Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.10.2015, 17:39   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Doğalgazda Yeni Kazık Yolda

Kartlı doğagaz sayaçları vatandaşa zam biriktiriyor



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 300 dolar karşılığında vatandaşa sattığı kartlı sayaçlar yüzünden, önümüzdeki dönemde doğalgaz fiyatlarına daha yüksek zam yapılacağı bildirildi.

6 YILLIK MALİYETİ VATANDAŞ ÖDEYECEK


Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ yetkilileri, mekanik sayaçlara göre 4,2 kat daha pahalı olan kartlı sayaçların ilave maliyetinin 2021 yılından itibaren tüm abonelere ilave zam olarak yansıyacağını bildirdiler. Şirketin 2021 yılına kadar yapacağı yatırım ve hizmet giderlerini kendi kaynaklarından karşılayacağını, bu tarihten sonra ise EPDK’nın toplam maliyeti doğalgaz fiyatlarına ekleyeceğini belirten yetkililer, “Dağıtım şirketlerinin maliyetleri mevzuat gereği 6 yıl boyunca birikecek, sonra hepsi doğalgaz abonelerinin cebinden çıkacak” dediler. Yetkililer, şu bilgileri verdiler:


90 MİLYON LİRA EK MALİYET OLACAK

“Önümüzdeki dönemde doğalgaz fiyatlarının fazla yükselmemesi için dağıtım şirketlerinin maliyetinin olabildiğince düşük kalması gerekiyor. Ancak Ankara bu konuda şansız durumda. Çünkü 1 milyon 600 bin abonemizin 952 bini kartlı sayaç kullanıyor. 2021 yılına kadar, ömrünü tamamlayacak yaklaşık 600 bin kartlı sayacı yenileriyle değiştirmemiz gerekiyor. Yeni kartlı sayacı 66 dolara, mekanik sayacı ise 16 dolara satın alıyoruz. Ucuz olan mekanik sayaca dönmek istiyoruz. Ancak vatandaş kabul etmiyor. Her bir kartlı sayaçta 50 dolar fazladan para ödüyoruz. 600 bin sayaçta ilave maliyet 30 milyon doları yani 90 milyon lirayı bulacak.”


DOĞALGAZA İLAVE ZAM


Yetkililer, dağıtım şirketlerinin BOTAŞ’tan aldığı gaza mevzuat gereği 2021 yılına kadar sabit 5,5 Cent bedel ekleyip vatandaşa satmaya devam edeceğini, 2021’den itibaren ise bu tutarın şirket maliyetleri eklenerek 5 yıllığına yeniden belirleneceğini, üstelik o fiyata her yıl TÜFE oranında zam yapılacağını söylediler. Bu nedenle şirket maliyetlerinin kritik önem taşıdığına dikkat çeken yetkililer, “Kartlı sayaçlar hem 4,2 kat daha pahalı hem de 4 euro ilave pil maliyeti var. Pil her iki yılda bir değişiyor. Kartlı sayaç nedeniyle 10 personelle yapılacak işi 65 personelle yapmak zorundayız. Sayaç bedeli, pil bedeli, ilave personel bedeli ve diğer yüklerin tamamı 2021 yılında 5,5 Cent’lik fiyatı belki 6 Cent belki 7,5 Cent’e çıkaracak, ilave zam olacak. Tüm maliyetleri 2021’de vatandaş ödeyecek. Oysa değişim zamanı gelen sayacı mekanik sayaçla değiştirsek ilave maliyet olağanüstü düşecek” dediler.


İSTANBUL ŞANSLI


Yetkililer, Ankara kartlı sayacı tercih ederken İstanbul’da abonelere mekanik sayaç taktırıldığını, dolayısıyla İstanbul’da sayaç değişim maliyetinin çok daha düşük olduğunu söylediler. Yetkililer, mekanik sayaçların ucuz, işletme maliyetinin de düşük olması sayesinde 2021 yılı ve sonrasında İstanbul’da doğalgaz fiyatlarının daha ucuz olacağını belirttiler.


Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.10.2015, 18:07   #2
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Doğalgazda Yeni Kazık Yolda

Nasıl bir zihniyetsiniz siz anlamadım.

Zaten faturalarda yok okuma bedeli,yok cart bedeli,yok curt bedeli zaten kat kat alıyorsunuz.

Buna almak değil çalmak denir.

2021 senesini görmezsiniz inşallah.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
doğalgazda, kazık, yeni, yolda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.