Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 02.10.16, 14:56   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 4430
Mesajlar: 21,977
Ettiği Teşekkür: 92148
Aldığı Teşekkür: 126524
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Bulgur Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Bulgur Hakkında Bilmemiz Gerekenler



Anadolu’nun vazgeçilmezi bulgur, barındırdığı vitamin ve mineraller açısından önemli bir besin kaynağımızdır.

Afiyetle yediğimiz bu değerli besin kaynağını Siz ne kadar tanıyorsunuz?

İşte 10 madde bulgur hakkında bilmeniz gerekenler;

1- Bulgur doğaldır. Durum buğdayından üretilir. Hiçbir katkı maddesi içermez, üretiminde sadece buğday ve su kullanır.

2- Bulgur yıkanmaz! Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez.

3- Bulgur sanılanın aslına çok kolay hazırlanabilen bir besindir. Makarna gibi 20 dakikada hazırlanabilir. Çorbadan, mamaya, tatlıya, salataya her yemekte kullanılabilir. Yemek çeşitliliği oldukça fazladır.

4- Bulgur glisemik indeksi düşük bir besin olduğu için, şeker hastaları tarafından da rahatça tüketilebilir.

5- Bulgur, B vitaminleri zenginidir. Folik asit bulgurda çokça bulunur. Özellikle hamilelerin, bebeğin zihinsel gelişimi için folik asit kaynağı bulguru bolca tüketmeleri gerekir.

6- Taş değirmende yapılan bulgur, buğdayın doğasına uygun olarak öğütüldüğü için daha sağlıklı ve doğaldır. Bulgur, taş değirmelerde kullandığı doğal taşları da doğadan alır ve değirmen taşı olarak işler, asla dökme değirmen taşı kullanmaz. Öğütülen buğdayın doğal olması, öğüten taşın da tamamen doğal olması ile ortaya çıkan bulgur da tamamen doğaldır.

7- Bulgur fazla lif ihtiva ettiğinden dolayı diyetlerin vazgeçilmezidir. Araştırmalar bulgurun acıkmayı 1,5 saat geciktirdiğini ortaya koymuştur. Bulgur kolesterol içermez.

8- Bulgur, yüksek posa içeriğiyle doygunluk verir, sindirimi kolaylaştırır, kan şekerini yavaş yükseltir ve hızla düşmesini engeller; enerji verir.

9- Bulgur, kaynatma ve kurutma işlemlerinden dolayı küf oluşumuna karşı dayanıklıdır ve raf ömrü diğer ürünlerden daha uzundur. Koruyucu bir madde içermez.

10- Buğday kavuzlu bir yapıda olduğu için tarım ilacıyla temas etmez, tamamen doğaldır. Buğdaydan üretilen bulgur da doğal, besin değeri olarak da tam buğdaya yakın olduğu için oldukça sağlıklı bir gıdadır.

Kaynak





__________________

Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.10.16, 17:24   #2
Uzman Üye

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 29
Mesajlar: 3,223
Ettiği Teşekkür: 18290
Aldığı Teşekkür: 18084
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bulgur Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Bulguru çok severim.

Salçalısını...domates ve birer sebzelisi.

Eskiden, tahta siniye, yufka serilir, yufka ekmeğin üstüne bir tencere bulgur pilavı boca edilirdi. Güzel lezzetti.

Eline sağlık @Canan.
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.10.16, 19:32   #3
Uzman Üye

NaNaNe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2016
Yaş: 49
Konular: 561
Mesajlar: 2,944
Ettiği Teşekkür: 10023
Aldığı Teşekkür: 9673
Rep Derecesi : NaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Bulgur Hakkında Bilmemiz Gerekenler


Bol soğanlı,biber ve domatesli yaparım en güzel şekli o bence.

Eline sağlık faydalı bilgi içinde teşekkürler
@Canan
Bendende küçük bir katkı.


Besin değerleri:

Porsiyon Miktarı: 100 g
Kalori (kcal) 342
Toplam yağ 1,3 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 17 mg
Potasyum 410 mg
Karbonhidrat 76 g
Diyet lifi 18 g
Şeker 0,4 g
Protein 12 g
A vitamini 9 IU C vitamini 0 mg
Kalsiyum 35 mg Demir 2,5 mg
D vitamini 0 IU B6 Vitamini 0,3 mg
B12 vitamini 0 µg Magnezyum 164 mg
__________________

NaNaNe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.10.16, 21:22   #4
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 628
Mesajlar: 5,753
Ettiği Teşekkür: 38144
Aldığı Teşekkür: 22544
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Sekercik
Standart Cevap: Bulgur Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Pilavını yaparım. Özellikle de soğan, şehriye ve domateslisini nefis oluyor. Bilgiler için teşekkürler ellerine sağlık Canancığım.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.10.16, 22:20   #5
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 4430
Mesajlar: 21,977
Ettiği Teşekkür: 92148
Aldığı Teşekkür: 126524
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bulgur Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster
Bulguru çok severim.

Salçalısını...domates ve birer sebzelisi.

Eskiden, tahta siniye, yufka serilir, yufka ekmeğin üstüne bir tencere bulgur pilavı boca edilirdi. Güzel lezzetti.

Eline sağlık @Canan.
Gözümün önüne, tahta siniyi ve üzerindeki boca edilmiş bulgur pilavlı yufkayı getirdim

Ve etrafında, yufkadan koparıp koparıp, parmaklarının arasıyla pilavı yağma eden ev sakinlerini


__________________

Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.10.16, 22:25   #6
Uzman Üye

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 29
Mesajlar: 3,223
Ettiği Teşekkür: 18290
Aldığı Teşekkür: 18084
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bulgur Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Gözümün önüne, tahta siniyi ve üzerindeki boca edilmiş bulgur pilavlı yufkayı getirdim

Ve etrafında, yufkadan koparıp koparıp, parmaklarının arasıyla pilavı yağma eden ev sakinlerini


Ne güzel günlerdi ama.
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
Tura'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 02.10.16, 22:28   #7
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 4430
Mesajlar: 21,977
Ettiği Teşekkür: 92148
Aldığı Teşekkür: 126524
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bulgur Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi NaNaNe Mesajı göster

Bol soğanlı,biber ve domatesli yaparım en güzel şekli o bence.

Eline sağlık faydalı bilgi içinde teşekkürler
@Canan
Bendende küçük bir katkı.


Besin değerleri:

Porsiyon Miktarı: 100 g
Kalori (kcal) 342
Toplam yağ 1,3 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 17 mg
Potasyum 410 mg
Karbonhidrat 76 g
Diyet lifi 18 g
Şeker 0,4 g
Protein 12 g
A vitamini 9 IU C vitamini 0 mg
Kalsiyum 35 mg Demir 2,5 mg
D vitamini 0 IU B6 Vitamini 0,3 mg
B12 vitamini 0 µg Magnezyum 164 mg
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülümsün Mesajı göster
Pilavını yaparım. Özellikle de soğan, şehriye ve domateslisini nefis oluyor. Bilgiler için teşekkürler ellerine sağlık Canancığım.

Katkın için teşekkür ederim NaNaNe.

Bulgur hakkında detaylı konumuz da BURADA


Bulgur pilavını ben de çok severim. Domatesli ve acı sivri biberli

Soğanlısını da en kısa zamanda deneyeceğim.
Şehriyelisini de ilk defa senden duyuyorum Gülüm. Pirinç pilavına yapıldığı gibi, şehriyeyi kavuruyor musun?..
__________________

Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.10.16, 22:29   #8
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 4430
Mesajlar: 21,977
Ettiği Teşekkür: 92148
Aldığı Teşekkür: 126524
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bulgur Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster
Ne güzel günlerdi ama.

O tadı ve o manzarayı ben hiç yaşamadım ama
__________________

Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.10.16, 22:36   #9
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 628
Mesajlar: 5,753
Ettiği Teşekkür: 38144
Aldığı Teşekkür: 22544
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Sekercik
Standart Cevap: Bulgur Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Katkın için teşekkür ederim NaNaNe.

Bulgur hakkında detaylı konumuz da BURADA


Bulgur pilavını ben de çok severim. Domatesli ve acı sivri biberli

Soğanlısını da en kısa zamanda deneyeceğim.
Şehriyelisini de ilk defa senden duyuyorum Gülüm. Pirinç pilavına yapıldığı gibi, şehriyeyi kavuruyor musun?..
Evet şehriyeyi de kavuruyorsun Canancığım.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bilmemiz, bulgur, gerekenler, hakkında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.