Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Yaşamı Tamamlayan Uğraşılar > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Gel kuçu kuçu...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 21.10.2013, 16:49   #1
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Köpekler Niçin Saldırır? | Saldırı Karşısında Ne Yapılmalıdır




Köpek saldırılarını maddeler halinde ele almak daha doğru olur.

1- Köpekler Yaşam Alanlarını Korumak İçin Saldırırlar

Köpekler, belli sınırları olan yaşam bölgelerini sahiplenirler. Bu bölgeye giren yabancılara (insan veya hayvan) saldırırlar.

Eğer köpek sürekli bağlı halde tutuluyorsa veya yavruları varsa, yaşam alanlarını savunma içgüdüleri artar ve yaşam alanları sınırları içerisinde daha saldırganlaşırlar.

Yaşam alanlarında yuva kabul ettikleri (geceledikleri, uyudukları, yavruladıkları) alana yaklaştıkça, köpeklerin saldırganlıkları ve saldırılarının şiddeti artar.

Yuvada yavru varsa, yavrusunu koruma içgüdüsüyle anne köpek, yabancı karşısında yavrularının bulunduğu yuvaya kadar (havlayarak-saldırarak) geri çekilse de daha fazla geri çekilmez, şuursuzca saldırarak yabancıyı (insan veya hayvan) uzaklaştırmaya çalışır.




Sokak Köpekleri
Sokak köpekleri de, belli bölgeleri sahiplenseler de, (yıllardır sokaklarda yaşadıkları için) kendilerini besleyenlerin insanlar olduğunu, insanlara saldırırlarsa zarar göreceklerini (dayak yiyeceklerini veya aç kalacaklarını) bu nedenle de sokakların asıl sahiplerinin insanlar olduğunu bilirler ve insanlara (genellikle) saldırmazlar.

Ama köpekler sürü halinde yaşamaya yatkın hayvanlardır. (Genellikle) Bir alfa dişi çevresinde, sokak köpeklerinden bir sürü oluşur.

Sürü halindeki köpekler hareket halindeyse (genellikle) saldırmazlar. Ama sürü bir yerde yatıyorsa ( o bölge onların yaşam alanıdır) bölgelerine yaklaşan yabancılara (bölgelerini savunmak amacıyla) saldırabilirler. Saldırılıp saldırılmayacağına alfa dişi karar verir.

Sokak köpeği sürüsüne bir yabancı yaklaşırsa (insan veya hayvan) alfa dişi ayağa kalkar ve (fazla istekli ve kızgın olmadan) havlayarak, yaklaşan yabancıyı (bölgelerine girmemesi) için uyarır.

Uyarı havlamasına rağmen, durulmazsa veya yol değiştirilmezse, alfa dişinin havlamaları sıklaşır ve öfkesi artar. Sürüdeki diğer köpekler de ayağa kalkarak havlamalara (uyarıya) katılırlar.

Eğer yaşam alanlarına giren yabancı (hayvan veya insan) durmamış, yaklaşmaya devam ediyorsa, kendileri için tehditkâr davranışlar gösteriyorsa (taş atma, sopa sallama vb) veya paniklemiş kaçmaya başlamışsa köpek sürüsü tümden saldırır, sürü halinde saldırı çok tehlikelidir.


2- Köpekler Kendilerini Tehlikede Hissettikleri (Korktukları) İçin Saldırırlar

Köpeklerde (ve genel olarak tüm hayvanlarda) gözlerini karşısındaki hayvanın gözüne dikmek, saldırı öncesi tehdit anlamı taşır.

Bu nedenle köpekler (genelde tüm hayvanlar) bir yabancı ile göz göze gelmeyi kendileri için bir tehdit olarak algılayabilirler.

Kendilerine bakan birisini, kendisine saldıracak sandıkları için (önce ben saldırayım mantığıyla) saldırabilirler.

Yaklaşan yabancıyı, kendileri için tehlike olarak gördükleri ve ondan korktukları için, korktukları hayvan veya insanları uzak tutmak için de saldırırlar. (Bu saldırlar genellikle ileri saldırı hamlesi sonunda, geri kaçma teşebbüsü şeklinde kendini belli eder.)


3- Köpekler Yiyeceğinin Alınacağını Düşündükleri İçin Saldırırlar

Köpek karnını doyurmaktayken yabancı bir hayvan veya insan yaklaşırsa, yiyeceğinin alınacağı kaygısına kapılabilir ve yiyeceğini kaptırmamak için saldırır. (Bu tür saldırılar genellikle tek ısırmayla sonuçlanır, ısırma ısrarlı değildir.

Köpek, yaklaşan yabancıya hırlar, dişlerini göstererek uyarır, uyarı anlaşılmamış ve çok yaklaşılmışsa, ani bir hamle ile yiyeceğine yaklaşanı ısırır ve hemen bırakılarak tekrar yiyeceğinin yanına döner.)


4- Köpeğin Bir Rahatsızlığı Varsa Rahatsız Edildiğinde (Uyarı Amaçlı) Saldırır

Köpekler de, insanlar gibi zaman zaman yaralanır, hastalanır ve insanlar gibi psikolojik sorunları, bunalımları olabilir, bu gibi durumlarda köpekler, rahatsız edilmek istemezler. Böylesine fiziksel veya psikolojik rahatsızlığı olan bir köpeğe sevmek amaçlı yaklaşılmış bile olsa (rahatsız edilmek istemediğinden) yaklaşanı kendisinden uzak tutmak için saldırabilir.

Bu tür saldırı genellikle, yaklaşana kayıtsız kalma (yaklaşana bakmama, onu görmezden gelme, yerinden kalkmama) şeklinde davranışlarla ön belirti verir.

Çok yaklaşılır veya köpeğe dokunulursa, önce hırlama, daha sonra (sadece boyun ve baş hareketi ile) ani bir ısırma taklidi hamle veya gerçek ısırma ile karşılaşılır.


5- Köpekler Üstünlük Sağlama Amacıyla Saldırabilirler

Erkek köpekler, hem cinslerine karşı üstünlük sağlayarak, bölgeyi sahiplenmek veya dişi köpekte ve yiyecekte öncelik sağlayabilmek, (rakip olarak gördükleri) diğer erkek köpeklere üstünlük sağlamak, onlara üstünlüğünü kabul ettirebilmek amacıyla saldırırlar.

Bir köpeğin başına el koymak da (başını okşamak) o köpeğe üstünlük sağlamak anlamı da taşır.

Bu nedenle, köpekler sevdiği tanıdığı kişilerin başlarını okşamasına (onların üstünlüğünü kabul ettikleri için) ses çıkarmaz, (aksine kuyruk sallayarak, bakışlarıyla) hoşuna gittiğini belli ederken, bir yabancının başlarına dokunmasını, okşamasını (yabancının üstünlüğünü kabullenmediği için) hoş karşılamayabilir.

Yanına yaklaşıldığında sessiz duran (hatta kuyruk sallayarak sevindiğini belli eden bir köpek) başına dokunulduğunda, hırlayabilir veya ani bir hamle ile başına uzatılan eli ısırabilir.

Böylesine (yabancının üstünlüğünü kabullenmemeye dayalı) başa uzatılan ele yapılan saldırı veya hırlama, el geri çekilince biter.

Başına dokunulmamasını (yabancının üstünlüğünü kabullenmediğini) belirten uyarı saldırısını yapan köpek sakin haline geri döner.


6- Köpekler Oyun Oynamak İçin Saldırırlar

Köpekler bazen, sokaklarda şakalaşan, etrafa sataşan gençler misali, oyun amaçlı saldırı taklidi (oyunu) yaparlar.

Kendisinden daha büyük bir varlığın kendisinden korkup kaçması hoşlarına gider. Bu nedenle taşıtların peşinden koşar, amaçları gerçek bir saldırı değil, kendisinden kat kat büyük bir canlıyı veya taşıtı korkutup kaçırtmanın gururunu yaşamaktır. Kovalanan insan veya taşıt durursa, köpek de durur ve şaşkın, neşesi kaçmış olarak geri döner.

Bu tür oyun amaçlı saldırılar çok kısa sürelidir, ilgilenilmezse köpek hemen sakinleşir.

Mediter
  Alıntı ile Cevapla
Eski 21.10.2013, 16:57   #2
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Köpekler niçin saldırır, saldırı karşısında ne yapmalıdır

Hiç bir canlı zorunlu olmadıkça (beslenme, yavrusunu veya yuvasını, alanını savunma, korkma, rahatsız edilme gibi) , kendisinden daha iri bir başka canlıya saldırmaz.

Sonucunu bilmedikleri (kaybetme risklerinin olduğu) bir çatışmaya girmek istemezler.

Bu nedenle, (tehlikeli olabilecek bir yabancı ile karşılaştıklarında) saldırı öncesi, bir taraftan kendilerini olduğundan daha iri ve kuvvetli göstermeye çalışırken, diğer taraftan rakibini süzerek olası bir çatışmanın sonucunu tahmine çalışırlar. Bir taraftan da, havlayarak rakibini (yabancı insan veya hayvan) korkutmaya çalışır. (Korkmuş rakibi yenmek daha kolaydır.)

Köpeğin cesareti veya korkusu kuyruğundan anlaşılabilir.


Sürekli dayak yemiş, aç kalmış veya eziyet çekmiş bir köpek yılgın ve korkak bir kişilik geliştirerek saldırganlıktan uzaklaşır. Bu tür köpeklerin, başları omuz hizalarından aşağıda yere doğru uzanır. Kuyrukları da (sürekli veya korku anında )aşağıda ve bacaklarının arasındadır. Ayrıca korkan köpek dilini çıkararak dudaklarını yalamaya başlar.

Korkan bir köpek


Sahibi tarafından saldırgan yetiştirilmiş, daha önce dövülmemiş, açlık veya eziyet çekmemiş köpekler daha saldırmaya yatkındırlar. Bu tür köpeklerin kuyrukları yukarıda ve helezonik (sarmal) şekildedir.

Cesur bir köpek

Bu nedenle çoban veya bekçi köpeği alınırken kuyruğunun yukarıda olması, kuyruk sarmalının fazla ve sık olması son derece önemlidir. Yukarıda da söylediğim gibi kuyruk sarmalının çokluğu ve sıklığı (köpeklerde) cesaret göstergesidir.

Kırsal bölgelerimizde, sahibi tarafından köpeğinin kuyruk sarmalı yeterince sık görülmüyorsa (köpeğinin korkaklığı belli olmasın düşüncesiyle) köpeğin kuyruğu kesilir.

Köpek saldırısının belirtilerini maddeler halinde yazmaya çalışırsak:

1- Köpek yaklaşana karşı havlar veya hırlar.

2- Köpek yaklaşana karşı tamamen kayıtsız kalır, görmüyormuş, duymuyormuş gibi davranır ama gözler hareketli ve sinirlidir. (Bu durumda yaklaşılırsa saldırır, durulursa veya geri çekilinilirse saldırı olmaz) Bu davranışı gösteren köpek zorunlu olmadıkça saldırma taraftarı değildir

3- Önce, kuyruk sinirli sinirli sallanır, bakışlar sert ve öfkelidir, saldırının hemen öncesinde, dil içeri çekilir, ağız kapatılır, kuyruğun sallanması durur.

4- Köpek gözlerini, yaklaşanın gözlerine dikmiş ve sinirli bir şekilde her hareketini gözlüyorsa (köpek havlamayabilir) bu köpeğin saldıracağının belirtisidir.

5- Köpekler, saldırı kararını almışlarsa rakiplerinin gözlerine bakarlar ama her bakış saldırı amaçlı değildir.

İnsanların duyguları yüz mimiklerinden anlaşıldığı gibi, köpeğin bakışlarından da hangi duygu ile baktığı (saldırı tehdidi veya sevgi, ilgi ve oyun isteği gibi) anlaşılabilir.
Köpek sinirli ve öfkeli bir bakışla bakıyorsa saldırma kararı almıştır. (Yalnız bu bakış konusunda Sibirya Kurdunun (Husky) bakışları aldatıcı olabilir. Çünkü Huskylerin bakışları her zaman sert ve ürkütücüdür. Sevgi anlarında bile bakışları serttir.)
Bazı Köpek Bakışlarından Örnekler


Çok korkan ve saldırmayacak hatta dokunulursa (korkudan) inleyecek bir bakış


Korkmuş, tedirgin, saldırmakla, kaçmak arasında kararsız


Meraklı, sakin


Meraklı ve oyun isteyen bakış


Meraklı, sakin, sanki komut bekliyor


Oyun istiyor



Rahatsız edilmek istemiyor ama saldırmaz



Sevilmek istiyor


Şaşkın, korkmuş ve tedirgin yaklaşılırsa saldırı olasılığı var



Tedirgin ve güvensiz, saldırı olasılığı var


Tedirgin ve güvensiz, yaklaşılırsa saldırır


Tedirgin, güvensiz ve korkmuş, saldırma olasılığı var



Tedirgin, kızgın yaklaşılırsa saldırı kaçınılmaz



Tedirgin, kızgın yaklaşılırsa saldırı kaçınılmaz



Yaklaşılırsa saldıracak


Mediter
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 21.10.2013, 17:02   #3
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Köpekler Niçin Saldırır? | Saldırı Karşısında Ne Yapılmalıdır

Köpek saldırılarından korunabilmek için yukarıda (Köpekler Niçin Saldırır) başlığı altında yazılan, konulara dikkat edilir ve uyulursa saldırı, ya gerçekleşmez veya ısırılmayla sonuçlanmaz.

Şu unutulmamalıdır ki:
Saldıran köpek, uzak bir mesafeden size doğru (hırlayarak-havlayarak) koşuyorsa, köpeğin amacı bizi korkutup kaçmaya zorlamak, biz kaçarken de savunmasız kalan arkamızdan ısırmaktır.

Bize doğru koşmakta olan köpekten kaçılmazsa, görülecektir ki köpek, kaçmadığımızı görünce kendisi korkacak, kendi güvenliği için, 2,5-3 metre uzağımıza gelince duracak, daha fazla yaklaşmayıp bu mesafeden havlamalarına devam edecek ve sahte saldırı hamleleri yaparak bizi kaçmaya zorlayacaktır.

Aşağıda maddeler halinde anlatılan yollar izlenirse köpek veya köpekler bir süre sonra kendiliğinden sakinleşip uzaklaşacaklardır.



Köpek Saldırısında Neler Yapılmalıdır?

Eğer köpek veya köpekler size ulaşıncaya kadar, kendinizi güvenceye alacağınız, ulaşabileceğiniz yakınlıkta bir kapı, araba veya duvar varsa hemen oraya kendinizi atınız.
Ama köpekler size ulaşıncaya kadar kendinizi atacağınız bir kapı veya çıkacağınız bir duvar yoksa kesinlikle kaçmayınız. Kaçmanız halinde ısırılmanız kaçınılmazdır.


Sığınabileceğiniz bir kapı, taşıt veya duvar yoksa kaçamayacak durumdaysanız:

1- Köpek veya köpekler size yaklaşıncaya kadar soğukkanlılıkla yakın çevrenizi gözden geçirin, yerde gördüğünüz bir sopayı veya taşı elinize alın. (Taş yoksa bile yerden bir şey alırmış gibi yapın) Köpek kendinizi savunmak için yerden bir şey aldığınızı düşünecektir.

2- Sopa veya taş bulamamışsanız, çantanızda bulunan sprey parfüm veya deodoranttı çıkarın, üzerinizde olan ceket veya hırka benzeri bir giysiyi çıkararak kullanmadığınız kolunuza sarın.

3- Yakınınızda, arkanızı güvenceye alabileceğiniz bir duvar, ağaç, araç varsa sırtınızı dayayarak bekleyin.

4- Kendinizi şişirerek olduğunuzdan iri gösterin.

5- Korktuğunuzu belli etmeyin, köpekler korkanı hisseder ve saldırı için daha da cesaretlenir (bunun köpekten korkan biri için güç olduğunun bilincindeyim) ama korkmuyormuş gibi davranın, hareketleriniz yavaş ve paniksiz olmalı. Köpekle sakin bir ses tonuyla konuşun, sevgi sözcükleri söyleyerek onun için tehlikeli olmadığınızı belli edin.

6- Köpeğe doğrudan bakmayın (köpeğin gözüne bakmak) köpeği sizin de tehdit ettiğiniz anlamı taşır. Uzaklarda sabit bir noktaya bakıyor gibi yapın ama yan gözle köpeğin bütün hareketlerini izleyin, o havlayarak çevrenizde dönüyorsa, siz de köpeğe bakmadan yavaşça onunla birlikte dönün.

7- Elinize taş, sopa almışsanız veya şemsiye, çanta benzeri şeyler varsa bunları kesinlikle köpeğe doğru atmayın veya sallamayın, bu köpeği daha da kızdıracaktır.

Sopa veya şemsiye varsa bir ucunu (köpek ile aranızda) yere dayayarak (köpeğe doğru uzatmayın) kayıtsızca uzaklara bakın (köpeği yan gözle izlemeyi bırakmak yok ama) Eliniz de taş varsa avuçlarınız hafif önde olacak şekilde taşları köpeğin görebileceği şekilde tutun. Köpek sizin savunma silahlarınızı (sopa, şemsiye, taş, çanta vb) görecek daha fazla yaklaşmayacaktır.

Oysa sopayı, şemsiyeyi veya çantayı köpeğe doğru sallarsanız veya vurursanız, bu kez köpek saldırı altında kaldığını düşünecek ve o da size daha şiddetle saldıracaktır.

Elinizdeki taşı atmanız ise köpeği kızdırmaktan daha fazla bir işe yaramayacaktır. Bu durumu en güzel şekilde açıklayan bir atasözü vardır:
‘’Ateşlenmiş silah bir kişiyi, ateşlenmeyip elde tutulan silah bin kişiyi korkutur.’’

Salladığınız sopa veya attığınız taş korkutuculuğunu kaybedecektir. Elinizde tuttuğunuz sopa veya taşın kendisi için saldırdığı anda tehlike oluşturacağını bilen köpek daha fazla yaklaşmayacaktır.

Köpekten kaçılmaz ve yukarıda maddeler halinde yazdığım davranışlara uyulursa köpek veya köpekler (koşarak size doğru geliyor olsalar dahi) size kendini güvenceye alacakları bir mesafeden fazla yaklaşmayacaklardır. (Tahminen 2,5-3 metreden daha yakınıza sokulmazlar)

Sizin (kaçmadığınız için) kendisinden korkmadığınızı , (onu gözünüze kestirdiğinizi sanarak) kendisine zarar vereceğinizi düşündüklerinden size yaklaşmayacaklar, bir süre havlayarak sizi korkutup kaçırmaya çalışacaklar bir süre sonra da bu havlamaktan da vazgeçerek çekilip gideceklerdir.

Tekrarlamak gerekirse, köpek size yetişinceye kadar sığınabileceğiniz bir yer yoksa kesinlikle kaçmayınız.


OTURARAK - ÇÖKEREK SALDIRIDAN KORUNMA



Köpek saldırısı anında, yere çökülürse, köpek çökmenin nedenini (teslim olma) olarak algılayıp veya bu çöküşe anlam veremeyip) şaşkınlıktan ve kararsızlıktan saldırıyı durdurabilir.
Fakat bu tür davranışlarda, köpeğin saldırmayacağı kesin değildir.
Bazı köpekler çökme durumda da saldırırlar.
Üstelik saldırı olursa, köpekten daha aşağıda seviyede olunduğu ve ayakta olma avantajımız da olamayacağı için, saldırı, çok ciddi yaralanmalara yol açabileceği için bu tür bir davranışı tavsiye etmem.

Bütün bu önlemlere rağmen köpek sizi ısıracak kadar yakınıza sokulmuşsa;

*Elinizde olan bir maddeyi (sopa, çanta veya elinize sardığınız giysi) köpeğe doğru uzatarak onu ısırmasını sağlayın.
*Köpeğin en hassas yerleri burnu ve gözleridir. Burnuna ve gözlerine parfüm veya deodorantı püskürtün veya vurun.

*Köpeğin ısırması kaçınılmazsa, köpek kendi istediği yerinizi değil, sizin belirlediğiniz yerinizi ısırmalıdır. Bu da kullanmadığınız (sağ veya sol) kolunuzun bilek ve dirsek arası olması en uygundur. Buraya saracağınız ceket veya montu ısırmasını sağlayın ve güçlü olan kullandığınız elinizle, parfüm -deoderant püskürtün veya köpeğin burnuna ve gözlerine şiddetle vurun.



İsrail Polis köpeğinin Filistinli bir kadına saldırışı (kullanılmayan kolun ısırtılarak) tehlikenin ucuz atlatılmasına örnek.


Mediter
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 21.10.2013, 17:09   #4
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Köpekler Niçin Saldırır? | Saldırı Karşısında Ne Yapılmalıdır



Köpek kavgalarını ayırabilmek için saldırgan tarafın belirlenmesinin önemi vardır. Kavgalarda genellikle tek taraf saldırgandır, iki tarafında saldırgan olduğu kavgalar enderdir ve ayırmak daha da güçtür.



Kazanacağına ve kaybedeceğine emin köpeklerin tipik davranışları



Köpekler ve tüm canlılar (genellikle) kavga öncesi rakiplerini süzerler ve (rakiplerinin dış görünüşleriyle, davranışlarıyla) onu yenip yenemeyeceklerini anlarlar. Yeneceğini karar veren köpek saldırır. Yenileceğini düşünen köpek kavgaya bulaşmadan oradan uzaklaşmak ister.
Bu nedenle ilk kez karşılaşan hayvanlar (köpekler), tüylerini kabartarak, vücutlarını ve kuyruklarını dikleştirip, sırtlarında sarmallaştırarak kendilerin olduklarından daha iri ve cüsseli göstererek rakiplerinin gözünü korkutmaya çalışırlar.

Rakibini yeneceğini düşünen köpek, kuyruğu sarmal ve gözlerini rakibine dikmiş, boyun dik olarak diğer köpeğe doğru giderken, (yenileceğini anlayıp) korkan köpek kuyruğunu bacaklarının altına kıstırır, rakibine bakmaz (bakmak tehdit anlamı taşır) rakibini tehdit etmez, sessizce kaçma eğilimindedir.





Yeneceğini anlayan köpek (saldırgan veya saldıracak olan) rakibin üzerine giderek onu koklar, diğer köpek ona bakmaz hırlayarak veya inleyerek korktuğunu belli eder.




Eğer her iki köpek de, kazanacağından emin değilse, birbirlerine yaklaşırlar, birbirlerinin gözlerine bakmadan, yan yana durarak gövde gösterisini sürdürerek rakibinin gözünü korkutmaya çalışırlar, eğer her ikisi de korkmazsa, rakibini yeneceklerinden emin olamadıkları için kavgayı başlatmak istemezler (dışarıdan bir etki, kışkırtma olmadıkça) kavga etmeden ayrılırlar. (Hiç bir canlı mecbur kalmadıkça sonucundan emin olmadıkları bir kavgaya girmek, istemezler.)

Eğer her iki köpek de, eşit güçte iseler ve kazanacaklarına eminseler (iki köpek de birbirine doğru koşar ) saldırı hemen başlar.



Saldırı başlamadan, korkan köpek (yenileceğini anlayan) arkamızda kalacak şekilde iki köpeğin arasına girilmeli, saldırı hazırlığında olan köpek (sert bir ses tonuyla) azarlanmalıdır. ( Saldırı başlamamışsa, köpekler araya giren bir insana saldırmazlar)

Arkamızda kalan köpek korunduğunu anlayacaktır,(yabancı bir köpek olsa dahi koruduğunuz köpek sizi arkanızdan ısırmayacaktır.) Azarladığınız köpeğin bütün dikkati koruduğunuz köpekte olduğu için, siz onu azarlasanız bile size saldırmayacaktır. (Saldıracak bir rakibi varken, bir başka rakip daha (sizi) edinmeyi göze alamayacaktır.)
Saldırıyı yapan kendi köpeğimiz de olsa, metot aynı olmalıdır. Saldırıya uğrayan köpek arkamızda, saldıracak köpek önümüzde olmalıdır.


Kavga Başlamış ve Köpekler Boğuşuyorlarsa Ayırmak


Kavga eden köpekler yabancıysa, yani biz onları, onlar da bizi tanımıyorsa, korkutarak ayırmak en iyi yoldur.

a) Elimize bir sopa alıp üzerlerine koşuyormuş gibi yapmak, (Zorunlu kalınırsa saldırgan köpeğe vurmak)
b)Yüksek ses çıkarmak (tenekeye kuvvetlice vurmak, balon patlatma vb)
c) Üzerlerine su atmak da yabancı köpeklerin ayrılmasına yol açar.


Kavga eden köpeklerin içinde bizim köpeğimiz varsa, köpeğimiz saldırgan durumdaysa:

Köpeğimizin tasması varsa tasmadan çekilerek ayrılmalıdır.
(Tasma yok ve hala kavga devam ediyorsa ) Köpeğimize kızılmalı, hala ayrılmıyorsa, kuyruğundan tutularak çekilmelidir. (Kuyruğundan çekerken çok dikkatli davranılmalı, rakip köpeğin kuyruğunu ısırdığını sanan köpeğimiz ani bir hamle ile dönerek kuyruğunu tuttuğumuz elimizi ısırmak isteyecektir.) Bu nedenle kuyruktan çekerken köpeğimizin adı söylenmeli, onu sakinleştirici konuşmalara devam edilmelidir.


Kavga eden köpeklerin içinde bizim köpeğimiz varsa, köpeğimiz saldırıya uğramışsa:

Kavga eden köpeğimizi ayırmak düşüncesiyle, (kesinlikle) tasmasından çekilmemelidir. Zaten zayıf durumda olan ve saldırıya uğramış köpeğimiz, bir de tasmasından çekilince başı geriye dönecek, arkası saldıran köpeğe döneceği için tamamen savunmasız durumda kalacaktır.

Saldıran köpeğe kızılmalı, kovulmalıdır, fakat şu unutulmamalıdır ki, rakip köpeği kovmamız, bizim köpeği cesaretlendireceği için ayrılan veya kaçan köpeğin peşinden bizim köpeğimiz saldırmak isteyebilir. Buna izin verilmemelidir.

Kavga eden iki köpekte tasmalıysa en iyi yol tasmalarından çekip ayırmak ve (sahipleri tarafından) kendi köpeklerine kızılmasıdır.
Mediter

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 21.10.2013, 17:10   #5
Çevrimdışı
ZeZe
Alea İacta Est
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Köpekler Niçin Saldırır? | Saldırı Karşısında Ne Yapılmalıdır

Sokak köpeklerinden bu konuda çok korkuyorum. Çok dengesiz yaratıklar ya
Kuzenimin Rottweiler köpeği var onunla oyunlar oynuyorum, Husky köpek hayranıyım yolda gördüğümde sahibi müsaade ettikçe severim ama sokak köpekleri tehlikeli benim için. Gördüğüm anda yolumu değiştiririm direk.

Güzel bilgilendirme olmuş teşekkürler (:
__________________

Hükümetlerin icraatı olumsuz olupta millet itiraz etmez ve düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.

Gerçekten şunun bunun oyuncağı olabilen milletler, haklarını algılamamışlar demektir. Ve böyle bir millet, denetim altında bulundurulmaya layık olur..
Mustafa Kemal ATATÜRK




Benim dinim adalet, hak, vicdan.
Buna göre yaşayanlarla aynı dindeniz.
Kendinize ne derseniz deyin, kim olursanız olun.
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye
sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa,
kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.

İhsan Eliaçık
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz ZeZe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.2013, 17:22   #6
Çevrimdışı
Işıl
« viva la vida »
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Köpekler Niçin Saldırır? | Saldırı Karşısında Ne Yapılmalıdır

Bir arkadaşım anlattı. Köpeğin teki ona doğru koşarak geliyormuş, kendisi de açık alandaymış. Kaçsa köpek ona yetişecek biliyor, o panikle aklına durmak gelmiş. Sadece durmuş korkuyla. Köpek gelmiş yanına, koklamış koklamış. Arkadaşım korku içinde durduğu yerde ecel terleri dökmüş. Köpek koklayıp koklayıp gitmiş. Çok ilginç ama ısırmamış. Şimdi konuyu okuyunca bunun gerçekten de doğru olduğunu bir kez daha anlıyorum ama o panik anında durmak hele ki köpekle o kadar yakınken durabilmek çok zor olsa gerek.

Teşekkürler Mediter.
__________________
"Bir düşün içinde bir düş mü ?
Bütün gördüğümüz ve göründüğümüz .."
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Işıl'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.2013, 18:07   #7
Çevrimdışı
|Enes|
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Köpekler Niçin Saldırır? | Saldırı Karşısında Ne Yapılmalıdır

Merhaba ben yeni kayıt oldum. Konunuz hakkında şunları diyeyim. Köpekler karşısındaki insana bakarken kalp atışlarını kontrol eder. Bu yüzden korkmamaya çalışın ve köpeğin gözlerine bakmayın. Ve bir yerde duydum büyük ihtimal batıl inanç: "Köpeğe ısırmaz deyince ısırıyormuş." böyle duydum. Katkım olduysa ne mutlu bana.
__________________
Eğer yufka yürekli isen bunu oku: Yufka yüreğini herkese açma kol böreği olarak sana geri döner.
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz |Enes|'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.2013, 18:09   #8
Çevrimdışı
Gulbade
DadLuCadI..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Köpekler Niçin Saldırır? | Saldırı Karşısında Ne Yapılmalıdır

Rahmetlik anneannem kendisine saldıran köpek gördümmü hemen yere oturup

Köpek...
Yediğin kepek...
Altın keçe üstün keçe
Ağzın dilin yere gece

diyerek dua okuduğunu söylerdi...Köpek te onun önüne gelince durup oturur pozizyonda ona bakıyormus... Bizlere köpekten korkmayın bu duayı okuyun susar sakinleşir diyordu

Halbuki köpek o kacmadığı için sakinliyordu...

Bunu öldü gitti kabul etmedi...Ayrıca okuduğu da tekerleme gibi birsey dua değildi...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.2013, 19:31   #9
Çevrimdışı
Slower
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Köpekler Niçin Saldırır? | Saldırı Karşısında Ne Yapılmalıdır

Uyarılar çok güzel fakat o an hiç birini de uygulayabileceğimi zannetmiyorum.
__________________
Biz Aşkı Bu Vatana Canını Verenlerden Öğrendik...
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Slower'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.2013, 19:42   #10
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Köpekler Niçin Saldırır? | Saldırı Karşısında Ne Yapılmalıdır

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mediter Mesajı göster



Köpek Saldırılarından Korunmak İçin Neler Yapılmalıdır?
Bize doğru koşmakta olan köpekten kaçılmazsa, görülecektir ki köpek, kaçmadığımızı görünce kendisi korkacak, kendi güvenliği için, bizim 2,5-3 metre uzağımıza gelince duracak, daha fazla yaklaşmayıp bu mesafeden havlamalarına devam edecek ve sahte saldırı hamleleri yaparak bizi kaçmaya zorlayacaktır.
Bu köpeği görücem ve kaçmayacam he? Olduu, beni tutabilene aşk olsun valla
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
için, karşısında, köpekler, niçin, saldiri, saldirir, saldırı, saldırır, veya, yapılmalıdır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.