Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Yaşamı Tamamlayan Uğraşılar > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Gel kuçu kuçu...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 17.05.2012, 19:40   #1
Çevrimdışı
Erhan1907
...erhan1907...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Terrier Türü Köpekler


Airedale Terrier





Bir terrier için dev gibi bir görünüşü vardır. Bir zamanlar porsukları, ayıları ve kurtları avlamak için kullanılırdı. Ancak yıllar sonra centilmen bir köpek haline geldi. Sabırlı, sevimli ve cana yakındır. Sevildiğini ve kendisine saygı gösterildiğini hissetmeye ihtiyacı vardır. Hırçınlık yapabilir.

Neler Yapar?

Daha küçük terrierlerin aksine, küçük hayvanların inlerini araştırmaya uygun değildir. Ancak bataklıklarda yapılan su samuru, porsuk; ayrıca erkek geyik ve yaban domuzu avında iyi bir avcıdır.


Savaş zamanlarında mesaj taşıyıcı, nöbetçi, saldırı durumlarında bir tür alarm olarak değerlidir. Fare de avlar. Polis köpeği ve muhafız olarak da eğitilmiştir.

Ancak günümüzde, belki de çok havalı bir biçimde sadece insana eşlik eden arkadaş köpek olarak görülür.

Kökeni

Bu cins, yüz yıl kadar önce York bölgesinde, geçmişi çok eskilere dayanan bir cins terrier ve Otterhound'un çiftleştirilmesiyle elde edilmiştir. İsmi, Yorkshire'daki Aire Irmağı'ndan gelir.
__________________
...erhan1907...

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Erhan1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2012, 19:40   #2
Çevrimdışı
Erhan1907
...erhan1907...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Terrier Türü Köpekler


Amerikan Pitbull Terrier




Son derece cesur (Çok eski savaş köpeklerinin torunudur.) ve çok canlı bir köpektir. Düşmanıyla öldüresiye savaşır. Ancak, asgari bir eğitimle yabancıların niyetini anlayabilecek kadar yetenekli, sakin, iyi huylu ve itaatkar bir köpek haline gelebilir.

Neler Yapar?

Mülk bekçisi olarak çok iyi sonuç vermiştir. İnsana eşlik eden köpek olarak da çok değerlidir. Savunma, muhafız köpek, bekçi ve koruma köpeği olarak da iyidir.

Kökeni

Bu savaşçı köpek 19. Yüzyıl'da İngiltere'nin Staffordshire bölgesinde Bulldog ve çeşitli terrierlerin çiftleştirilmesiyle elde edildi. Amerika Birleşik Devletleri'ne getirilen bu cins burada daha güçlü hale gelmesini sağlayan Amerikalı yetiştiriciler tarafından, bazılarının görüşüne göre mükemmelleştirildi.

Amerikan Köpek Klubü (AKC) tarafından Amerikan Staffordshire Terrier, İngiliz Köpek Klubü (KC) tarafından Amerikan Pitbull Terrier olarak isimlendirilmiştir.
__________________
...erhan1907...

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Erhan1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2012, 19:41   #3
Çevrimdışı
Erhan1907
...erhan1907...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Terrier Türü Köpekler


Amerikan Tüysüz Terrieri




Yapı olarak, Amerikan Tüysüz Terrierleri orta ebatlarda Rat Terrierlerle aynıdır. Rat Terrierler aynı zamanda bu cinsin atasıdır. Amerikan Tüysüz Terrier'i kaslı yapılıdır. Rat Terrier'lerinkine benzeyen kulakları tetikte olduğu zaman dikleşir. Cildi pembedir, üstünde gri, siyah, altın veya kızıl renkli lekeler vardır. İki Tüysüz Terrier'in çiftleştirilmesinden daima tamamen tüysüz yavrular olur. Tüysüz Terrier ile tüylü köpeklerin çiftleştirilmesinden tüylü köpeğin tüysüzlük genleri taşıyıp taşımamasına göre çeşitli sonuçlar olabilir. Tüysüz yavrular doğduklarında tüm vücutları seyrek tüylerle kaplıdır. Yavru kafasından başlayarak bütün tüylerini yavaş yavaş altı haftalık oluncaya dek döker. Altı haftalıktan itibaren vücudunun tamamı ölene dek tüysüz kalacaktır. Ama normal kaşları ve bıyıkları vardır.

Bu köpekler için gerekli tek özel bakım onları güneş yanıklarından ve soğuktan korumaktır. Eğer ciltleri kurursa, lanolinsiz bir losyon sürülebilir. Bu tür doğal olarak tüy dökmez ve pirelenmez ancak deri hücreleri yaklaşık 20 günde bir dökülür bu yüzden biraz kepekli gözükebilir. Amerikan Tüysüz Terrierler tüylerinin olmadığını unutup dışarıda sıçrayıp hoplarlar, dolayısıyla ciltlerinde çizikler ve kesikler sıkça görülür. Bu ırk tüye karşı alerjisi olanlar için çok uygundur.

Neler Yapar?

Amerikan Tüysüz Terrier'i dikkatli, akıllı ve sevecen bir köpektir. Ayrıca çok meraklı ve hayat doludur. Bu sevgi dolu köpek herkes için, özellikle de yaşlılar için mükemmel bir dosttur. Çocuklarla, özellikle küçüklükten beri birlikte yetiştirilirlerse, çok iyi anlaşırlar. Amerikan Tüysüz Terrier'i, diğer köpek türlerinin aksine, heyecanlandığında ya da korktuğunda havlar. Bölgelerini korumaya oldukça düşkündürler, inatçıdırlar ancak yabancılara karşı saldırgan değillerdir. Amerikan Tüysüz Terrierleri iyi bekçi köpeği olurlar. İyi yüzücü değillerdir. Bu ırkın terbiye edilmesi biraz zor olabilir.

Amerikan Tüysüz Terrier'leri apartman yaşamına uygundur. İç mekanlarda oldukça hareketli köpeklerdir, bahçeye gereksinimleri yoktur. Bu ırkın bir çok köpeğin aksine ter bezleri olduğu için ağızlarından salya akmaz ve vücut ısılarını dengelemek için nefes nefese solumazlar. Soğuk havalarda giysi giydirmek gerekli olabilir. Rat Terrierler gibi Amerikan Tüysüz Terrierler de kazmayı çok severler ve etrafı çitlerle çevrili bir bahçeden kolayca kaçabilirler. Bu ırk mücadeleci oyunlardan ve dışarda sıçrayıp oynamaktan zevk alır.

Tarihçesi

1972'de ilginç bir olay gerçekleşti; Amerika'dan Lousianalı Willie ve Edwin Scott'un orta büyüklükteki Rat Terrier'inin tamamen tüysüz, dişi bir yavrusu oldu. Daha sonra bu dişi yavru çiftleştirildi ve bir tüysüz dişi daha doğdu. Ama daha sonraki doğumlarında terrier'nin başka tüysüz yavrusu olmadı. Sonunda, dokuz yaşındayken bir erkek, bir dişi tüysüz yavru doğurdu.

Bu tüysüz yavrular, bu ırkın üremesi ve özelliklerinin sabitleştirilmesi için oluşturulan üreme programının kaynağı oldular. Scott çifti bir genetikçi ve bir veterinerin rehberliğinde çalıştı. Bu grup oluşturdukları yeni ırkın adını Amerikan Tüysüz Terrier koydular.

Bunlar esasen Asya ve Afrikadaki tüysüz köpeklerden farklıydılar, çünkü tüysüz yavrular elde etmek için Powderpuff çeşitlemesine gerek yoktu. Ayrıca, bu köpeklerde premolar diş eksikliği görülmüyordu ve tüysüz ırklarda görülen üreme komplikasyonlarına rastlanmıyordu. Bu özelliklerinden dolayı, Scottların tüysüz köpeği ve onun soyu, köpek dünyasında benzersizdir.
__________________
...erhan1907...

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Erhan1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2012, 19:41   #4
Çevrimdışı
Erhan1907
...erhan1907...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Terrier Türü Köpekler


Alman Av Terrieri




Alman Av Terrieri cesur, saldırgan, inatçı ve sadece efendisine karşı itaatkardır. Eğitimi iyi almasına karşılık, kendisiyle iyi anlaşacak bir sahip ister.

Neler Yapar?

Sadece av köpeği olarak kalabilen birkaç terrierden biridir. Avı inine kadar izlemekte, suda bulmakta ve getirmekte kullanılmıştır.

Tehlikeli yaban domuzu dahil olamk üzere her türlü vahşi hayvana saldırmakta duraksamaz. Evleri ve arabaları korumakta başarılıdır. Efendisinden başka kimselere karşı hoşgörüsü yoktur.

Kökeni

Geçen yüzyılda hayvanları inlerine kadar izleyip yakalayan çeşitli İngiliz köpeklerinin çiftleştirilmesiyle elde edildi. Bu Alman terrierinin iki ayrı türü vardır. Tel tüylü ve yumuşak tüylü.
__________________
...erhan1907...

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Erhan1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2012, 19:41   #5
Çevrimdışı
Erhan1907
...erhan1907...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Terrier Türü Köpekler


Amerikan Staffordshire Terrier



Amerikan Staffordshire Terrier'i çok kaslı, tıknaz ama çevik, boyutlarına göre aşırı güçlüdür. Geniş, güçlü bir kafası, kısa bir burnu ve çok güçlü bir çenesi vardır. Kulakları genelde kesiktir ki bu isteğe bağlıdır. Gözleri yuvarlak ve siyahtır. Dişleri makas gibi üst üste geçmelidir. Kürkü kalın, kısa, parlak tüylerden meydana gelir. Her renk olabilir. Kuyruğu ucuna doğru incelir ve en ucunda bir nokta halini alır. Kulakları diktir.

AKC tarafından "Amerikan Staffordshire Terrier" olarak sınıflandırılan bu ırk, UKC tarafından "Amerikan Pit Bull Terrier" olarak sınıflandırılır.

Amerikan Pit Bull Terrierleri düzenli olarak çok egzersize ihtiyaç duyarlar, ama diğer köpeklerle kavga etmesini önlemek için kalabalık ortamlarda dikkatli olunmalıdır.

Amerikan Staffordshire Terrier bir apartman dairesinde yeterince egzersiz yaptırıldığı sürece rahatça yaşayabilir. İç mekanlarda çok hareketli olduğu için yeterli egzersizle bahçeye gereksinim duymaz. Ilıman iklimleri sever.

Düz ve kısa tüylü kürkü kolayca taranır. Sert ve sık kıllı bir fırçayla düzenli olarak taranmalıdır. Bu ırk diğer köpekler gibi yılda 2 kez tüy değiştirir.

Neler Yapar?

Amerikan Staffordshire kavgacı Pit Bull Terrier ile asla karıştırılmamalıdır. Provoke edildiğinde cesur ve ısrarcı bir dövüşçü olsa da ve bu içgüdüsünün sıkı, müşfik bir eğitimle bastırılması gerekse de, onun insanlara karşı temel mizacı yumuşak huyluluk ve sevecenliktir.

Amerikan Staffordshire Terrier iyi huylu, eğlenceli, aşırı sadık ve ilgili bir aile köpeğidir. Büyüklerle de çocuklarla da çok iyi anlaşır. Hemen her zaman itaatkardır, sahibini mutlu etmekten başka bir şey istemez. Çok cesur ve zeki bir bekçi köpeğidir, hayat doludur. Sahipleri ve bölgesi için aşırı korumacıdır, onların uğruna düşmanıyla ölene dek savaşır.

Bu ırk acıya karşı çok toleranslıdır. Gençken iyice sosyalleştirilmelidir aksi halde saldırgan olabilir. Diğer köpeklerle bir arada olduğunda mutlaka kontrol altında tutulmalıdır. Bu köpekleri ev hayatı için terbiye etmek biraz zor olabilir. Bekçilik konusunda inanılmaz başarılar gösteren bu köpekler, aynı zamanda arkadaş köpek olarak da itibar görür. Düzgün eğitildiği takdirde, çok iyi bir köpek olur.

Tarihçesi

19. yüzyılda, İngiltere'nin Staffordshire bölgesinde, Bulldog ve çeşitli terrierlerin çiftleştirilmesi sonucu kaslı, aktif ve dövüşçü Amerikan Staffordshire Bullterrier ortaya çıkarılmıştır. Amerika'ya getirilince Amerikalı üreticiler tarafından bu ırk tercih edildi ve hem ağırlığını arttırdılar hem de kafasını güçlendirdiler. Artık ayrı bir ırk olarak tanınan Amerikan Staffordshire, İngiliz akrabası olan Amerikan Bullterrier'den daha cüsseli ve daha ağırdır.

1900'de köpeklerin dövüştürülmesi Amerika'da yasaklandıktan sonra, bu köpeklerden iki nesil geliştirildi. Amerikan Staffordshire şov amaçlı üretildi, Amerikan Pit Bull Terrier ise yasal olmayan köpek dövüşlerinde başarı sağlamak için saldırgan bir mizaçla yetiştirildi. Artık günümüzde ikisi ayrı ırklar olarak tanınıyorlar. Amerikan Staffordshire'nin yetenekleri arasında bekçilik, koruma, ve çeviklik sayılabilir.
__________________
...erhan1907...

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Erhan1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2012, 19:42   #6
Çevrimdışı
Erhan1907
...erhan1907...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Terrier Türü Köpekler


Avustralya Terrier




Avustralya Terrieri, Aussie olarak da bilinen küçük, güçlü, cesur ve canlı bir köpek ırkıdır. Avustralya 'da çok amaçlı iş köpeği olarak yetiştirilmiştir.

Özünde bir iş köpeği olmasına rağmen sadakat ve sahibine bağlılığı nedeniyle eş değerde bir ev köpeği olabilir. Tüm iklimlere ve yaşam koşullarına adapte olabilen dayanıklı bir ırktır. Sürekli sahibine yakın olmaktan hoşlanır. Şehirde veya şehir dışında çiftlik ortamında rahat bir şekilde yaşayabilir. Apartman yaşamı için uygundur.

Avustralya Terrieri ev içinde yeterince aktif olup, düzenli yürüyüşler yaptırıldığı takdirde bahçesiz bir evde yaşayabilir. Kemirgenleri ve küçük hayvanları kovalama içgüdüsü son derece kuvvetli olduğu için tasmasız dolaştırılmamalıdır. Adaptasyon kabiliyeti çok güçlü olan bu ırk sizin sağlayabileceğiniz egzersiz olanaklarına uyum sağlayacaktır. Yinede güvenli bir bölgede serbetçe oyun oynamaktan ve koşmaktan çok mutlu olacaktır..

Neler Yapar?

Avustralya Terrieri enerjik, atik, cesur ve kendine güvenen bir köpektir. Bir fare ve yılan avcısı olarak doğal bir agresifliğe sahiptir. Arkadaş olarak ise son derece sevecen, duygularını dışa vuran sadık bir köpektir. Aussie'ler uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Aile ile sürekli iletişim halinde olmaktan mutlu olurlar.

Doğuştan gelen ve eğitimle önüne geçilmesi mümkün olmayan içgüdüleri vardır. Bunlardan biri toprağı kazmak, diğeri ise geçmişte ahırlardan, kilerden fareleri uzak tutmak için beslenmeleri ve bu yönde yetiştirilmeleri nedeniyle fare ve diğer küçük hayvanları kovalamalarıdır.

Bir başka dikkat çekici özellikleri ise çok iyi zıplama yeteneklerinin olmasıdır. Aussie'ler doğuştan bekçilik içgüdüsüne sahiptir. Eve yaklaşan yabancı bir insan veya hayvan olduğunda hemen tepki verirler.

Terrierlerin tümünde olduğu gibi cana yakın ve hareketli olmalarının yanı sıra dik başlı ve diğer köpeklere karşı agresif olabilirler. Genellikle yetişkin erkekler diğer yetişkin erkeklerle anlaşamaz.

Tarihçesi

Avustralya Terrieri Avustralya'ya yerleşen toprak sahipleri tarafından yetiştirilmiş en küçük iş Terrieridir. Bu ırk Avustralya'da yetiştirilip tanınmış ilk köpek ırkıdır. Bu ırkın üretilmesinde ahırlardan, deniz kenarlarından ve madenlerden kemirgenleri uzak tutan, bekçi köpeği ve çoban köpeği gibi pek çok işe birden yarayan çok amaçlı bir iş köpeği yetiştirmek üzere İngiltere'den ilk gelen kaba tüylü kısa bacaklı köpekler kullanılmıştır. Dışarıdan gelen köpeklerin ırkları konusunda kesin kayıtlar olmamakla birlikte Scotch dog of Great Britain, Dandie Dinmont Terrier, Skye Terrier, Cairn Terrier ve Yorkshire Terrier ırklarının atalarının kullanıldığı düşünülmektedir.

Elde edilen ırk istenen özellikle ve forma eriştikten sonra ilk kez 1897'de Avustralya Terrieri olarak isimlendirilmiş, 1933'te İngiltere kennel klubü, 1960'ta ise AKC tarafından resmi olarak kabul edilmiştir.
__________________
...erhan1907...

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Erhan1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2012, 19:42   #7
Çevrimdışı
Erhan1907
...erhan1907...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Terrier Türü Köpekler


Bedlington Terrier




"Aslan yürekli, ama kuzu görünümlü bir köpek!" olarak tanımlanmıştır. Aslında daha çok bir koyuna benzer. Koyun gibi görünmesine rağmen hırçın ve saldırgan bir köpektir.

Büyük bir fare avcısıdır. Ne var ki, kişiik özellikleri köpek yetiştiricileri tarafından yumuşatılmıştır. Günümüzde duygulu, zeki, sadık bir köpek olarak kabul edilir.

Neler Yapar?

Farelerin, açık arazilerdeki ya da inlerindeki küçük av hayvanlarının yakalanması için yetiştirilen bu cins, bu yeteneklerini asla kaybetmemesine rağmen, günümüzde bir apartman köpeği haline geşmiştir.

Aynı zamanda dikkatli ve gerekli durumlarda havlayarak uyarıda bulunan bir köpektir.

Kökeni

Bedlington Terrier, 1800'lü yıllarda madendeki fareleri yok edecek bir köpek isteyen İngiliz madenciler tarafından geliştirildi.

İsmini İngiltere'deki küçük bir kasabadan alan bu cins, Dandie, Dinmont, Otterhound ve Whippet cinsi köpeklerin çiftleştirilmesiyle elde edildi.
__________________
...erhan1907...

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Erhan1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2012, 19:42   #8
Çevrimdışı
Erhan1907
...erhan1907...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Terrier Türü Köpekler


Bull Terrier




Bir zamanlar son derece vahşi bir köpekti. Ancak, modern yetiştiriciler tarafından kibarlaştırılmıştır. Günümüzde iyi huylu, sadık, nazik ve itaatkar bir köpektir.

Neler Yapar

Kan dökücü ve cesur bir gladyatör olarak dünyaya geldi. Daha sonra sürü bekçisi, fare avcısı, insan dostu ve muhafız bekçi olarak kullanıldı.

Kökeni

1830'da bulldoglar ile boğalar arasında tertiplenen dövüş gösterileri büyük ilgi toplarken, bu "spor"u sevenler çok daha çevik bir köpek yetiştirmek istediler. Bull Terrier, Bulldog'un Eski İngiliz Terrieri ile çiftleştirilmesi ve bir parça İspanyol Pointer cinsinin taşıdığı kanın da eklenmesiyle ortaya çıktı. Tüyleri beyaz olan türü 1850'de tanıtıldı.

Gösteri amacıyla iki aynı sınıfa ayrılmıştır. Beyaz ve renkli.
__________________
...erhan1907...

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Erhan1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2012, 19:43   #9
Çevrimdışı
Erhan1907
...erhan1907...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Terrier Türü Köpekler


Border Terrier




Belki de Terrierlerin en küçüğü ve en az gösterişli olanıdır. Çok cesur, çok canlı, av sırasında amansızdır. Ev hayatına uyum sağlar. Özellikle kendisine iyi davranan çocuklara, çok iyi davranır.

Neler Yapar?

Tipik bir terrierdir. Hastalıklara karşı dirençlidir. Çevik ve dayanıklıdır. On yıllar boyunca sadece tilkileri ve zerdavaları (ağaç sansarı) avlamak için kullanılmıştır.

Çoğu terrier gibi Border Terrier de, aşama aşama ev hayatına uyum sağlamıştır. Günümüzde iyi huylu oluşu ve uyum yeteneği nedeniyle insana eşlik eden arkadaş köpek olarak çok değerlidir.

Tilkilere karşı duyduğu büyük nefret rağmen, alıştıktan sonra diğer ev hayvanlarıyla anlaşabilir.
__________________
...erhan1907...

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Erhan1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2012, 19:43   #10
Çevrimdışı
Erhan1907
...erhan1907...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Terrier Türü Köpekler


Cairn Terrier




Yüzündeki ifade tilki benzeridir. Canlı, neşeli, duygulu, sevimlidir. İlginç bir özellik olarak Cairn Terrier, hile yapacak şekilde eğitilebilir.

Neler Yapar?

Tünel kazarak inlere ulaşır. Yüzyıllarca tavşan, tilki, porsuk ve su samuru avında kullanılmıştır. Uzun yıllar boyunca kırsal bölgelerde yaşamasına rağmen, apartman hayatına kolayca uyum sağlar.

İnsana arkadaşlık eden dost köpek olarak da mükemmel bir köpektir. Öteki terrierlere kıyasla tasmaya daha çabuk alışır.

Kökeni

1500 yılından beri bilinen bu köpek, ilk kez 1909 yılında tanıtıldı ve ancak 1930'dan sonra popüler oldu. Çok eski tarihlerde İskoçya'da belirli bir mülkün sınırlarının belirtilmesi ya da mezarlıklarının işaretlenmesi için küçük taş yığınları oluşturulurdu.

Bazı küçük hayvanlar, bu taş yığınlarının içine yuva yapmaya başladılar. Bunun üzerine bu taş yığınlarının aralıklarından içeri girebilecek, işgalcileri yakalayabilecek küçük bir köpeğin geliştirilmesi düşünüldü. Cairn Terrier böylece geliştirildi.
__________________
...erhan1907...

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Erhan1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
köpekler, terrier, türü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.