Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.12.2014, 17:36   #1
Çevrimdışı
Deniz
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Türkiye Yolsuzlukta Artış Rekoru Kırdı

Türkiye yolsuzlukta artış rekoru kırdı
Uluslararası Yolsuzluk Endeksi Algısı’nda Türkiye 5 puan kaybederek en kötü gerileyen ülke oldu. Türkiye, 11 basamak gerileyerek 175 ülke içerisinde 45 puanla 64. sırada yer aldı. Ruanda ve Gana’nın bile gerisine düştü.

Berlin merkezli Uluslararası Şeffaflık Örgütü (Transparency International), 2014’te Türkiye’nin ‘yolsuzluk algısında’ rekor puan kaybederek en kötü şekilde gerileyen ülke olduğunu açıkladı. Yolsuzluk Algısı Endeksi'nde Türkiye, 175 ülke içinde 64. sırada yer bulabildi.

EN ÇOK GERİLEYEN ÜLKE OLDU
Türkiye, 2013’te 50 puan ile 53. sırada yer aldı. 2014’te ise 45 puanla 64. sıraya düştü ve 11 sıra geriledi. 5 puan ile en çok gerileyen ülke olan Türkiye’yi puan kaybında Çin, Angola ve Ruanda önceki yıla göre 4 puan gerilemeyle takip etti.

Ruanda 55, Çin 100, Angola 161. sıraya geriledi.

GANA ÜSTTE
Türkiye, Afrika ülkelerinden Botswana, Mauritus, Lesotho, Namibya, Ruanda, ve Gana’nın bile gerisinde kaldı. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Malezya, Bahreyn, Ürdün, Suudi Arabistan ve Umman gibi Müslüman ülkelerden daha kötü bir yolsuzluk algısına sahip. Türkiye, Avrupa’da da Estonya, Kıbrıs, Litvanya, Slovenya, Letonya, Malta, Macaristan, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Hırvatistan, Makedonya’dan daha kötü durumda. Türkiye’nin İsrail ve Küba’nın gerisinde kalması dikkat çekti.

AYAKKABI KUTULARI VE ALTINLAR
Yolsuzluk Algı Endeksi raporunda, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarında delil gösterilen ayakkabı kutularındaki milyonlarca dolar ve rüşvet görüntüleri de zikredildi.

Raporda şu ifadeler kullanıldı: “Altın külçeleri, ayakkabı kutularındaki milyonlarca doların resimleri, delil görüntüleri, bakanların azlli veya istifası, gözaltılar ve Türkiye'de üst düzey iş dünyası ve hükümete özgü yolsuzlukların da yer aldığı olaylar listesinin en üst sırasına yerleşti."

DANİMARKA YİNE BİRİNCİ

Danimarka 92 puan ile bu sene de yolsuzluğun en az olduğu ülke olarak değerlendirildi. Yeni Zelanda, Finlandiya, İsveç, Norveç, İsviçre, Singapur, Hollanda, Lüksemburg ve Kanada da ilk 10’a girdi. Endekse göre Almanya 12, İngiltere 14, ABD 17. sırada.

'YOLSUZLUĞUN DEĞİL, MUHALEFETİN ÜZERİNE GİTTİ'

Raporun Avrupa ve Orta Asya Bölümü Direktörü Anne Koch tarafından hazırlanan bölümünde Erdoğan'ın başbakanlığındaki AK Parti hükümetinin yolsuzlukların üzerine gitmek yerine muhaliflerin üzerine gittiği, siyasi rakiplerine baskı yaptığı vurgulandı. Bu kapsamda binlerce polis ve savcının görevden alındığı veya yerlerinin değiştirildiği vurgulandı. Koch, “Tüm bunlar, Türkiye'nin iki haneye yaklaşan büyüme rakamının parlaklığını söndürdü ve paralel bir düşüş yaşamasına sebep oldu” yorumunu yaptı.



6 YILLIK İLERLEME SIFIRLANDI
Şeffaflık Derneği Genel Başkanı Oya Özarslan Türkiye'nin 6 yıllık ilerlemesinin sıfırlandığını söyledi.

Özarslan şu çarpıcı tespitlerde bulundu: “20 yıl önce 41 notu ile başladık. BM’nin Yolsuzlukla Mücadele Sözleşmesi gibi uluslararası sözleşmelere imza atmasıyla Türkiye ile ilgili olumlu algı oluştu. Bu sayede yolsuzluk algı endeksi 41'den 50'ye çıktı.

ÖNEMLİ VE DRAMATİK DÜŞÜŞ
Ama bu sene 5 puan ile dünyadaki en büyük düşüş oldukça önemli ve dramatik. Böyle düşüş başka bir ülkede yok.” 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun bir skandal olduğunu ve soru işareti olarak kaldığını belirten Özarslan, “Soruşturma kapandı. Hiç kimse yargılanmadı, hakim önüne çıkarılmadı.

Klasörler dolusu dosyaya rağmen nasıl işlem yapılmadı bilmiyoruz. Tatmin edici cevap alınamayınca büyük bir şaibe oluştu. Arka arkaya yasa değişiklikleri dış dünya tarafından olumsuz karşılandı. Dışarıda, Meclis’teki soruşturmaya yayın yasağı geldiğini kimseye anlatamıyorsunuz. Şaşırıyorlar” dedi.

50 PUAN ALTINA YATIRIM RİSKLİ
Yolsuzluk endeksinde 50 puanın önemine işaret eden Özarslan “Bu puanın altına düşüldüğünde ülkenin siyasi, ekonomik ve yolsuzlukla ilgili riskinin arttığı kabul edilir. Çok uluslu şirketler, 50 puan altındaki yere yatırımı maliyetli ve riskli görüyor”
dedi.

Cihan ACAR- BUGÜN GAZETESİ
__________________
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus,Uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Deniz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.12.2014, 12:12   #2
Çevrimdışı
Deniz
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye yolsuzlukta artış rekoru kırdı

Türkiye, Müslümanların çoğunlukla yaşadığı ülkeler arasında da en çok yolsuzluk yapılan ülkeler arasına giriyor. Çünkü pek çok Müslüman ülke Türkiye’den daha temiz görünüyor.
__________________
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus,Uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  Alıntı ile Cevapla
Deniz'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
artış, kırdı, rekoru, türkiye, yolsuzlukta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.