Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 29.12.2016, 11:44   #1
Çevrimdışı
dacar
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Altın Fiyatları 2016’nın Sonunda Hangi Yönde Seyreder?



Altın fiyatlarının değerlerinde meydana gelen dalgalanmalar, yatırımcıların paralarını katlaması için iyi bir fırsattır. Geçmişten bugüne güvenli liman olarak görülen emtiaya biliyorsunuz ki talep fazladır. Bu da kıymetli madenin trend yönünün hızla yükselmesini sağlarken yatırımcıların birikimlerini değerlendirmesini kolaylaştırır. 2016’nın başlarından itibaren bir düşen bir yükselen fiyat seviyeleri, uzmanların görüşlerine göre yatırımcıların yüzünü güldürecek şekillerde gelişecektir. Bunun için tabii ki de gelişmeleri takip etmeniz şarttır. Çünkü fiyat seviyelerinde muhtemel dalgalanmalar piyasalarda yaşanan durumlar, önemli kişilerin konuşması, merkez bankalarının uyguladığı politikalara ve daha da çoğaltılabilecek koşullar nedeniyle meydana geliyor.

Kıymetli madenin fiyat seviyeleri bilhassa ABD Başkanlık seçimleri sürecinde ciddi anlamda dalgalanma yaşamıştır. Gerek Amerikan Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artırma yönlü politikası gerekse de Clinton ve Trump’ın başkanlık için çatışması doların seyrini etkilediği gibi değerli madenin trend eğilim yönünü etkiledi. Yapılan anketlerin sonucuna göre oyların çoğunluğu Cliton’da olmasına rağmen sürpriz bir zaferle Trump başkan seçilmiştir. Bu da Brexit oylamasının ardından bu yana kadar kıymetli madenin fiyat seviyelerinde en sert yükselişlerin meydana gelmesini sağlamıştır. Uzmanlara göre 2016 yılının sonlarına doğru da bu yükselişler devam edecektir. Çünkü Trump’ın başkan olmasıyla birlikte FED’in faiz artırımı kararının sabit tutulacağı yönündeki beklentisi artmıştır. Bu da fiyatlardaki yükselişlerin devam edileceğini kuvvetlendirmiştir.

FED’in faiz artırımı konusunda gecikme yaşanması biliyorsunuz ki kıymetli madenin fiyatlarının artmasını sağlar. Çünkü faiz oranlarının artması, kişileri dövizlere yönlendirecektir. Bu durumda altına olan talep azalacağı gibi değerli madenin eğilim yönü aşağı olacaktır. Yatırımcılar portföylerinde bulunan altına satışa çıkartacakları ve dövize yönelecekleri için altının değeri düşecektir. Faiz oranlarının artmaması veya sabit tutulması ise ekonomiye duyulan güvenin yıkılmasıyla yatırımcıları güvenilen limana yani altına yönlendirecektir. Alımların başlamasıyla da trend yönü hızla artacaktır. Trump’ın başkan seçilmesiyle birlikte çoğu altın yorumcusunun tahmini bu yöndedir.

ABD Başkanlık seçimlerinin sürpriz şekilde sonuçlanması, Trump’ın kazanmasıyla birlikte dünya ilişkilerinin tekrar şekillenmesi bekleniyor. Biliyorsunuz ki ekonomik anlamda güç teşkil eden Amerika’da yaşanan gelişmeler, uygulanacak olan gelişmeler tüm dünyayı etkilediği gibi yatırım araçlarının değerini de direkt olarak etkiliyor.Trump’ın politikasının belli olmaması, kıymetli madenin belirsizlikten faydalanacağını düşünen analistler, değerli madenin 2016 yılı sonunda tozu dumana katmasını bekliyor. Kıymetli madenin fiyat hareketlerindeki yükselişler özellikle belirsizlikler sebebiyetiyle alakalıdır.

Amerikan Merkez Bankası’nın Aralık ayında faiz artırımına gitme olasılığının yetkiler tarafından düşük görülmesi de kıymetli madenin değerinin hızlanmasına, yukarı yönlü hareket etmesine imkan sağlamıştır. Çünkü beklentinin altta kalması kıymetli madenin değerinin kuvvetli bir şekilde ilerlemesi anlamına geliyor. Bu konuda sadece Amerika değil, altın üretiminde söz sahibi olan ülkelerde meydana gelen değişme ve gelişmeler de önemlidir. Siyasi politikalar, anlaşmazlıklar gibi birçok husus değerli madenin fiyat seviyelerinde geri çekilmeleri, yükselmeleri beraberinde getirir. Bu nedenle sadece ABD gelişmelerine kitlenmemelisiniz. Diğer ülkelerde yaşanan olayları da takip etmelisiniz. Böylece kıymetli madenin fiyat eğiliminin ne şekilde değişeceğine karar verebilirsiniz. Bu sayede düşük fiyat seviyelerinden alım yaparak, değeri yükseldiğinde satış yapabilirsiniz.

Kısaca özetlemek gerekirse; yaşanan gelişmelere bağlı olarak uzmanlar altın fiyatlarının 2016’ın sonlarına doğru daha da yükseleceği görüşünü savunmaktadır. En büyük pay FED’in bu yıl faiz oranlarını artırma beklentisinin düşmesidir ve ABD Başkanının sürpriz bir şekilde Trump’ın seçilmesidir. Para politikalarının belirsiz halde olması, kıymetli madenin yıl sonunda tozu dumana katacağı en çok kazandıran ürünler arasında yer alacağı beklentisini kuvvetlendirmektedir.
  Alıntı ile Cevapla
dacar'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
2016’nä±n, 2016’nın, altä±n, altın, fiyatlarä±, fiyatları, hangi, seyreder, sonunda, yönde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.