Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 01.04.2014, 17:22   #1
Çevrimdışı
Mislina
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yaratıcı İnsanlar Arasında İntihar Oranı Neden Bu Kadar Yüksek?

Yaratıcı insanlar arasında intihar oranı neden bu kadar yüksek?

Kimsenin görmezden gelemeyeceği bir özelliği var bu kişilerin:
“Normal” insanlara göre çok daha duyarlılar; hayatın acılarını ve sevinçlerini herkesten daha fazla ve daha derinden duyuyorlar. Bu yüzden de yaralanmalara, incinmelere daha açık oluyorlar.



Romalı filozof, devlet adamı, oyun yazarı.

Romalı büyük filozof, yazar ve devlet adamı Seneca, İmparator Neron’un gönderdiği bir fermanla intihar etmek zorunda kalmıştı. Bir zamanlar hocası, danışmanı ve başbakanı olduğu Neron, O'na “Damarlarını keserek intihar etmesi” buyruğunu göndermişti. Seneca arkadaşlarının arasında damarlarına dört yara açtı, ölümü beklemeye başladı ama kanının ağır akması yüzünden ölmesi uzun sürüyordu. Sonunda kendisini hamamda, sıcak buharda boğdu. Seneca’nın genç karısı da onunla birlikte damarlarını kesmişti. Ne var ki kadın, Neron’un emriyle kurtarıldı, tedavi edildi ve bir daha kendini öldürmeye kalkışmadı.



Yukio Mishima (1956)

Çılgınlık derecesinde bir Japon milliyetçisi olan Yukio Mişima, büyük yazarlık yeteneğini önemsemez gibi davranarak hayatını “Güneş İmparator”a, samuraylar Japonyasını canlandırmaya, dövüş sanatlarına, askerliğe, disipline adamış, ülkesinin yozlaşması olarak gördüğü değişimlere karşı mücadele bayrağı açmıştı. Yanına epey öğrenci de toplamıştı. Bir gün bu öğrencileri alarak bir askeri birliği işgal etti. Balkona çıktı, düşüncelerini özetleyen bir söylev verdi ve seppuku yaptı. Kimonosunu açarak özel bir bıçakla karnını yavaş yavaş, dikkatli bir biçimde soldan sağa doğru keserek bağırsaklarını dışarı döktü. Daha sonra seremoniye katılan en yakın öğrencisi, keskin bir kılıçla yazarın başını uçurdu.



Vladimir Mayakovsky -Attila Jozsef[/

Mayakovski ve Macar şair Attila Jozsef, büyük umutlarla “insanlığın kurtuluşu” olarak gördükleri rejimlerin başındaki politikacıların yarattığı hayal kırıklığına dayanamayarak kendilerini öldürdüler.



Stefan Zweig

Stefan Zweig ise Avrupa kültürüne inanan bir hümanist olarak, Nazi zulmünün uygulamalarını ve o uygar Avrupa’nın korkunç bir barbarlık bataklığına dönüşmesini kabul edemediği için karısı Lotte ile birlikte aşırı dozda ilaç alarak canına kıydı.


Eşiyle birlikte intihar edenler arasında, Londra’da birlikte intihar eden Arthur ile Cynthia Koestler'i anmak gerekir. Karl Marx’ın kızı Jenny de kocası Paul Lafargue ile birlikte intihar etme yolunu seçenlerden.



Nikolai Gogol

Ukraynalı büyük romancı ve hikayeci Gogol birtakım ruhi ve akli sorunlarla boğuştuğu için, bir şey yemeyi ve içmeyi reddederek öldürmüştür kendini. Bu acılı süreç dokuz gün sürmüştür.

Rus şiirinin en büyüklerinden olan Sergey Yesenin de ruhsal depremler sonucunda hayatına son verenlerden. Şair birkaç kez hastaneye yatırıldıktan sonra bir otel odasının duvarlarına kendi kanıyla veda şiirini yazdı ve kendini astı.

İngiliz dilinin en önemli romancılarından olan Virginia Woolf artık hayata dayanamadığı için evinin yakınındaki nehir kıyısına gitti, ceplerine ağır taşlar doldurarak suya girdi ve boğuldu.

Amerikalı şair Sylvia Plath ise bir sabah çocukları henüz uyurken, başını gaz fırınının içine sokarak intihar etti. Bu ölüm, yıllar sonra onun üstüne tez yazan şair Nilgün Marmara’nın da 29 yaşında intihar etmesinde rol oynadı.

Fransız yazar Gerard de Nerval de ruhsal hastalıklarla boğuşmuş, birkaç kez sanatoryuma yatırılmıştı. Tedavisi pek bir sonuç vermemiş olmalı ki Nerval de kendini asarak hayatını sonlandırmayı seçen yazarlar kervanına katıldı.



Ernest Hemingway

Avcılığıyla ünlü Ernest Hemingway’in son avı kendisi oldu. Çiftesini ağzına sokarak tetiğe bastı. Yaşlılığı kabul etmek istemediği, ölümü bir erkek yiğitliğiyle karşılamak istediği söylendi. Ama Hemingway’in ailesinde de intihar eğilimi vardı. Babası, iki kardeşi ve bir torunu intihar etti.

Romancı Jerzy Kosinski, çocukluğunun Polonyasında savaşın büyük acılarını yaşamıştı ve ruhunda açılan yaralar hiçbir zaman kapanmadı. Bir banyo küvetinde kendisini plastik bir torbayla boğmadan önce “Her zamankinden biraz daha uzun sürecek bir uykuya dalıyorum” diye yazmıştı.

İtalya’da antifaşist hareketin önemli ismi ve bu dilin en büyük yazarlarından Cesare Pavese, depresyon ve aşk acısı yüzünden intihar edenler arasında.

Yasunari Kawabata, Walter Benjamin, Jack London derken liste uzayıp gidebilir.

Orta Doğu ve Türk edebiyatında, 1887 yılında damarlarını kesen ve kendi kanıyla ölüm anlarını not eden Beşir Fuad ve Viyana sefiriyken ağzına hava gazı hortumunu sokarak intihar eden şair Sadullah Paşa en bilinen örnekler. Sadullah Paşa’nın intiharını Abdülhamit baskısına bağlayanlar da var, elçilikte aşık olduğu Anna Schumann’ın gayrı meşru bir çocuk doğurmasına da.

Ziya Gökalp de kafasına bir kurşun sıkmış ama ölmemişti.



Sadık Hidayet

Ülkesindeki kötü gidişe dayanamadığı için Paris’te intihar eden İranlı yazar Sadık Hidayet, doğu edebiyatında intihar denilince akla gelen ilk isim.

Bizimki gibi ülkelerde entelektüel intiharlarına pek fazla rastlanmamasına karşın öldürülen, hapsedilen, zulüm gören şair-yazar sayısı çok kabarık. Belki de bu yüzden intihar etmeye fırsat bulamamışlardır. Çünkü onların bu işi gören, yaratıcı insanları yavaş veya hızlı ölümlere iten devletleri ve toplumları vardır.

Zülfü Livaneli
__________________
"Ama gerçek, aziz dostum, can sıkıcıdır."

  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Mislina'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.08.2014, 17:54   #2
Çevrimdışı
Slower
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yaratıcı İnsanlar Arasında İntihar Oranı Neden Bu Kadar Yüksek?

Fazla zeka iyi olmaz kafayı yedirtir. Ben neden böyleyim zannediyorsunuz.
__________________
Biz Aşkı Bu Vatana Canını Verenlerden Öğrendik...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Slower'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.08.2014, 21:39   #3
Çevrimdışı
Subutay
Eflamor

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yaratıcı İnsanlar Arasında İntihar Oranı Neden Bu Kadar Yüksek?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Slower Mesajı göster
Fazla zeka iyi olmaz kafayı yedirtir. Ben neden böyleyim zannediyorsunuz.


)) )
__________________
Asya boz kırlarında bir bebek dünyaya geldi. Bu bebeğe asya stepleri beşik oldu. Rüzgarlar şarkı söyledi ona. Yıldızlar yol gösterdi. Yağmurlar yıkadı. Bu bebek büyüdü ve ona Türkadını verdiler. Türk büyüdü kasırga oldu tayfun oldu. Türk budur. Türk tayfundur, kasırgadır, Boradır. | Mustafa Kemal Atatürk.






la şey e vaki ün mutlak bel küllün mümkin
nisi credideritis non intelligentis
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Subutay'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.08.2014, 21:45   #4
Çevrimdışı
Mislina
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yaratıcı İnsanlar Arasında İntihar Oranı Neden Bu Kadar Yüksek?

Allah korusun Slower

Kim bilir?
Yaralanmalara, incinmelere daha fazla açık olduğundan;ruhları daha çabuk ölüyor belki de.

"Hayır, hiç kimse intihar kararına varmaz. İntihar bazılarında birlikte bulunur. Onların yaradılışında mevcuttur ve onun elinden kaçamazlar. İşte bu alın yazısının hakimiyet gücü vardır. İnsana hükmeder. Fakat aynı zamanda bu, benim. Kendi kaderimi kendim yarattım. Şimdi artık elinden kaçamam, kendimden kaçamam."

Sadık Hidayet
__________________
"Ama gerçek, aziz dostum, can sıkıcıdır."

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Mislina'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.08.2014, 21:52   #5
Çevrimdışı
Lion
...Az İnsan Çok Huzur...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yaratıcı İnsanlar Arasında İntihar Oranı Neden Bu Kadar Yüksek?

Yoo, ben çok iyiyim.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Lion'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.08.2014, 22:08   #6
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yaratıcı İnsanlar Arasında İntihar Oranı Neden Bu Kadar Yüksek?

İntihara eğilimli bir insanım.

Normalim.. Psikolojik nedenlerim olduğu gibi büyüdüğüm yetiştiğim çevreden gördüklerim duyduklarımın da etkisi var. Şu anki yaşadıklarım geçmişte yaşadıklarım.. Belki bir derdim yok sakatda değilim.. ama

Tıpkı diğerleri gibi bence çok gören çok inceleyen ve duyarlı olan insanlar intihara meyilli oluyorlar. Ben etrafımdaki olaylara kayıtsız kalamıyorum. Bir kediyi araba ezdiğinde herkes 1 saat düşünürken ben 1-2 gün neden ve sonuçlarını düşünüyorum.

Bu gibi durumlarda insanın dini inancı devreye girer bilirsiniz ama benim belli bir inancım yok. Çünkü dinin de iç yüzünü zamanla görmüş geçirmiş bir insanım. Bence insanların çaresiz kaldığı durumlar karşısında şüküre sığınması bunda hayır araması bir tür saçmalık. Bir züğürt tesellisi.. Yani bunla kendimi bile kandıramam.

Ha dine inanmam ama Tanrı'ya inanırım. Deist inancı taşırım o ayrı..

İlginçtir her din intiharı yasaklar ve intihar edenlerin sonsuza kadar bakın sonsuza kadar cehennemde kalacaklarını söylerler bunun üstüne birde Tanrı merhametlidir sözünü söylerler.. tam bir saçmalık.. (Aynı dinler Katillere bile cennet kapısını aralarlar tabi düşünün aradaki çelişkiyi)

Toplumsal dejenereye gittiğimiz bu yıllarda intiharların artması(bilinçli yapılan intiharlar ama) bir tür tepki.. Birey içinde yaşadığı toplumun gerçeklerini kaldıramıyor zamanla.. Bunada kişisel sebebler eklenince intihar etmesi kaçınılmaz oluyor.

Ha bu bir seçimdir sonuçta herkes bu saçma hayata katlanmak zorunda değil doğacağımız günü seçemiyoruz ama öleceğimiz günü seçme hakkımız olmalı.
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.08.2014, 23:10   #7
Çevrimdışı
Mislina
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yaratıcı İnsanlar Arasında İntihar Oranı Neden Bu Kadar Yüksek?

Allah daha iyi etsin Lion
SerseriGezgin,intihar fikrine sıcak bakmıyorum açıkçası fakat bir anlık şuur kaybı veya o anki insanın içinde bulunduğu psikolojiyi tahmin etmek çok zor.

Tepki olarak, ölüm seçimi örneklerle mevcut(Kendi tercihleri ve bilinçli)ya depresyon kaynaklı intiharlar...
__________________
"Ama gerçek, aziz dostum, can sıkıcıdır."

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mislina'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.08.2014, 23:49   #8
Çevrimdışı
Hasat
Uzman Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yaratıcı İnsanlar Arasında İntihar Oranı Neden Bu Kadar Yüksek?

Sevdiğim bir söz vardır ;
Sizin deli dediğiniz çevresinde olup biteni farketmeye başlayandır diye.

İnsan beyni birbirne dolanmış milyonlarca kablo gibi geliyor bana her insanın kurulumu ayrı ruh alemi duygu alemi dahada ayrı.

Aslında intahara meyilli çok fazla insan var ama arkadaşlarında dediği gibi burda dini duygular devreye giriyor.

İslamiyette sadece intihar değil can almak yasaktır.Çünkü kul Allahın verdiği canı alamaz.İnsan oğlunun bir tırnak parçasını yaratmaya gücü yetmezken bir bedene yerleştirilmiş ruh ona çizilmiş hayatı toptan sonlandırmaya hakkı yoktur.Onun sonsuza kadar cehennemde kalacağı intihardan vazgeçirmek için sonradan koyulan bir kuraldırki.Hangi kul ne kadar günah işlemişse onun karşılığı kadar cehennemde kalacak ama eninde sonunda cenneti görecektir.

Ha katile bile açılan cennet kapısına gelince bir insan diğerini öldürmüşse hem öldüren hemde öldürülen sorguya çekilecektir.çünkü burda öldürülen azmettirici olabilir.

İslamı malesef korku içerikli anlattıklarından ortada çok fazla yanlış bilgi var ve bu korkular insanları maneviyattan uzaklaştırıyor

Şimdi burda ben cübbeliye bağladımda yanlış anlaşılmasın inanca ve inaçsızlığa saygım sonsuzdur.Tercih kişinin kendine aittir

__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Hasat'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.08.2014, 08:53   #9
Çevrimdışı
Asena
» Memleket Delisi «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yaratıcı İnsanlar Arasında İntihar Oranı Neden Bu Kadar Yüksek?



Yukio Mishima (1956)

Çılgınlık derecesinde bir Japon milliyetçisi olan Yukio Mişima, büyük yazarlık yeteneğini önemsemez gibi davranarak hayatını “Güneş İmparator”a, samuraylar Japonyasını canlandırmaya, dövüş sanatlarına, askerliğe, disipline adamış, ülkesinin yozlaşması olarak gördüğü değişimlere karşı mücadele bayrağı açmıştı. Yanına epey öğrenci de toplamıştı. Bir gün bu öğrencileri alarak bir askeri birliği işgal etti. Balkona çıktı, düşüncelerini özetleyen bir söylev verdi ve seppuku yaptı. Kimonosunu açarak özel bir bıçakla karnını yavaş yavaş, dikkatli bir biçimde soldan sağa doğru keserek bağırsaklarını dışarı döktü. Daha sonra seremoniye katılan en yakın öğrencisi, keskin bir kılıçla yazarın

başını uçurdu.

Bu nasil bir duyarlilikki?..ISID anlayisina benziyor.


Ölünce duyarlilik nerde kaliyor?
Yasayarak birseyleri degistirmeye calismak duyarliliktir bence.

Bunlar bir sekilde kafayi siyiriyor.Yahudi aydinlarin Alman zülmlerini görmeye dayanamayip intihar etmeleri gibi.
__________________
•*¨`*•.¸¸.•´*¨`*•K.Atatürk•*¨`*• .¸¸.•´*¨`*•
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Asena'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.08.2014, 10:51   #10
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yaratıcı İnsanlar Arasında İntihar Oranı Neden Bu Kadar Yüksek?

Yavuz Çetin mesela...

İçinde bulunduğu hayattan bu kadar nefret etmesinin tepkisiydi intihar..

Adam maddi açıdan kendine ve çocuklarına bakacak olduğu halde bu hayatın içindeki yaşananlara dayanamadı ve gitti.

Gitmeden önce bu şarkıyı bıraktı sevenlerine.. Hani arkasından neden gittiğini anlasınlar diye..

http://www.youtube.com/watch?v=mqWDU9UmI9Y
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
arasında, insanlar, intihar, kadar, neden, oranı, yaratıcı, yüksek, İnsanlar, İntihar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.