Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.08.2015, 01:33   #1
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dünya'nın En Şişman "Şey"leri

Dünya'nın En Şişman "Şey"leri





Dünya’nın en şişman kadını kaç kg dır? Ya da en şişman bebeği…? Amerika’nın en şişman Başkanı kimdi? Pekii Türkiye’nin hangi bölgesinde şişmanlar çoğunlukta… Cevaplar listemizde…



10. Dünya’nın Şişman Bebeği (7.71 kg)








Dünya’nın en şişman bebeği 7.71 kg ile doğan Nadia . Obez bebek Nadia, doğumdan sonra birkaç kg verse de doktoru bu şişmanlığın onda daha sonradan kalp sorunları yaratabileceğini söylemiş. Aslında Dünya’nın şuana kadar gelmiş geçmiş en şişman bebeği 1879 yılında Amerika’da 10.8 kg ile doğan bebekti. Ama bu bebek doğumundan 11 gün sonra hayatını kaybetmişti.



9. Amerika’nın En Şişman Başkanı (159 kg)







Amerika’nın en şişman Başkanı 159 kg ile William Howard Taft. 1909-1913 yılları arasında Başkan olan Taft Amerika’nın 27. Başkanı. Söylenenlere göre Taft , başkanlık süresince Beyaz Sarayın banyosunda defalarca sıkışıp kalmış. Jefferson, Lincoln, Kennedy,Lyndon Johnson ve Clinton Taft’tan daha uzun olmalarına rağmen, Taft şuana kadar gelmiş geçmiş en şişman Amerikan Başkanı olma ünvanını elinde tutuyor.



8. Dünya’nın En Şişman Kedisi (23 kg)








Dünya’nın en şişman kedisi Rusya’da yaşayan Katy. 5 yaşında olan siyam kedisi Katy, 23 kg. Bu da 6 yaşında bir oğlan çocuğuyla aynı kg da olmak demek. Kısır olan Katy’nin tek ilgilendiği şey yemek yemek. Katy 1 hotdog’u nerdeyse 1 dakikadan kısa bir süre içerisinde midesine indirebilme yeteneğine sahip.



7. Dünya’nın En Şişman Damadı (317.5 kg)








Dünya’nın en şişman damadı Manuel Uribe. Hatta Manuel okadar şişman ki 6 senedir yatağından kalkmayı bile başaramamış. Uzun süredir birlikte olduğu kız arkadaşı Claudia Solis ile Meksika’da evlenmişler. Uribe , 400 kişi davetlinin katıldığı düğüne yatağından katılırken , karısı Solis straplez gelinliği ile ona gülümsüyormuş. Yeni evli çift , elele ilk danslarını yapmayı başarmışlar başarmasına ama Uribe daha sonra 5 katlı pastanın hepsini yemiş ve yatağına geri dönmüş.




6. Dünya’nın En Şişman Çocuğu (63.5 kg )








3 yaşındaki Çinli çocuk , olması gereken kilodan tam 5 kat daha şişman. Xiao Hao , okadar şişman ki , sınıfındaki arkadaşlarına zarar verebileceği düşüncesinden dolayı birçok okula kabul bile edilmemiş. Bazı doktorlar , çocuğun bu kiloda olmasını hormonlarının düzensiz çalışmasından kaynaklandığını söylüyor. Bazıları ise Çinli çocukların “Küçük Kral ” olma olayına kurban gittiğini, tek erkek çocukların fazlaca şımartılarak , akrabaları tarafından sürekli olarak yedirtildiğini düşünüyor. Ne olursa olsun 3 yaşındaki bir çocuğun bu kilolarda olması ileriki yaşlarda kaç kilo olabileceği konusunda insanı dehşete düşürüyor.




5. Dünya’nın En Şişman Mahkumu (272 kg)








272 kg ağırlığındaki Amerikalı George Jolicoeur (38) 2007 yılında 7- Eleven’dan 50 $ değerinde et çaldığı için tutuklanmış. Ancak obez mahkum, hapsedilmek için fazla masraflı bulunmuş. Hapishanenin verdiği yemekleri yeterli bulmayan Jolicoeur , yemekten sonra ekstra yemekler söylüyor ve bunların parasını da cebinden veriyormuş. Daha sonra kilosu yüzünden hasta olan Jolicoeur, şu anda hastanede tıbbi destek sayesinde nefes alıp verebiliyor.




4. Türkiye’nin En Şişman Bölgesi








Türkiye’nin obezite raporuna göre şişmanların en çok olduğu bölge Güneydoğu Anadolu bölgesiymiş. Güneydoğu’daki nüfusun %61’i şişman kategorisine giriyormuş. Daha sonra İç Anadolu ve Marmara bölgesi sıralanırken . Şişmanlığın en düşük olduğu bölgeler ise Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgeleri olarak belirlenmiş.



3. Dünya’nın En Şişman Kadını (317.5 kg)








49 yaşındaki Terri, Smith 317.5 kg. Onun yürümesi, hatta hareket edebilmesi bile neredeyse imkansız. Yatağından hiç kımıldayamayan ve sürekli olarak doktor kontrolü altında tutulan Smith’in yatağıyla hastane kapılarından bile geçmesi imkansız olduğu için sürekli olarak aynı odada yaşamak zorunda. Terri daha 7 yaşındayken 70kg mış. Terry , bu olayı ailesinin fakir olduğu için sağlıklı yiyecekler alamamasına bağlıyormuş.
Daha 20 yaşındayken 120 kg olan Terri , 30lu yaşlarına geldiğinde diz problemleri çekmeye başlamış, daha sonra doktorların yaptırdığı bir diyet sayesinde 30 günde 40 kg vermiş ve bu verdiği klilolar onu bir nebze rahatlatmış.




2. Dünya’nın En Şişman Akrobatı




Ayaklarını yüzüne yapıştırabilme yeteneğine sahip. İlginç olanı akrobat Matt Alaeddine’nin 180 kg olması. Omuzlarını yerinden çıkarıp takabilen , akrobatik hareketleriyle şovlar yapan 30 yaşındaki Jim Rose halen sirklerde çalışıyor.



1. Dünya’nın En Obez Milleti








Dünya’nın en küçük ülkesi Nauru , dünya’nın en şişman milleti seçilmiş. Sadece 10.000 kişinin yaşadığı Nauru ‘daki insanların şişmanlığının nedeni kola ve kızarmış tavuğa bağlanıyormuş.


http://listemiste.com
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dünyanın, şeyleri, Şişman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.