Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 19.05.2016, 17:39   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Karatay: Biz 9 Ayda Kurtuluyoruz, Erkekler Ömür Boyu Taşıyor

Karatay: Biz 9 ayda kurtuluyoruz, erkekler ömür boyu taşıyor


Karatay'ın erkeklerdeki göbek için verdiği örnek gülüşmelere neden oldu: Ben göbekli erkek arkadaşlarıma şunu söylüyorum, biz hanımlar 9 ayda kurtuluyoruz ama erkekler ömür boyu çekiyorlar...



ÇOCUĞUMA ŞEKER VERME”

Merkezefendi Belediyesi’nin sponsorluğunda Sınav Koleji tarafından ‘Çocuğuma Şeker Verme’ adı altında konferans düzenlendi. Sınav Koleji’ndeki konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Canan Karatay katıldı. Prof. Dr. Karatay, konuşmasında sağlıklı gelecek için Çocuğuma Şeker Verme Kampanyası kapsamında il il dolaşarak şeker ve ekmeğin zararlarını anlattıklarını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2006 yılında açıkladığı Türkiye raporunda, senede kişi başına 200 kilo ekmek tüketildiğini, en kötü ekmeğin de Türkiye’de üretildiğini kaydettiğini belirten Prof. Dr. Karatay, “Türkiye’de ekmek tüketiminin azalması durumunda hastalıkların görülmesinde de yüzde 30 azalma olacaktır” dedi.

Prof. Dr. Karatay, kalp ve iç hastalıkları doktoru ve eğitimci olarak bir ülkenin ayakta kalabilmesi ve halkının çocuklarının geleceğinin sağlıklı olabilmesi için sağlıklı beyne ve bedene ihtiyacı olduğunu vurgulayıp, “Sağlığımızı bozan en temel neden şeker ve karbonhitratlardır, yani nişastadır. Sağlıklı bir gelecek için şeker ve ekmekten uzak durulmalı. Kan şekeri vücudumuzdaki bütün hücrelere zarar verir, biz buna ‘toksik’ deriz, zehirdir. Vücudumuza herhangi bir karbonhitrat girdiği zaman kan şekeri aniden yükselir. Bir dilim tost ekmeği ya da buğday ekmeği bir çorba kaşığı toz şekerdir. Daha fazla kan şekerini yükselterek vücuda tahribat yapar. Kanda şekerin aniden yükselmesi, şekerli içecekler, gazlı içecekler, kanda insülin hormonunun aniden yükseltince, vücut kendini korumaya alır. Kalp krizinin sebebi, inmenin sebebi aniden kan şekerinin ve insülin yükselmesidir” dedi.

Başlattıkları ‘Çocuğuma Şeker Verme’ kampanyasına belediyelerin ve kamu kurumlarının destek vermesi gerektiğini savunan Prof. Dr. Karatay, “Bu işe el atılması gerekiyor. Halkın uyanması gerek. Obezite ve şeker hastalığının genetik olması mümkün değildir. Çocuklara şeker, çikolata vermeyeceksiniz. Açlık kan şekerinin normal olması şeker hastası olmadığınızın kanıtı değildir, aldanmayın. Tokluk kan şekeri de değildir. En önemli hassas ölçüm aç olarak ölçtüreceğiniz kan insülin hormonudur. Beşin üstüne çıkmamalı” diye konuştu.

Konferansın sonunda Kaymakam Şükrü Görücü, Prof. Dr. Karatay’a teşekkür plaketi verdi. Kaymakam Görücü’nün göbeğine takılan Karatay, esprili şekilde, “Bakın burada yangın var, içine çekiyorlar. Ben göbekli erkek arkadaşlarıma şunu söylüyorum, biz hanımlar 9 ayda kurtuluyoruz ama erkekler ömür boyu çekiyorlar” dedi.

Konferansı Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ile Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve çok sayıda davetli izledi.
DHA
Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ayda, boyu, erkekler, karatay, kurtuluyoruz, ömür, taşıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.