Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.06.2016, 18:04   #1
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Anneler Dikkat Çok Önemli

***Anneler dikkat çok önemli***


Resimdeki bitki birçoğumuzun evinde bulunan bir çiçek. Bu çiçeğin birçok zararı sebebi ile evlerinizde bulundurmamanız gerektiğini biliyor muydunuz?
Evlerde bulundurulması çok tehlikeli olan bu çiçeğin bir parçasını yutan çocuk anında ölmüştür. 15 dakikada bir yetişkini bile öldürebilen bu çiçek, aynı zamanda temas halinde körlüğe bile neden olabiliyormuş.
Latince adı Dieffenbachia olan bu çiçek yapraklarında zehirli bir sıvı barındırıyor. Türkçe' de de Dilsiz kamışı/bastonu çiçeği olarak adlandırılıyor.
► Difenbahya Çiceği
Hemen hemen her evde bulunan süs bitkisi dilsiz bastonu zehirli mi?
Salonlarda, ofislerde yetiştirilen difenbahya kocaman gösterişli yaprakları için dekorasyon amacıyla tercih edilen iç mekan süs bitkisidir. İri yapraklı kalın gövdeli olanlar genelde dallanıp budaklanmaz nadiren dipten sürgün çıkarır. Pek büyük yapraklı olmayan türleri fazlaca dallanır. Onların da ayrı bir güzelliği var. Difenbahyaların çiçekleri makbul değildir. Yaprakları için yetiştirilir. Bakımının kolay olması, pek yer seçmemesi, özellikle de çoğaltılmasının çok basit olması sebepleriyle bütün dünyada en yaygın yetiştirilen ev süs bitkilerinin en başta gelenlerinden biri olmuştur.
► İsmi ve Zehirliliği Hakkında
Türlerinin bağlı olduğu cinsin bilimsel adı Dieffenbachia. Alman fizikçi ve doğabilimci Johann Karl Ernst Dieffenbach’ın anısına onun soyadından dolayı bu isim verilmiş. Bizde difenbahya ismiyle bilindiği gibi ağlayan çiçek diyenler, tropik çiçeği diyenler var. ingilizcede yaygın adı ‘Dumb cane’dir. Dilsiz kamışı/bastonu gibi anlamı var. Yemeye çalışırsanız bir süre konuşamazsınız. Bu sebeple dumb cane demişler. Fena halde zehirlidir. Dili ve gırtlağı yakar, ağrı verir, ağızda geçici felç etkisi yapar. Zehiri mideye gider kana karışırsa ölüdürücü etkisi bile olabilir. Amerika’da beyazlar zencileri köle olarak kullandıkları yıllarda köleleri cezalandırmak için zorla difenbahya yedirirlermiş. .
Ancak yerseniz zehirlenirsiniz. Bilinçsiz küçük çocuklar yerse zehirlenip ölebilirler. Yemedikçe, çiğnemedikçe hiçbir zararı yok. Ayrıca yüzünüze sürmeyin bazı insanların cildini hafiften tahriş edebilir.
Evlerinde yetiştiren insanların bu bitkiye karşı biraz daha duyarlı olmaları ve özellikle küçük çocuklardan uzak tutmaları önemle rica olunur.
__________________

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
anneler, dikkat, Önemli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.