Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Yaşamı Tamamlayan Uğraşılar > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Gel kuçu kuçu...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 01.04.2016, 02:57   #1
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs up İzmarit Balığı

İzmarit Balığı






Bu balık; kayalık ve yosunluk yerlerde yaşayan, kış aylarında 55 kulaç derinliğine kadar inebilen, yaz aylarında ise kıyılara kadar sokulabilen orta su pelajik balıklardandır. Sığ sularda gözle görülüp, takip edilebilirler.

Tüm denizlerimizde bulunurlar. Çok kurnaz bir balıktır. Kurnazlığını, yemleri aşırmasından anlamak mümkündür. Ama büyük balıklar için iyi bir yemdir. Renkleri açık kahveden Mor menekşe renklerine kadar uzanırlar. Izğara üzerinde boklu kebap denilen bir kızartma şekli ile çok güzel pişirilir ve lezzetle yenirler.

Bu balığın avlanma mevsimi Ekim-Nisan ayları arasındadır. Dip balığı olarak bildiğimiz bu balık dip zeminden 40-50 cm.üstünde dolaşmaktadır. Bu durumu gemimizdeki balık bulucu cihazlarımızlada tesbit etmemiz mümkündür. Düşmanı olan lüfer akını başlayınca otomatik olarak ortadan yok olur, saklanır.

İzmarit oltasına 6-7 nolu siyah renkli sinek iğnesi dediğimiz küçük iğneler kullanırız. Ağırlık olarak 150-200 gram kurşun yeterlidir. İzmarit avında 3 iğneli olta idealdir. Bir de fırdöndü taktınız mı oltanız hazır demektir.

Misine kalınlığı 0, 25/0, 30 olmalıdır. Aksi halde kalın olacağından balık avlamanız mümkün değildir. Yem olarak, istavrit, midye küçük parçalara bölünmüş kurtçuklar kullanılır.


Kaynak: nurideniz - reis
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
İzmarit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.