Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Yaşamı Tamamlayan Uğraşılar > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Gel kuçu kuçu...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 30.10.2015, 13:37   #1
Çevrimdışı
10yenibilgi
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dünyanın En İlginç 10 Hayvanı! [Video/Metin]

www.youtube.com/watch?v=Sp1Psli9mK0

Bu videoda hakkında pek bir şey bilinmeyen Dünyanın en ilginç 10 hayvanını araştırıp sizlere derledim umarım beğenirsiniz.

1. Proboscis Maymunu
Asya'nın yerli bir türü olan bu maymunlar genellikle Borneo'da yaşar. Sarkık burunlarını dişileri ve diğer maymunları etkilemek için kullanırlar.

2. Kel Uakari
Kel Uakari maymunları için parlak kırmızı yüz sağlıklı olmanın işaretidir ve bu hayvanlar eşlerini seçerken buna dikkat ederler. Genellikle Brezilya ve Peru'da suya yakın yerlerde yaşarlar.

3. Deniz Gergedanı
Denizin tek boynuzlu atları olarak bilinirler. Boynuzlarının içinde muhtemelen çevreyi daha iyi algılamalarına yarayan sinirler bulunmaktadır.

4.Cape Yağmur Kurbağası
Bu hayvan elleri olan bir kayaya benziyor. Bu hayvanın yaşam alanı Güney Afrika'dır. Sokakta ya da kamusal alanlarda karşınıza çıkabilirler.

5.Mantis Karidesi
Mantis karidesinin gözünde 12 renk reseptörü vardır. Yeri geldiğinde kıskaçlarıyla 80 kph'lik bir hızla rakiplerine vurabilirler.

6.Yılbaşı ağacı solucanı
Bu hayvanlar dünya üzerindeki tropikal resiflerde yaşarlar. Bu solucanlar yaklaşık 3-4 cm uzunluğundadır.

7.Kırmızı Dudaklı Yarasa Balığı
Galapagos adalarında denizin 30 metre veya daha altında bulunan bu garip görünümlü balığın boyu 40 cm’ ye kadar ulaşabilir. İyi bir yüzücü olmadığı için deniz yüzeyinde yürümek için göğüs yüzgeçlerini kullanır. Yüzmekten çok yürümeyi tercih ettiği söylenilen balığımızın deniz tabanına oturduğu da söylenenler arasında. Erişkinliğe erişen balıklarda sırt yüzeyi dikenli bir uzantıya dönüşür ve bu şekilde avlarını kendilerine çekerler. Kırmızı dudaklı bu şirin balığın nasıl bir evrimden geçtiğini düşünmek bile insanı şaşırtabiliyor.

8-Komondor Köpeği
Komondor mağrur görünümlü iri bir köpektir. Tüm vücudu alışılmadık 20-27Komondor cm uzunluğunda her zaman beyaz ve keçeleşmiş tüy kordonlarıyla kaplıdır. Beyaz kürkü koyun sürüsünün içine kolaylıkla karışmasını ve gerektiğinde sürü bekçisi olarak onları korumasını kolaylaştırır. Dış kürkü kordonlar halinde aşağı dökülen iç kürkle karışmıştır. Kordonların oluşması 2 yılı ve tam uzunluğa ulaşmaları 5 yılı bulur. Burun kısmı iri başına göre kısadır. Gözleri koyu kahverengi ve U şeklindeki kulakları kürke uyum içinde karışır. Genel olarak iri kemikli bir ırktır. Kuyruğu aşağı sarkıktır ve dişler makas ısırışı ile kapanır.


9-Loris
Güney Asya'da yaşayan bu maymun türü en küçük maymunlardan biridir. Yeşilliklerde yaşar. Son derece yavaş hareket eder.

10-SPHYNX
Tüysüz bir kedi türüdür. Doğduklarında az da olsa tüyleri vardır. Ancak, zaman ilerledikçe tamamen çıplak kalırlar. kediyi tüyü için değil kedi olduğu için seviyorsan beslenecek ideal hayvandır.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dünyanın, hayvanı, ilginç, video or metin, İlginç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.