Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 25.07.2014, 11:11   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kokuya Dikkat!

Kokuya dikkat!




Türk Tabipleri Birliği musluk suyundan gelen koku için uyardı.

TTB (Türk Tabipleri Birliği) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen, İstanbul’da çeşmelerden akan suyun kokmasının bir uyarı kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Kokunun bozulmayı işaret ettiğini belirten Dr. Demirdizen, “Koku ister İSKİ’nin açıkladığı gibi yosundan, ister dip sularındaki yoğun kirlilik, ister sıcaktan meydana gelsin bozulma ve yoğun kirliliği işaret eder” dedi.

TTB ve İstanbul Tabip Odası dün İstanbul’da baş gösteren susuzluk tehlikesiyle ilgili basın toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Dr. Demirdizen, suyun toplandığı barajlarda, fiziksel çökertmeyle yoğun kirliliğin de dibe oturduğunu vurguladı. Doluluk oranlarının yüzde 20’lere indiği İstanbul barajlarında dip suyuna yaklaşıldığını belirten Dr. Demirdizen şunları söyledi:

“Dip suyunun içinde yosunlar olduğu gibi ağır metaller, kimyasallar ve başka kirlilikler var. Bu nedenle bile sadece arıtma sisteminde sorunlarla karşılaşabiliriz. Kirlilik yüzde 5-10 oranlarındaysa arıtmayla üstesinden gelinebilir. Ama yüzde 40-50 kirlilik oranlarında fiziksel, kimyasal ve diğer kirletici ajanları yeterince arıtmayabilir. Su doluluk oranının düşmüş olması başka sorunları işaret ediyor. Duyulan koku en hafif olanı. Oraya bakmamız, görmemiz için erken uyarı veriyor. Aslında başka sorunla karşı karşıyayız.”

KİRLİ SU BULAŞICI HASTALIK YAYAR


İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr.İncilay Erdoğan da İSKİ’nin sulardan aldığı örneklere yaptığı analizleri kamuyla paylaşması gerektiğini söyledi. Dr. Erdoğan, “Halkın sağlığını ne bir seçim ne de sandığa alet edemezsiniz. Bu küçümsenecek bir sorun değil” dedi. Sağlıklı olmanın en temel şartlarından birinin “yeterli ve güvenli su” sağlanması olduğunu belirten Dr. Erdoğan, “Suyun yeterli olmaması kişisel temizliği, ortam temizliğini, malzeme temizliğini, gıda hijyenini olumsuz etkiler ve bulaşıcı hastalık (hepatit, dizanteri, kolera gibi) riski doğurur. Özellikle toplu bulunulan alanlarda bu risk çok daha yüksektir ve salgınlar ortaya çıkabilir. Su kesintilerinde kesintinin boyut ve yaygınlığına göre aşamalı bir plan devreye sokulmalı. Güvenli su kaynakları kullanıma sokulmalı, toplumla iyi bir iletişim kurulmalıdır. Kaynağı bilinmeyen suların (su tankerleri, kuyu suyu vb.) kullanımı konusunda hassas olunmalı gerekirse kullanımları önlenmeli ve bu amaçla iyi bir denetim sistemi kurulmalı” diye konuştu.
Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.07.2014, 18:06   #2
Çevrimdışı
Mathematician
Kroniköğrencideğilartık:D
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kokuya Dikkat!

Bana su demeyin. Ne çektim sudan, susuzluktan. Yaşadığım yerde suya mazot karışmış bir ara kokuyordu. Belediye anons yaptı kullanmayın diye. Sonra altyapı çalışmaları sebebiyle sular 2 -3 gün gider gelmez. Gelince çamurlu akar. Çamur bitti gibi dersin ama belediye yine bir anons yapar suları hiçbir şekilde kullanmayın der. Meyve sebzeyi bile marketten aldığımız suyla yıkarız. Bulaşıklar dağ olur. Bulaşık olmasın diye dışarda yeriz. Ama orada da sular yoktur ellerimizi bile yıkayamayız. Ve bu ilçenin adı Suşehri.

***

En temel içeceğimiz olan suyun temiz olması da bir o kadar önemli. Mutlaka dikkat edilmesi gerekir.

Bilgilendirme için teşekkürler Canan.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Mathematician'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.07.2014, 18:16   #3
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kokuya Dikkat!

İstanbul dönem dönem susuzluktan ya da sular olduğu zaman kokusundan, pisliğinden çekmiş ve hâlâ çeken bir şehir.

***

Matçı, gerçekten çok sıkıntı çekmişsiniz. Susuzluk pek fena. İsminin Suşehri olup, beldenin susuzluktan kıvranması ne kadar ironik.
  Alıntı ile Cevapla
Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
demirdizen, dikkat, işaret, kokuya, söyledi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.