Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Yaşamı Tamamlayan Uğraşılar > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Gel kuçu kuçu...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.11.2017, 23:12   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Evcil Hayvanlarınızı Hasta Edebilecek Şaşırtıcı Bitkiler

Evcil Hayvanlarınızı Hasta Edebilecek Şaşırtıcı Bitkiler






Evlerimizdeki ve bahçelerimizdeki bitkiler güzel, narin ve masum görünse de, bunların bazıları özellikle evcil hayvanlar için o kadar da masum değil hatta zararlıdır. Evcil hayvanlar için zehirli olan bazı bitkileri sizler için derledik.


1- Aloe Vera

Evde bulunması inanılmaz faydalı bir bitki olmasına rağmen, orta derecede zehirlenmeye yol açabileceğinden, bu ‘ölümsüzlük bitkisini’ meraklı kedilerden ve köpeklerden uzak tutmak önemlidir.

Aloe bitkisi yutulduğunda ruh hali ve idrar renginde değişikliklerle birlikte kusma ve ishale neden olabilir ve nadiren titreme gösterir.

2- Amaryllis (Çoban çiçeği)

Bu düşük bakımlı bitkiler, büyük, muhteşem çiçekleriyle kışın herhangi bir evi güzelleştirebilir. Bununla birlikte, birçok zararlı madde içerirler. Kusma, ishal, iştahsızlık, ağrı, uyuşukluğa neden olabilir. Bitkinin soğanı, çiçeklerinden daha da zehirlidir, bu nedenle evcil hayvanlarınızı saksıdan uzak tutun!




3- Azaleas (Ormangülüm)

Köpeklere, kedilere ve diğer hayvanlara zehirli olan Azalea’nın birkaç yaprağını bile normal kas ve sinir fonksiyonlarında değişikliğe neden olabilir.


4- Bebeğin Nefesi

Bu narin küçük çiçek, çiçek düzenlemelerinde sıklıkla bir dolgu maddesi olarak kullanılır. Ancak köpekler ve kedilerde kusma ve diyare bulaşmasına neden olabilirler.


5- Begonya

Begonia bitkisinin özsuyusunda, hayvanlarda yutma güçlüğü, diyare ve kusmaya neden olabilecek zehirli kristaller vardır.


6- Karanfiller

Pembe, Yabani Karanfil veya Tatlı William diye de bilinen bu çiçek, hafif toksik özelliklere sahiptir ve bu da kusma, diyare ve aşırı droollinge neden olabilir.


7- Çinli Evergreen

‘Neredeyse kusursuz’ bir bitki örtüsü olarak tanımlanan Çin Evergreen, yeni başlayan bahçıvanlar için harika olabilir ama evcil hayvanları için değil. Köpekler ve kediler, bu yeşilliklerdeki toksinlere duyarlıdırlar.





8- Kasımpatı

Göz alıcı ve renkli bu çiçek, evde beslenen hayvanlar için gizli bir tehdit oluşturabilecek geleneksel bir bahçe çiçeğidir. Doğal bir böcek ilacı içeren kasımpatıya özellikle kediler daha hassas olabilir.


9- Nergis

Bu güzel ve zararsız görünümlü ilkbahar çiçekleri, köpekler v kediler için toksiktir. Kusma, fazla tükürük ve ishale dikkat edin.


10- Difenbahya

Yükseklik ve yaprak genişliğinden dolayı, difenbahyanın bakımı kolaydır ve birçok evde bulunur. Ancak evcil hayvanınızda kusmaya neden olabilir. Hayvanın dilinin ve hava geçişlerinin şişmesi nedeniyle nefes alması veya yutması güçleşebilir.


11- Altın Pothos (Salon sarmaşığı)

Golden Pothos, güzel mermer, kalp şeklinde yaprakları ve ev alerjenlerini azaltarak havayı arındırdığı söylenir. Bununla birlikte, hafif toksik yaprakları hayvanlarda ağız, dil ve dudakta aşırı yanma ve iritasyon, aşırı drool, kusma ve yutma güçlüğü gibi semptomlar görülebilir.


12-Hosta

Bu çok yıllık bitkiler, renkli yaprakları ve bakım kolaylığı nedeniyle ödüllendirilir. Yenilirse, köpekler, kediler ve atlar kusma, diyare ve hatta depresyon belirtileri gösterebilir.


13- Zambaklar

Zarif ve çarpıcı zambaklar, çiçek düzenlemelerinde sık görülür. Zambaklar, köpekler ve kediler için ölümcül olabilir, ancak kediler zehirlenmelere karşı çok daha hassastırlar.


14- Zakkum

Zakkum çiçeği köpeklere ve kedilere toksiktir. Kusma, dudaklarda dolaşma, titreme, nöbetler, ishal ve iştahsızlığına dikkat edin.


15- Lale

Köpekler ve kedilerde kusma, depresyon, ishal ve bazen solunum güçlüğü oluşur.






Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bitkiler, edebilecek, evcil, hasta, hayvanlarınızı, şaşırtıcı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.