Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 28.03.13, 11:11   #1
ڪے aşk-ı derun ڪے

ŞimâL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 4
Mesajlar: 166
Ettiği Teşekkür: 800
Aldığı Teşekkür: 939
Rep Derecesi : ŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Çözüldü Çilek Kremalı Pay

Çilek Kremalı Pay






Çilek kremalı pay malzemeleri
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 150 gr margarin


Dolgusu için
  • 250 gr çilek
  • 300 ml krema
  • 300 gr labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 2 yemek kaşığı su

Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı çilek sosu
  • Çilek dilimleri
  • Nane


Çilek kremalı pay hazırlanışı

Çilek kremalı pay: Bisküvileri mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekin. Margarini eritip bisküvilere ekleyin ve iyice karıştırın. Tart kalıbının içine streç film serin ve bisküvi karışımını kalıbın tabanına ve yanlarına doğru bastırarak yayın. Buzdolabında bekletin. Jelatini küçük bir kaseye alın. Üzerine su ilave edip bekletin. Kremadan 3 yemek kaşığı kadar ayırın kalanını şeker ile birlikte katılaşıncaya kadar mikserle çırpın. Peyniri ekleyip 2 dakika çırpın. Çilekleri blender'de ezerek püre haline getirin ve karışıma ekleyin.

Ayırdığınız kremayı bir cezvede ısıtın. Jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve karışıma ilave ederek mikserle çırpın. Bisküvi tabanının içini çilekli krema ile doldurun. Çilek sosunu kaşıkla kremanın üzerine dökün ve gelişigüzel karıştırın.

En az 3 saat derin dondurucuda bekletin. Üzerini çilek dilimleri ve nane yaprağı ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.


Çilek kremalı pay artık hazır,
afiyet olsun.
Kaynak
__________________
ŞimâL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz ŞimâL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.03.13, 12:10   #2
...Az İnsan Çok Huzur...

Lion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2012
Konular: 670
Mesajlar: 5,292
Ettiği Teşekkür: 11418
Aldığı Teşekkür: 22500
Rep Derecesi : Lion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Ruhsuz
Çözüldü Cevap: Çilek Kremalı Pay

Tatlı konusunda pek ayrım yapmam, her türünü de çok severim.
Hoşuma giden tarifleri kenara kıyıya not edip ileride (Hayat) Arkadaşıma bir bir yaptıracağım.
Hem işi ne öğrensin, yapsın.
Lion isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Lion'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.03.13, 13:13   #3
ڪے aşk-ı derun ڪے

ŞimâL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 4
Mesajlar: 166
Ettiği Teşekkür: 800
Aldığı Teşekkür: 939
Rep Derecesi : ŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çilek Kremalı Pay

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Lion-King Mesajı göster
Tatlı konusunda pek ayrım yapmam, her türünü de çok severim.
Hoşuma giden tarifleri kenara kıyıya not edip ileride (Hayat) Arkadaşıma bir bir yaptıracağım.
Hem işi ne öğrensin, yapsın.
İyi fikir bence de
__________________
ŞimâL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ŞimâL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.03.13, 14:05   #4
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,013
Ettiği Teşekkür: 40955
Aldığı Teşekkür: 21797
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çilek Kremalı Pay

Beş çayına olsa off off.

Pasta olsun, taştan olsun.

Ellerine sağlık, teşekkürler Şimâl.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.03.13, 14:32   #5
ڪے aşk-ı derun ڪے

ŞimâL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 4
Mesajlar: 166
Ettiği Teşekkür: 800
Aldığı Teşekkür: 939
Rep Derecesi : ŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çilek Kremalı Pay

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Liaaa Mesajı göster
Beş çayına olsa off off.

Pasta olsun, taştan olsun.

Ellerine sağlık, teşekkürler Şimâl.
Afiyetler olsun efendim
__________________
ŞimâL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ŞimâL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.03.13, 17:51   #6
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çilek Kremalı Pay

Ne kadar basit birisi yapsada yesek şimallllllllll yapıver kuzum
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.03.13, 22:27   #7
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 1,034
Ettiği Teşekkür: 647
Aldığı Teşekkür: 4253
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Çilek Kremalı Pay

Tam gün tatlısı, dur ben bunu anneme göstereyim geçen gün tatlı yermisin dedi ben de ne var dedim , tersyüz kadayıf dedi ( bir de isim vermişler ) neyse getir bakalım dedim meerse kadayıfı fındık fıstıkla pişirin ufalayıp sonra da çakma bir Mahallesi'nin üzerine koyuyorlarmış,

Annem bile üç kağıt yapıyor

Yukarıdaki tarifin de aslı; böğürtlenli cheese caketir, ama iyi deneme,, nerdeyse yutuyordum, annemden başarılı en azından
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.03.13, 10:14   #8
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 5,811
Ettiği Teşekkür: 17696
Aldığı Teşekkür: 28930
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Çilek Kremalı Pay

tatlısız bir hayat düşünemiyorum bana mutluluk veriyor
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.03.13, 20:58   #9
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Çilek Kremalı Pay

İşte buna bayılırım ben

Fakat, bisküviyi pasta tabanı olarak kullandığınızda çok tatlı ve insanın içini bayan bir tad oluyor. En iyisi tart hamuru yaparken kullanılan malzemelerle bir tart hamuru oluşturmak ve tabanı onunla yapmak.

Teşekkürler Şimal.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.03.13, 23:23   #10
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 842
Mesajlar: 7,416
Ettiği Teşekkür: 33023
Aldığı Teşekkür: 38374
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Çilek Kremalı Pay

Görüntü güzel, yenilir bu

Teşekkürler Şimal.
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çilek, kadar, kaşığı, kremalı, yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Altın Çilek Pitsy Alternatif Tıp 12 29.11.13 02:49
Kremalı Börek Canan Börek | Çörek 0 25.05.12 13:02
Eczacılar Birliği'nden Altın Çilek Uyarısı ReaL Sağlığımız İçin Püf Noktaları 4 29.04.11 23:08
Bazıları Çilek Sever Sibel Alternatif Tıp 4 16.11.10 00:09
Dışarıda kar, ocakta kremalı mantarlı tavuk Jazz Et Yemekleri 7 03.02.10 02:44


WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.