Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.03.2015, 10:27   #1
Çevrimdışı
Deniz
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Faşizmin 'yasal' hali: İç Güvenlik Tasarısı Meclis tarafından fiilen onayla

Faşizmin 'yasal' hali: İç Güvenlik Tasarısı Meclis tarafından fiilen onaylandı

AKP’nin toplumsal muhalefeti bastırmak için çıkardığı ve ‘faşizm yasası’ olarak adlandırılan ‘İç Güvenlik Paketi’ tüm tepkilere rağmen 24 saatlik aralıksız çalışmayla Meclis’te yasalaştı





AKP’nin baskıya, şiddete dayanan iktidarını sürdürmek için uyguladığı devlet terörünü daha ağırlaştırmak, yasalara sığmayan uygulamalarına yasal kılıf oluşturmak amacıyla hazırladığı 'İç Güvenlik Paketi' yasalaştı. CHP, paketin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak. AKP’nin yurttaşın beklediği hükümleri ayıklayarak 132 maddeden 69 maddeye düşürdüğü yasa teklifi yaklaşık 24 saat süren aralıksız bir çalışma sonunda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla resmen yasalaşacak paketin yurttaşların hayatına yansımalarını maddeler halinde sizin için derledik:

- Yurttaşların üstü veya arabasının torpido gözü dahil her yeri hakim veya savcı kararı olmadan polis amirinin sözlü emriyle aranabilecek. Arama sırasında polis, aradığı kişinin soyunmasını da isteyebilecek.

- Kolluk kuvveti, istediği kişiyi 'koruma altı' adı altında sınırı ve süresi belirsiz bir şekilde ‘gizli gözaltı'na alabilecek. Polis, hakim ve savcı kararı olmadan 24 saate kadar, toplumsal olaylarda ise 48 saate kadar gözaltı uygulayabilecek.

- Dinleme kararının 24 saat içinde hakim onayına sunulması ve hakimin de 24 saat içinde karar verme zorunluluğu 48 saate çıkarıldı.
n Polis, istediği yerde ifade alabilecek. 12 Eylül dönemindeki "ev veya işyerlerinde gayriresmi karakollar kurulmasının" yolu böylelikle açılacak.

- Polis eylemcilere karşı 'boyalı su’ kullanabilecek.

- Polis molotof bulunduran veya kullanana ateş açabilecek. Gösterilerde havai fişek, molotof, demir bilye ve sapan gibi araçları taşıyanlar 2,5 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.

- Kimliklerini gizlemek ya da biber gazından korunmak amacıyla yüzlerini kapatanlara 2,5 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilecek.

- Vali, savcılara ait olan failleri yakalama yetkisini kullanabilecek. Vali, kamu düzenini ve güvenliğini sağlamak amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarının araç ve gereçlerinden yararlanabilecek, personele görev verebilecek. Valinin kararlarına aykırı davrananlar 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.

- Bonzai de diğer uyuşturucular gibi cezalandırılacak.

- Generaller dışında jandarmadaki üst düzey atama ve görevden almalar İçişleri Bakanı tarafından yapılacak.

- İçişleri Bakanı, emniyet mensuplarını emekliye sevk ederek emniyette tasfiyeye gidecek. Polis Koleji ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi kapatılacak. Polis Akademisinin başkanı ve diğer yöneticileri ile her kadrodaki öğretim elemanları ve idari personelin görevleri de sona erecek.


'ORMAN BAKANLIĞI YÜRÜTSÜN'


TBMM Genel Kurulu’nda ‘İç Güvenlik Paketi’nin görüşmeleri sırasında muhalefetin engelleme çabaları devam etti. CHP yasanın yürürlük tarihinin 2071 olması yönünde bir önerge verirken MHP de yürütme maddesinin “Bu kanun hükümlerini Orman Bakanı yürütür” şeklinde değiştirilmesini istedi. Görüşmelerden tutanaklara yansıyan bazı konuşmalar şöyle:
HDP’li İdris Baluken, Yalçın Akdoğan’ın Selahattin Demirtaş’a yönelik eleştirilerine şu yanıtı veriyor “Çözüm sürecini zehirliyor, diyor. Siz bu yasayı getirmekle çözüm sürecine baldıran zehri içiriyorsunuz. Sonucu ne olur bilemeyiz.”
CHP’li Ali Haydar Öner’in “Bu kanun Kaçak Saray’daki müstebidin (zorba-despot) milletten korktuğu için çıkarılmasını TBMM’ye dayattığı ve bir an önce çıkarılmasını istediği bir kanundur” sözleri salonda gerginlik yarattı.


NURCAN GÖKDEMİR nurcangokdemir@birgun.net




__________________
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus,Uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Deniz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.03.2015, 10:51   #2
Çevrimdışı
Deniz
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Faşizmin 'yasal' hali: İç Güvenlik Tasarısı Meclis tarafından fiilen

Güvenlik yasası ile toplum için tehlikeli çanları başlamaya başladı artı her şey eskisi gibi olmayacak nefes almak bile suç..
7 Haziran seçimleri şimdiden gölge düşürmüşdür..
__________________
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus,Uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Deniz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
faşizmin, fiilen, güvenlik, hali, meclis, onayla, tarafından, tasarısı, yasal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.