Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.05.2014, 11:30   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Baba Adayı da Sigarayı Bırakmalı

Baba Adayı da Sigarayı Bırakmalı





Annenin sigarayı azaltmasının değil bırakmasının gerektiği gibi eşi hamile olan erkek de sigaraya karşı özverili olmalı.

Sigara içen kadınlar için zor bir dönem, hamilelik… Çocuk yapmayı planlayan ve “Aman hamile kalınca bırakırım sigarayı” diyen kadınlara kötü bir haberimiz var. Sağlıklı bir çocuk sahibi olmak istiyorsanız, hamile kaldığınızda sigarayı bırakmak yeterli olmayacak. Çok daha önceden o çok sevdiğiniz dumana “elveda” demelisiniz.

Sigara kullanan annelerin çocuklarının bağışıklık sistemi kullanmayanlara göre daha zayıf oluyor. Bazı hastalıklara daha duyarlı olabilen bu bebeklerde tiroit bezi büyümesi, kemik gelişim bozuklukları, damar sertliği, tansiyon, şişmanlık ve diyabet gibi ciddi hastalıklar ortaya çıkabiliyor.

Azaltmakla olmaz, tamamen bırakılması şart


Konya Özel Selçuklu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hikmet Karabacak, sigaranın insan sağlığını birçok açıdan tehdit ettiğini söyledi. Bebek bekleyen anne adaylarını sigaradan uzak durmaları konusunda uyaran Op. Dr. Hikmet Karabacak, sigara kullanan kişilerin bebek sahibi olmaya karar vermeden çok önce sigarayı bırakmaları gerektiğini söyledi. Bu dönemde sigarayı azaltmak gibi ya da sadece bu süreçte sigaradan vazgeçmenin hiçbir faydası olmayacağını aktaran Op. Dr. Karabacak, bu sebeple zararları kanıtlanmış olan sigaranın tamamen bırakılması gerektiğini vurguladı.

Babalarında sigara konusunda özverili olması gerekli


Sigara kullanan annelerin çocuklarının bağışıklık sisteminin diğer bebeklere göre daha zayıf olduğu ifade ediliyor: “Sigara içen annelerin bebeklerinde tiroit bezi büyümesi, kemik gelişim bozuklukları, damar sertliği, tansiyon, şişmanlık ve diyabet gibi ciddi hastalıklar ortaya çıkabilir. Bu yüzden hamilelerin kesinlikle sigara kullanmaması ve sigara içilen ortamlardan uzak durması gerekir. Sadece anne adayının değil, babaların da bu konuda son derece özverili olması ve bebek kararı alındığı günden itibaren sigaradan vazgeçmesi gerekmektedir”

Sigara içilen ailelerin çocukları sigaraya daha yatkın


Karabacak, sigara içen ailelerin çocuklarının daha erken yaşlarda sigaraya başladığını bildiriyor. Sigaranın ayrıca, genel kadın sağlığında da son derece önemli sorunlara neden olduğuna dikkat çeken Dr. Karabacak, “Sigara kullanan kadınlar daha erken menopoza girerler, doğum kontrol hapları kullanan ve sigara içen kadınlarda ise kalp krizi riski oluşur.


Sigara içen kadın birçok sağlık problemiyle karşı karşıya kalır

Günde bir paket ve üzerinde sigara içen kadınlarda akciğer kanseri riski içmeyenlere göre 20 kat daha fazladır. Sigara içen kadınlarda kısırlık problemleri daha fazladır. Sigara kullanan ve bebeklerini emziren annelerde süt oranı diğer annelere göre daha azdır ve daha kalitesizdir. Ayrıca sigara içen kadınlarda regl bozuklukları da daha sık yaşanır. Sigara erken yaşlanmaya ve cilt bozukluklarına sebebiyet verir” uyarılarında bulunuyor.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.05.2014, 14:04   #2
Çevrimdışı
Hasat
Uzman Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Baba Adayı da Sigarayı Bırakmalı

Babam ve annem tam bir yeşilaycıdır içki ve sigara kötü yola düşmek gibi bişeydir ama biz iki kardeş iyi tiryakiyiz.Yani başlamanın yada kullanmanın bence anne babayla ilgisi yok.

Yiğenim poyraz olduğunda doktor sigara içen kişi en az yarım saat çocukla temas etmemeli demiş.Oysa biz sadece yanında içilmez diye biliyorduk.İlk yarım saatte sigaradaki zehir nefesle çocuğa geçebiliyormuş.
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
adayı, baba, bırakmalı, sigara, sigarayı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.