Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 06.12.2015, 17:21   #1
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Balık Yemenin Püf Noktaları






Balık Yemenin Püf Noktaları
Hafıza kaybına, kalp damar hastalıklarına, saç dökülmesine, kemik erimesine karşı etkili. Bunların yanında güzelliğinize güzellik katıyor; saçları ve cildi besliyor. Ayrıca gözlerinizin keskin görmesini sağlıyor. Bütün bunları yapan bir besin: Balık, haftada en az 2 öğün yenmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bu sağlık kaynağının tüketilme şekli konusunda da uyarıyor.Acıbadem Taksim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kamuran Diğdem Özkahya, balık yemenin püf noktalarını ve faydalarını anlattı.



. Menopoz, Hafıza, Kemik:
Balık doymamış yağ içeren omega 3‘ten zengin bir besin. Omega 3 yağ asitleri de kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteriyor. Öyle ki 85 bin menopoz sonrası kadın üzerinde yapılan bir araştırmada; haftada 5 ve daha fazla balık tüketenlerde hiç balık tüketmeyenlere göre kalp krizi gelişme riski yüzde 30 daha az bulunmuş. Balık içerdiği omega 3 sayesinde de zihni açarak hafıza kaybı ve unutkanlığı önlüyor. Omega 3 aynı zamanda beyin ve sinir sistemini de olumlu yönde etkiliyor. Fosfor ile A vitaminden zengin olması gözde meydana gelen dejenerasyonları önlüyor. Balık aynı zamanda içerdiği kalsiyumla kemik kaybını da önlüyor. Protein içeriği açısından iyi bir kaynak olan balık doygunluk hissi de veriyor.



1. Yanında Neler Yemeli?
. Balığın Yanında Roka Yemeyin
Halk arasında “kemik erimesi” olarak bilinen osteoporoz, tedavi edilmediğinde omurga, kalça ile el bileklerinde ciddi kırıklara ve şiddetli ağrılara neden olabiliyor. Bu yüzden kemik kaybına yol açan faktörlerden kaçınmak çok önemli. Bunun bir yolu da, balığın yanında roka yememek! Beslenme ve Diyet Uzmanı Kamuran Diğdem Özkahya, rokanın içeriğinde bulunan yüksek demirin balıkla birlikte yendiğinde kalsiyumun emilimini azalttığı uyarısında bulunarak, “Dolayısıyla özellikle kılçığıyla birlikte tüketilebilen küçük balıklardaki kalsiyumun vücut tarafından kullanılması için yanında roka yememeye özen gösterin” diyor.


. Üzerine Limon Sıkın:
Limon içerisindeki antioksidanlar ve C vitamini balıktaki omega 3’ün vücuttaki kullanımını arttırıyor. Balığa bir kaç damla limon sıkmak ise balığın zehirleyici etkisi mevcutsa vücuttaki toksik etkisini azaltıyor.

. Balık ile Yoğurdu Birlikte Tüketebilirsiniz:
Balık bayatsa protein yapısında bulunan histamin miktarı artıyor. Histaminin fazla olması da vücutta toksik etki gösteriyor. Yoğurt proteininde de bulunan histamin bayat balık tüketildiğinde yüksek miktarda olan histamini daha da yükseltiyor. Bu sebepten dolayı da “balığın yanında yoğurt yenmez” deniliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Kamuran Diğdem Özkahya, balık taze ise toksik etki göstermeyeceği için beraberinde, öncesinde veya sonrasında yoğurt ve süt grubu besin tüketmenin hiç bir sakıncası olmadığını belirtiyor.



2. Taze Balık
.Balığın Gözüne Bakın: Gözü Canlı ve Dışa Doğru Bombeli Olmalı.

Pullarına dokunun: Pulları canlı ve parlak olmalı. Pulları dokunulduğunda düşmemeli.

Yer çekimine karşı tutun: Balığı elinizle kaldırdığınızda kuyruğu sarkmadan dik bir şekilde duruyorsa, o balık tazedir.

Solungaçları kontrol edin: Balığın kırmızı canlı solungaçları taze olduğunun bir göstergesidir.

Koklayın: Balığın deniz kokması, taze olduğuna işaret sayılabiliyor.

Bastırın: Fleto edilmiş balık etine elinizi bastırdığınızda deri kendini eski haline getiriyorsa, bu taze olduğu anlamına geliyor.


3. Balığı Nasıl Pişirmeli?
. Proteinleri Öldürene Kadar Pişirmeyin
Proteinler ısı ile denatüre oluyor. Bir başka deyişle balıktaki proteinin vücudunuz için bir yararı kalmıyor. Bu nedenle ızgara ya da fırında pişirme yöntemleri gibi daha sağlıklı pişirme tekniklerini kullanırken balığı hafif sulu kalacak şekilde, çok kızartmadan pişirme işlemini tamamlayın.


.Şekerli, Kremalı, Soyalı Soslar Kullanmayın
Balık tek başına lezzetli bir besin. Şekerli, kremalı, soyalı soslar yerine limonlu ve sebzeli garniler ile birlikte fırın poşetinde pişireceğiniz balıklar daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır.

.Buhar Yöntemini Tercih Edin
Protein ve yüksek ısı ile kayba uğrayan vitamin ile mineraller pişirme suyuna geçmeyip balıkta kalacağı için balığı buhar yöntemiyle pişirin. Tercih küçük balıklardan yana olunca daha çok uygulanan bir pişirme yöntemi olan kızartma daha sık kullanılıyor. Bu nedenle küçük balıklar yerine büyük fleto balıkları tercih edebilirsiniz.


4. Hangi Balığı Tercih Etmeli?
.Omega 3 Bakımından En Zengin Balıklar
Balık denildiğinde beslenme açısından akla iki şey geliyor; protein ve omega 3. Dolayısıyla protein kalitesi ve omega 3 miktarı daha yüksek balıkları tercih etmeniz sağlığınız açısından daha faydalı olacaktır. Uskumru, tuna, sardalya, somon ile hamsi, lüfer omega 3 açısından zengin balıkları oluşturuyor.


. Kalsiyumdan Zengin Balıklar:
Kalsiyum ve D vitamini birbirlerinin emilimlerini olumlu yönde etkiliyor. Balıklar doğal olarak D vitamini içeriyor. Bu nedenle balıklardan alacağımız kalsiyum bizim için değerli oluyor. Sardalya, somon, uskumru, hamsi, morino, turna, ringa ile levrek kalsiyumdan zengin balıklar arasında yer alıyor.
.Demir İçeriği Yüksek Balıklar:
Demir eksikliği kilo kontrolünün sağlanmasında büyük bir engel oluşturuyor. Hamsi ve mürekkepbalığı demir içeriği yüksek balıkları oluşturuyor.

Kaynak

  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2015, 17:29   #2
Çevrimdışı
ersi
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Balık Yemenin Püf Noktaları


Roka, domates saltası, nane, süzme yoğurt, hurma, muz, bal, tarçın ve yeni rakı
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz ersi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2015, 17:31   #3
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Balık Yemenin Püf Noktaları

Kışın haftada 3-4 öğün balık yerim.Sağlık için birebir bir gıda kaynağıdır.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2015, 17:35   #4
Çevrimdışı
ersi
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Balık Yemenin Püf Noktaları

+keme levrek
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz ersi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2015, 17:35   #5
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Balık Yemenin Püf Noktaları

Laaaa ersiiiii bu saatte mi içiyon?

Dantel örtüyü çek oradan birşey dökeceksin şimdi oracıklara
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2015, 17:39   #6
Çevrimdışı
ersi
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Balık Yemenin Püf Noktaları

Gel beraber olsun,dandel naylonun altında.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz ersi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2015, 17:43   #7
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Balık Yemenin Püf Noktaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ersi Mesajı göster
Gel beraber olsun,dandel naylonun altında.

Yok arkadaşım sağol ben içmeyi bıraktım arada götürüyorum.

Sana afiyet olsun, yarasın
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2015, 17:54   #8
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Balık Yemenin Püf Noktaları

Bilgiler için teşekkürler. Balık sevilen bir besin kaynağı. Ama kararında yemek gerek.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2015, 17:58   #9
Çevrimdışı
Gülce
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Balık Yemenin Püf Noktaları

Balık, en sevdiğim yiyecekler arasında ilk numarada.

Kesinlikle balığı az pişmiş olarak severim. Her türlüsünü yerim. Çok kılçıklı balıklardan uzak dururum.

Sağlık açısından oldukça zengin bir besin. Özellikle yediğimiz balık mevsiminde ise offf, tadına doyulmaz. Sevmeyenlere şaşkınlıkla bakıyorum.

Nasıl sevilmez balık? Olmazsa olmazım.

Şu konuya ben de katılıyorum. Balığın yanında yoğutta yerim.

Balık bozuk olmadıkça, yoğurt ekşimiş olmadıkça yiyin, gitsin.

Keme nedir ki?

Afiyet olsun @Ersi
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2015, 17:59   #10
Çevrimdışı
ersi
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Balık Yemenin Püf Noktaları

Teşekkür ederim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ersi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
balık, noktaları, yemenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.