Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.11.2014, 23:26   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İnternet Kullanıcıları Dikkat! Siber Saldırı Başladı

İnternet Kullanıcıları Dikkat! Siber Saldırı Başladı

Kullanıcıların cihazlarını kilitleyerek para karşılığında tekrar kullanıma açan Ransomware isimli zararlı yazılımı içeren sahte e-faturalarla, Türkiye’deki kurumlara yönelik yoğun bir siber saldırı başladı.


İnternet ve veri güvenliğinde global çözüm Sağlayıcı Trend Micro, Türkiye’deki birçok kurumu hedef alan yeni bir siber saldırıya karşı herkesi uyarıyor. Kötü niyetli kişiler tarafından gönderilen sahte e-postaların ekinde bulunan sahte faturalarla kandırılan kullanıcılar, faturayı açtıklarında bilgisayarlarına Ransomware adı verilen zararlı fidye yazılımı bulaşıyor.

BİLGİSAYARDAKİ DOSYALAR KİLİTLENİYOR!

Bahsi geçen saldırı ilk olarak kullanıcıların cihazlarını ve dosyalarını kilitliyor, kullanıcı doğrudan aşağıdaki ekrana yönlendiriliyor: Ardından para karşılığında şifre çözme yazılımı satın alırlarsa bilgisayarlarının tekrar açılacağı iddia edilerek kullanıcıların sömürülmesi hedefliyor. Mevcut durumda Türkiye’deki birçok kurum bu saldırıdan etkilenmiş durumda.

Ne yapabilirsiniz?

• Mevcut saldırıdan korunmanın en kolay yolu ise kaynağından emin olmadan bu gibi sahte e-postaların içindeki faturaları açmamak.

• Trend Micro, kurumların kullanıcılarını bu gibi aldatıcı e-postalara karşı uyarmalarının yanı sıra kurumlarındaki mevcut güvenlik sistemlerini kontrol etmelerini ve bu tip tehlikeli e-postaları engelleyebilen çözümler kullanmalarını öneriyor.

• Ayrıca tüm bireylerin ve kurumların bu tip tehditlere karşı kullanmış oldukları güvenlik çözümü ve diğer tüm uygulamaları sürekli güncellemelerini ve sistemlerine tam kapsamlı bir tarama yapmalarını tavsiye ediyor.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
başladı, dikkat, internet, kullanıcıları, saldırı, siber, İnternet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.