Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 07.06.2016, 23:00   #1
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Amerikada Doğum Yapmanın Getireceği Avantajlar

Amerikada Doğum Yapmanın Getireceği Avantajlar



Neden Amerika’da Doğum ?

Amerika’da doğum yaparak gelecekte çocuğunuzun karşısına çıkacak seçenekleri fazlasıyla arttırmış olursunuz. Bu seçimi yaparak çocuğunuzun gerçek hayata bir adım daha önde başlamasını sağlayabilirsiniz.Pek çok kişinin hayalinde doğacak olan bebeğine iyi bir eğitim ve güzel bir gelecek hazırlamak yatar.

Özellikle gelişmiş ülkelerin vatandaşı olmak; eğitim, sağlık ve serbest dolaşım açısından kişilere birçok yararlar sağlamaktadır.
Ülkemizde başta Avrupa ülkeleri, Amerika, Kanada, Avustralya gibi ülkelerde vatandaşlık hakkına sahip olmak için doğumlarını bu ülkelerde yapmayı planlayan çiftlerin sayısı her geçen gün artarak devam etmektedir. Bu konuda hizmet veren kuruluş ve acentelerin sayısı da istenilen talepleri karşılama doğrultusunda gün ve gün artmaktadır.
Gerek üniversite, gerek çalışma olanakları olarak karşısına çıkacak fırsatlar, çocuğunuzun gerçek hayata bir adım daha önde başlamasını sağlayacaktır. Amerika’da doğumun getirdiği artıları şöyle sıralayabiliriz:

1) Anayasanın 14. maddesine dayanarak Amerikan vatandaşlığı alacak olan çocuğunuzun Amerikan pasaportu, istediği her ülkeye çok daha kolay, vizesiz bir şekilde girmesini sağlayıp, gerçek bir dünya vatandaşı haline getirir.

2) Amerika topraklarında dünyaya gelen her bebek Amerikan vatandaşı olur. Hayatı boyunca orada yaşasın yada yaşamasın bir vatandaş olarak tüm haklara sahip kalır. Sağlık, eğitim, oy verme, yaşama ve çalışma, mülk edinme hakları vs.

3) Dünyanın %90 ülkesi Amerikan vatandaşlarından vize istememekte. Yani çocuğunuz Amerikan pasaportunu kaptığı gibi dünyayı dolaşabilir.

4) Amerika’ da doğan çocuklar Amerikan Üniversitelerinden %80’ lere veren oranda indirim kazanarak bu üniversitelerde okuma hakkına sahip olurlar. Hatta bazı üniversiteler kendi eyaletlerinde doğan çocuğa burs verebiliyor.

5) Erkek çocuklar için isterlerse bedelli askerlik yapma şansı da doğmuş oluyor vatandaşlıkla birlikte.
Gelelim Amerikan vatandaşı çocuğun ailesine faydasının ne olacağına.

6) Çocuğunuz 21 yaşına geldiğinde anne, babası ve kendinden sonra doğan kardeşleri için Yeşil Kart ve Amerika’ ya yerleşme hakkı için başvuruda bulunabiliyor.
Siz de emekliliğinizde gidip ABD ‘ ye yerleşebilir, çocuğunuz eğitim alırken yanında olabilirsiniz.

Eğitim Avantajları

1) Amerika’ da doğan çocuklar Amerikan Üniversitelerinden %80 lere veren oranda indirim kazanarak bu üniversitelerde okuma hakkına sahip olurlar. Hatta bazı üniversiteler kendi eyaletlerinde doğan çocuğa burs verebiliyor.

2) Yine Amerikan vatandaşı olan çocuklar devlete ait olan yaz okulları ve dil okullarından ücretsiz yararlanabilirler.

3) Amerikan vatandaşı da olsa çocuğunuz Türkiye’ de yaşayacaksa daha da şanslı. Ülkemizin eğitim ve sınav sisteminin çocuklarımızı ne kadar zorladığı ve yıprattığı malumunuz. Türkiye’ de her geçen gün sayıları artan özel okullardan bazıları ABD vatandaşı çocuğunuzu sınavsız bir şekilde kabul ediyor. Çocuğunuz LYS, ÖSYM vs gibi sınavlarla uğraşmadan, strese girmeden, okulun, çocukluğun, gençliğin tadını çıkararak eğitim hayatına devam edebilirler.

4) Aynı durum Türkiye’ deki üniversiteler için de geçerli. Çocuğunuz Türkiye’ deki en iyi üniversitelere sadece yabancı öğrencilere uygulanan, çok az sayıda öğrencinin katıldığı sınavlarla giriş yapabilir.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 08.06.2016, 00:02   #2
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Amerikada Doğum Yapmanın Getireceği Avantajlar

Bayağı da çok avantajı varmış. Şartlar ne kadar kötü olsa da Amerikan vatandaşı olmak aklımın ucundan bile geçmez.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
amerikada, amerikan vatandaşı olmak, avantajlar, doğum, eğitim avantajları, getireceği, neden amerika’da doğum ?, yapmanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.