Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 08.08.2014, 08:41   #1
Çevrimdışı
Deniz
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ölüyoruz, görün artık

IŞİD kıskacındaki binlerce Türkmen’in çığlığı


75 bin Iraklı Türkmen, ölümüne yollara düştü. Türkmen yazar Kerküklü soruyor: Arap’a, Kürt’e sahip çıkan var. Türkiye neden sesimizi duymuyor?
Ira­k’­ta, Irak Şam İs­lam Dev­le­ti­’nin (IŞİD) sal­dı­rı­la­rı­nın baş­la­ma­sıy­la bir­lik­te, yak­la­şık 1 mil­yon 200 bin ki­şi evi­ni terk et­ti. Türk­men­le­r’­in yo­ğun ya­şa­dı­ğı Mu­sul, Ker­kük, Te­la­fer, Se­la­had­din ve Di­ya­la ça­tış­ma­lar­dan en çok et­ki­le­nen kent­ler ol­du. Mu­su­l’­un düş­me­siy­le önem­li kıs­mı­nı Türk­men­le­r’­in oluş­tur­du­ğu 375 bin ki­şi ev­le­ri­ni terk et­mek zo­run­da kal­dı. Bun­lar­dan 166 bi­ni Mu­su­l’­un ba­tı­sı­na, 78 bi­ni Er­bi­l’­e, 52 bi­ni Sü­ley­ma­ni­ye­’ ye, 18 bi­ni Se­la­had­di­n’­e, 18 bi­ni Do­hu­k’­a ve 16 bi­ni Ker­kü­k’­e sı­ğın­dı. Türk­men il­le­rin­de IŞİD kat­li­am, peş­mer­ge ise zu­lüm ya­pı­yor.
Türkmenlerden Erdoğan’a yalanlama

Aç ve susuz kaldılar
Te­rör ve ça­tış­ma­lar­dan ev­le­ri­ni terk et­mek zo­run­da ka­lan Irak Türk­men­le­r’i, der­me çat­ma ça­dır­lar­da, de­po­lar­da, ca­mi­ler­de, me­zar­lar­da, ahır­lar­da, in­şa­at­lar­da, yol ke­nar­la­rın­da ya­şam sa­va­şı ve­ri­yor. 45-50 de­re­ce­yi bu­lan sı­cak­lık, aç­lık, su­suz­luk, sal­gın has­ta­lık­lar­la bo­ğu­şa­rak ba­rı­nak­sız ve ko­ru­ma­sız ya­şa­ma­ya ça­lı­şan Türk­men­ler, çöl or­ta­sın­da sa­hip­siz ve kim­se­siz. Soy­kı­rım­la kar­şı kar­şı­ya olan Irak­lı Türk­men­ler, ölüm ka­lım sa­va­şı ve­ri­yor. Son ola­rak ISİD’­den can­la­rı­nı kur­tar­mak için sı­ğın­dık­la­rı Sin­ca­r’­ın da din­ci mi­li­tan­la­rın eli­ne geç­me­si üze­ri­ne Türk­men­ler dağ­la­ra doğ­ru kaç­ma­ya baş­la­dı. Sin­can dağ­la­rı­na sı­ğı­nan Türk­men­ler ve Ye­zi­di­ler aç­lık ve su­suz­luk­la mü­ca­de­le edi­yor. Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın Fi­lis­tin­li­le­r’­e yap­tı­ğı des­tek açık­la­ma­la­rın­dan bi­ri­ni bi­le Türk­men­ler için di­le ge­tir­me­di­ği­ni ha­tır­la­tan Türk­men ya­zar Ali Ker­kük­lü, ya­şa­nan dra­mı SÖZ­CÜ­’ ye şöy­le an­lat­tı:


Sessiz kalmayın
“Baş­ba­kan Er­do­ğan, Türk­men­le­r’­in fer­ya­dı­nı ve çığ­lı­ğı­nı ne­den duy­mu­yor­? Gaz­ze­’ye ağ­la­yan­lar ne­den Müs­lü­man Türk­men­le­r’e ya­pı­lan zul­mü gör­mez­ler? Türk­men böl­ge­le­rin­de ya­şa­nan kat­li­am­lar, gö­çe zor­lama­lar ve in­sa­ni dra­ma Türk dün­ya­sı ses­siz kal­ma­sın, çığ­lı­ğı­mı­zı duy­sun.”
Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun “Elbette Filistin ile dayanışma içinde olun ama biraz da Allah rızası için Irak Türkmenleri’ne bakın. Türkmen kardeşlerimiz için de aynı şeyleri yapmamız lazım. Gerekirse onlara kamplar açmamız lazım. Onlara sahip çıkacak bizden başka kimse yok” dediğini hatırlatan Kerküklü, sözlerini şöyle sürdürdü:
Hiç kimsemiz yok
“Türkmenler’in Allah’tan başka kimseleri yoktur. Adaletiyle ün yapmış Türk Devleti, bu vahim duruma nasıl düşürülmüştür? Türkmenler’in insani yardımın yanı sıra siyasi desteğe ve korunmaya ihtiyacı var. Irak’ta yaşanan çatışmalar da en çok Türkmen bölgeleri Telafer, Kerkük, Tuzhurmatu, Muhallebiye, Yengice, Bastamlı, Çardağlı, Biravcılı, Köküz, Karanaz, Beşir, Yayçı, Türkalan, Amirli etkilendi. Burada, Arap’a, Kürt’e sahip çıkan var. Bir tek Türkmenler’in yok. Türkiye neden sahip çıkmıyor?”
Saygı ÖZTÜRK / SÖZCÜ
__________________
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus,Uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  Alıntı ile Cevapla
Deniz'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
artık, bi­ni, görün, Ölüyoruz, türk­men­ler, ölüyoruz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.