Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.04.2015, 00:29   #1
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hayalleri Buharlaştıran 20 Düşünce

Hayalleri Buharlaştıran 20 Düşünce




Zaman zaman hayatınızı sorgulayın, hayallerinizi nedir, nerede olmak istiyorsunuz ve arzularınız nelerdir, ne kadarını başarabildiniz, cesaretinizi kıran ne oldu, kırılma noktalarınız neler?

Mazeretler, negatif konuşma ve düşünce tarzı, hayallerimizin gerçekleşmesini engelleyen ortak problemlerden bir kaçıdır. Bütün bu olumsuzlukları, ta ki onlar yolumuzun üstüne serilip yapmak istediklerimizden bizi vazgeçirinceye kadar farketmeyiz.
Kendinizi hayal ve hedeflerinize taşımak için değiştirebilirsiniz. Aşağıdaki olumsuz düşünceleri kendinizden soyutlamayı başardığınızda, hayatta yeni deneyimler kazanmaya her daim açık hale gelirsiniz.


1. Başlamak için çok yaşlıyım

Hala nefes alıyor ve yaşıyorsanız, hayatınızı döndürecek imkanlara sahipsiniz demektir. Öyleyse, hiç birşey için geç kalmış sayılmazsınız. Her yaşın kendine has güzellikleri vardır, gereken tek şey irade ve arzudur.

2. Yeteri Kadar Beceri Sahibi Değilim

Beceri sahibi olmak başarıya ulaşmak için yeterli değildir, sadece daha hızlı yol almanızda yardımcıdır, başarmak için sıkı çalışmak ve özveri şarttır.

3. Doğru Yerde Doğmadım

Yaşadığınız yer ve çevrenizdeki insanlar hayata bakış açınızı olumsuz etkilemiş olabilir, fakat bu tutumunuzun ve tavırlarınızın sabit kalması anlamına gelmez. Hayatınızın kontrolü sizin elinizdedir, kendi doğrularınıza ve hislerinize göre yeni seçimler yapabilirsiniz.

4. Parasal Altyapım Yetersiz

Para, insanı en kısa yoldan hayallerine kavuşturan çok önemli bir güçtür, fakat her insan aklı, gönlü ve ruhu kadar potansiyel bir güç ve zenginlik kaynağıdır. Gerçek başarı, sizin içsel imkanlarınız ve beceriniz sayesinde elde ettiklerinizdir.

5. Yeterince Zeki Değilim

Gayelerize ulaşmakta yeterli donanımınız olmadığı fikrinden uzaklaşın, kendinize hedef tayin etmiş olmanız bile çok zekice bir davranış gösterdiğinizin belirtisidir. Hedeflerinizle sizin arasında sadece kendiniz varsınız.

6. Bunun İçin Desteğe Sahip Değilim

Bazen ideallerize giden zorlu yolda, çaresizce düşünürken bir destekçiniz çıkıp gelir tutar elinizden ve yolculuğunuz başarıyla tamamlanmış olur, bu başarının sahibi destekçinizdir. Esas başarı sizin donanım ve çabalarınızla, kendi imkanlarınızı kullanarak elde edeceğiz başarıdır. Kendinizi motive ederek başlangıçlar yapabilirsiniz.

7. Keşfetmek İçin Yeterli Zamanım Yok

Kendime ait hiç zamanım yok diye sızlanmayı bırakın, özel bir gününüze bir kalem ve bir not defteri ile başlayın, hayattan neler bekliyorsunuz, hedef, istek ve arzularınız neler, yazın çizin değerlendirme yapın. Boşa geçen çok fazla zamanınız olduğunu kesinlikle fark edeceksiniz. Bundan böyle hayal ve gayeleriniz adına kendiniz için zaman yaratıp istediğiniz şekilde keyifle harcayın.

8. Ailem Ve Arkadaşlarım Kapasitemi Yetersiz Buluyor

Kendiniz dışında hiç kimse yeteneklerinizi farketmemiş olabilir. Aile ve çevrenizin kapasite ve yetenekleriniz hakkındaki olumsuz duygu ve düşüncelerini şu an itibariyle hiç yaşamamış olduğunuzu varsayarak, tüm olumsuzlukları silin kaybolup gitsinler hayatınızdan. İçinizdeki itici güç ile birlikte hayallerinize ulaşabileceğiniz bir seyahate çıkın.

9. Başarabilir miyim Acaba

Acaba ve keşkelerimiz hep olacaktır hayatımızda, yaşam büyük bir gizemle sürüyor; bugün nasıl, yarın ne olacak, bunlar gizemin ve yaşamın doğallığıdır. Bizler hep olumlu duygu ve düşüncelerle, yaşamı olduğu gibi kucaklamalıyız.

10. Başka Bir Yola Hedeflendim

Gayelerinize erebileceğiniz çok farklı seçeneklere sahipsiniz, tek noktada sabitlenmek sizi bazen olumsuz etkileyebilir. Hayatın sunduğu her türlü imkandan yararlanmalısınız, tek bir hedef ile kendinizi sınırlamayın.

11. Yeterince Şanslı Değilim

Hepimiz her zaman şanslıyız, fakat sunulan fırsatları hazırlık aşamasındaki noksanlıklarımızdan dolayı göremiyor olabiliriz. Şansın sizin de kapınızı çalacağına inanarak hazırlıklarını yapın, böylece aslında şansınızı da kendinizin yarattığını göreceksiniz.

12. Doğru Eğitmenlere Sahip Değilim

Bu dünyada yeter ki öğrenmek isteyin her türlü bilgiye ulaşmanız için sadece parmaklarınızı kullanmanız yeter, bu da erişimi ücretsiz ve yararlı bilgileri sizin önünüze serecektir. Sadece başlamak isteyin.

13. Kaderimde Başarı Yok

Zaman içinde hayatımız hakkında kararlar alıp uygulamış veya vazgeçmisizdir, işte bu yanlış veya doğru kararlar neticesinde hayatımızda, başarı ya da başarısızlık kareleri oluşur. Şu anki durumunuza hala kader diyebiliyorsanız, demek ki isabetli kararlar alıp başarıyı yakalayamamışsınız, o halde denemelerinize devam etmelisiniz.

14. Yeterli Motivasyona Sahip Değilim

Motivasyon kendi kendini yaratma ve yenilenme duygusudur, eğer hayatınızda isteklerinizi elde edememişseniz, yeteri kadar istek, inanç ve gayretinizin olmadığı anlamındadır. Gayelerinize ulaşmayı amaç edinirseniz, motivasyonunuz yükselecektir.

15. Çevre Olayları Kafamı Karıştırıyor

Çevrenizde heyecan verici, eğlenceli olaylar daima olacaktır. Disiplinli bir şekilde çalışarak ideallerinizi gerçekleştirdiğinizde ve kendinizi bir adım daha ileriye taşıdığınızda çevre olaylarına katılmaktan daha büyük bir haz alacaksınız.

16. Yeterli Eğitimim Yok

Eğitim ve öğretim sadece okuldan alınır diye bir kaide yoktur, yaşarken edindiğiniz deneyim ve tecrübeler sizi zaten hayat okulundan mezun etmiştir. Hayatın size verdiklerini artık siz hayata geçirin.

17. Başarısızlıkla Bahşedemem

Böyle bir inanç doğru değildir, hayatımızda başedemeyeceğimizi düşündüklerimiz aslında bizim onları kabul edip onaylamadığımız için reddettiklerimizdir. Kendinizi bu tip sonuçlardan koparabilmeyi öğrenin ve bu süreci kendi kendinizi keşfetme yolculuğu olarak kabul edin.

18. Yarın Start Vereceğim

Yeni bir başlangıç için yarın yoktur, bugün eğer gerçekten birşeyler yapacak vaktiniz varsa, hemen şimdi fırsatları değerlendirin. Bu sizin motivasyonunuzu ve enerjinizi arttıracaktır, bu itici güçle hemen programınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

19. Hazır Değilim

Başlangıç yapmadan, asla hazır olduğunuz hissini duyamazsınız. Öğrenmeye zaman ayırın, bu sizi hata yapmaktan korur, öğrendikçe geliştiğinizi görüp hazırlık çalışmaları yapabilirsiniz.

20. Yapabileceğime İnanmıyorum

İnançlarınız sizi yönlendirerek hedeflerinize giden yolda kılavuzluk edecektir, güçlü inançlar başarınızın da tetikleyicisidir. Start verdiğinizde hayatınız kolaylaşacaktır. Hemen şimdi hayallerinizin yoluna engeller koymayı bırakın ve yola çıkıp başarın.

Alıntı
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
buharlaştıran, düşünce, hayalleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.