04.04.17, 22:52
|
#1
|
|
4 Nisan Sokak Hayvanlarını Koruma Günü
4 Nisan Sokak Hayvanlarını Koruma Günü'nde Bir Avuç Sevgi Verin
Koskoca bir dünya farklı farklı hayatlar demek olsa da aslında tek bir hayat var. Her birimizin beraber paylaştığı hem varlığıyla hem yokluğuyla bir şeyler öğreten güzel bir hayat. Hayatımızın parçası, kutsal dengenin parçası, bize birçok anlamda ve yerde hizmet eden hayvanlar için önemli bir gün. 4 Nisan sokak hayvanlarını koruma günü. Bugün için siz de bir şeyler yapın ve bundan sonra yapacaklarınız için bir başlangıç sayın.
Kimilerimiz sokak hayvanlarından hatta bazılarımız hayvanlardan pek hoşlanmayabilir. Hayvanlardan hoşlanmamak onlara zarar vermekle aynı şey değildir. Dolayısıyla hiçbir şey yapamıyorsanız bile en azından zarar verme güdünüzü kontrol altına alın. İnsan her ne kadar bir tek canın kendinde olduğunu düşünse de var olan her varlık bir candır. Kendi dünyasında, kendi dengesi için özel bir varlıktır. Korkularınız olabilir, hijyenik bulmuyor olabilirsiniz fakat onlara zarar vererek ruhunuzu kirlettiğinizi unutmayın. Hayvanlara karşı saygı duymak, onların yaşam haklarına müdehale etmemek onurlu bir davranıştan ziyade, yapılması gereken bir şeydir, bir yaklaşımdır.
Sokak hayvanları, doğanın dengesi için bilip bilmediğimizden çok daha fazla faydalılardır. Doğanın dengesi varolan ve yok olan üzerine döngüde olduğu için, yok ediliş ve var oluşun destekçilerinin olması gerekir. Biz insanlar gibi hayvanlar da bu döngü destekçilerinden biridir. Onlara zarar vermek hem cana hem de kendi doğamıza zarar vermekle pareleldir.
Soğuk kış günlerinde ve yazın en sıcak günlerinde bir kap suyun bir avuç yemin hayat kurtaracağını unutmayın. 4 Nisan sokak hayvanlarını koruma gününde kendinize bir söz verin ve bu sözün ilk adımını bugün atın. Belki pencere önlerine koyacağınız bir avuç yem, belki de hislerinizdeki yoğunlaşan sevgi aktarımı onların sizden istediklerinden fazla bir şey değil. Beraber yaşadığımız bu dünyada, en şerefli varlık olarak gösteriliyorsak bu sorumluluğu taşımamız gerekir. Her şerefli varlığa yakışan davranış gibi sevgi dolu davranışlar edinmeliyiz.
4 Nisan sokak hayvanlarını koruma gününde, hayvanlar için siz de bir şey yapmayı unutmayın.
Kaynak
|
|
|