: 48279
Rep Derecesi : Insanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Limonlu Bar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Limon Mesajı göster
Limonlu herşey yenir (:

Ama yeniden fazla konuya güvenmedigin icin, kactin degilmi?.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
Insanlikarayan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardagi, kadar, limon, limonlu, sekeri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.