Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Yaşamı Tamamlayan Uğraşılar > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Gel kuçu kuçu...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 11.06.2016, 01:58   #1
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs up Vatoz Balığı Hakkında Ne Biliyoruz?

Vatoz Balığı Hakkında Ne Biliyoruz




Derisi sümüksü kaygan bir kimyasal madde ile sarılı olup kaygandır. Kuyruğunda zehirli iğnesi mevcut
Avrupa kıyılarında sığ deniz sularında , Karadeniz'de, Marmara'da sıkça rastlanan eti pek makbul olmayan ve kuyruğundaki iğnesi çok tehlikeli olan bir dip balığıdır. Bazı balık satıcıları tarafından kuyrukları ve yanal yüzgeçleri kestikten sonra Kalkan balığı olarak satılmaktadır. Eti lezzetsizdir. Bu nedenle ticari bir özelliği yoktur.

Bilhassa Trol tekneleri ve Gırgır ağlarına istenmediği halde yakalanan vede yemli parakete ile de avlanan çok itici soğuk görüntüye sahip yassı vücutlu bir balıktır. Vucudunda sümüksü kaygan bir kimyasal madde bulunmaktadır. Çok sakin olup, ağır hareket ederler. Bir sopa ile de dayansanız hareketinde bir hızlılık göremezsiniz. Marmarada her ağ atışımızda mutlaka 4 - 5 adet ağın içerisinde diğer balıklarla birlikte yakalanırlar.

Kuma ve çamura gömülü olarak, Kalkan balıkları gibi yaşarlar. Sırtı benekli ve çivilidir. Erkeği 70, dişisi 125 cm uzunluktadır. 170 - 180 adet çeşidi bulunmaktadır. Vatoz, yıldızlı vatoz, gözlüklü vatoz, dev burunlu vatoz bunların en ünlüleridir.

Sırtı kahverengi, derisi ince ve kaygandır. Karın derisi beyazdır. Göğüs yüzgeçleri büyük ve vücudun iki yanına bitişiktir. Kuyruğu orta uzunlukta olup, sırt yüzgeçleri birbirine yakındır. Sırtı lekeli ve çivilidir. Erkekler 70, dişiler 125 cm uzunluğu bulurlar.

Kumluklara ve çamurlu bölgelere gömülürler ve bilhassa gece avlanırlar. Küçük balıklar ve küçük kabuklularla beslenirler. Ege, Marmara ve Boğazlarda rastlanan bir dip balığıdır.

Kaynak
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
balığı, biliyoruz, hakkında, vatoz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.