Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 03.01.2017, 16:32   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ev Yoğurdunun 9 Faydası Var

Ev Yoğurdunun 9 Faydası Var




Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal, katkı maddesi karıştırılmayan ev yoğurdunun içerdiği kalsiyum, protein ve yararlı bakteriler nedeniyle sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini belirtti.


Yetişkinlerin günde bir kase, çocukların da günde en az 6 kaşık ev yoğurdu tüketmeleri gerektiğini vurgulayan
Öçal, ev yoğurdunun 9 faydasını sıraladı:

1- Ev yoğurdu, hazır yoğurtlara göre daha çok probiyotik içeriyor. Bu sayede bağırsak hareketleri düzene giriyor, kabızlık, ishal, hazımsızlık gibi sıkıntıları önlüyor.

2- İçerdiği kalsiyum sayesinde karın bölgesinde oluşan yağlanmayı azaltıyor.

3- Düzenli tüketilmesi durumunda yüksek tansiyon riskini azaltıyor.
4- Bağışıklık sistemini destekleyen, hastalık ve enfeksiyonlarla savaşan T hücrelerinin güçlenmesini sağlıyor.

5- İçerdiği kalsiyum sayesinde çocuklarda diş ve kemik oluşumunu destekliyor. Yetişkinlerde ise kemik erimesini önlüyor.

6- Kaymaksız tüketilen ev yoğurdu kolesterolün düşürülmesine destek oluyor.

7- İçerdiği yararlı bakteriler, ciltte oluşan sivilce ve kızarıklıklara iyi geliyor.

8- Bol proteinli yapısı, egzersiz sonrası yıpranan kasları onarıyor.

9- Kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor. Böylece tatlı yeme isteğini azaltıyor.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.2017, 16:44   #2
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yoğurdunun 9 Faydası Var

Bir ara yapıyordum iyi de tutuyordu... Bunu okuduktan sonra yeniden yapmaya başlıyayım...

Teşekkürler Canancığım....
__________________
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.2017, 18:20   #3
Çevrimdışı
Tura
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yoğurdunun 9 Faydası Var

Ev yapımı yoğurdun bir sürü faydası var.
Ama mayanın da organik olması gerekir.
Teşekkürler Canan.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.2017, 20:41   #4
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yoğurdunun 9 Faydası Var



Çok güzel yoğurt mayalarım

Geçtiğimiz yaz 10 günde bir, köyden arkadaşa süt getirtir, kendi yoğurdumu yapardım.

Kış şimdi, soğuk.

Her şeyden elimi çektim.

Sütü pişirmeye, biraz soğumasını beklemeye ve mayalamaya ayıracak zamanım yok.

Bi mayalayan olsa, ev yoğurdu yapan olsa da, biz de sebeplensek..


Teşekkürler Çiçekçi..


__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.2017, 21:01   #5
Çevrimdışı
yasemen
» Vous et l'Amour «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yoğurdunun 9 Faydası Var

Süt bulabilsem yapıcam da.
Herhalde su katmakla meşgul sutculer.
__________________

aragon'un dedigi gibi, görünüşte herkes insan.




  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz yasemen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.01.2017, 08:03   #6
Çevrimdışı
Tura
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yoğurdunun 9 Faydası Var

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Yasemen Mesajı göster
Süt bulabilsem yapıcam da.
Herhalde su katmakla meşgul sutculer.
@Yasemen
Su katsalar öpüp başımıza koyalım.
Süt üreticileri ve toplayıcıları, eğer sogutucu konteynerleri yoksa, süt çabuk bozulmasın diye içerisine, hidrojen peroksit katarlar. Bu peroksit, aynı zamanda saç boyamada da yararlanılır.
Peynir üreticileri de peynir üretiminde çamaşır sodası kullanırlar.
Yoğurt üreticileri de; Agaropektin polisakkarit, E406, çeşitli aljinatlar (amonyum, potasyum, kalsiyum,vs) kullanırlar. Hatta, ucuz yoğurtlarda, domuz kemiğinden üretilmiş, Çin den ithal jelatin kullanırlar.Kıvamı arttırır.

Yine de yoğurdu ve peyniri, o sulu sütlerle evde yapmakta fayda var.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.01.2017, 19:22   #7
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yoğurdunun 9 Faydası Var

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster
Süt üreticileri ve toplayıcıları, eğer sogutucu konteynerleri yoksa, süt çabuk bozulmasın diye içerisine, hidrojen peroksit katarlar. Bu peroksit, aynı zamanda saç boyamada da yararlanılır.

Peynir üreticileri de peynir üretiminde çamaşır sodası kullanırlar.
Yoğurt üreticileri de; Agaropektin polisakkarit, E406, çeşitli aljinatlar (amonyum, potasyum, kalsiyum,vs) kullanırlar. Hatta, ucuz yoğurtlarda, domuz kemiğinden üretilmiş, Çin den ithal jelatin kullanırlar.Kıvamı arttırır.

Yine de yoğurdu ve peyniri, o sulu sütlerle evde yapmakta fayda var.




Para hırsı kimilerinin gözlerini bürümüş. İnsan sağlığını düşünen kim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.01.2017, 22:18   #8
Çevrimdışı
Tura
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yoğurdunun 9 Faydası Var

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster




Para hırsı kimilerinin gözlerini bürümüş. İnsan sağlığını düşünen kim

Evet haklısın Canan. Durum bu.

Ev yapımı yoğurdu yapmak elzem oldu. Yoğurdun ev yapımı olması için mayasının da ev yapımı olması gerekiyor.

Buyurun Sağlam Bir Yoğurt Mayası Yapımı.


  • Cam kavanozun içine 15 adet nohut konur.
  • Üzerine evde 65 derecede pastörize edilmiş veya kaynatılmış ve 38-40 dereceye kadar ılıtılmış doğal süt dökülür. (Sütçüden günlük süt alamayanlar, günlük pastörize süt kullanabilirler. Ama kesinlikle UHT süt, yani uzun süre dayanan kutu süt kullanılmamalı.) Yoğurt mayalama sıcaklığı olan 38-40 derece parmağınızın dayandığı sıcaklıktır.
  • Kavanoz kalınca bir beze sarılarak yoğurt mayalar gibi bir gün mayalanmaya bırakılır. Radyatör yanında bekletilebileceği gibi,daha önce 2-3 dakika 100 derecede ısıtılan ve çok hafif sıcaklık oluşmuşken fırının içine koyarak bir gün mayalanması beklenebilir.
  • 2 gün, yani 24 saat sonra mayalamaya bıraktığımız nohutlu sütümüzü, bulunduğu yerden alıp içine koyduğumuz 15 adet nohudu çıkarıp, kavanozun ağzını kapatıp buzdolabına koyun.
  • Yine 24 saat sonra, buzdolabından çıkarılan kavanozun içindeki sıvı bir süzgeç üzerine dökülür. Süzgecin üzerinde kalanlar yapılacak doğal yoğurdun ilk mayasıdır.
  • Süzgecin üzerinde toplanan maya, yoğurt mayalanacak mümkünse toprak bir kaba alınır.
  • Bu ilk mayanın üzerine 65 derecede evde pastörize edilmiş ve 38-40 dereceye kadar ılıtılmış, 2 su bardağı doğal süt yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Böyle ce mayanın süte karışması sağlanır.
  • Toprak kase sarılarak 12 saat bekletilmek üzere ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Bu ılık ortam yine bir radyatör yanı veya fırın olabilir.
12 saat bekledikten sonra, nohuttan kendi imal edilen maya ile yapılan yoğurt, biraz sulu olmasına rağmen 3-5 kez mayalanmada normal kıvamına ulaşacak.
  • Artık ardı ardına bir kavanoz sütü mayalayıp oluşan yoğurtla kendinden sonraki bir kavanozu yoğurt olarak mayalayın.
  • 4 üncü mayalamada oldukça katı ve asıl yoğurdu mayalayacak mayanız hazır.

Biraz zahmetli ve 6 günlük bir süreci kaplamasına karşı oldukça güvenli ve organik yoğurt mayası olmuş oldu.
Denemeye var mısınız?
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.01.2017, 22:23   #9
Çevrimdışı
Tura
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yoğurdunun 9 Faydası Var

Sıcak sıcak sağılmış inek sütü ve keçi sütü bulsak...ah keşke, keşke bir de yoğurt yapacağımız süte... ah bulabilsek...sağımı da zor olmasa...kirpi sütü katsak....ufffff, bak sen o vakit yoğurdun kalitesine. ...
Kirpi carnivor bir hayvandır....sütü çok kıymetlidir.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.01.2017, 22:25   #10
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yoğurdunun 9 Faydası Var

En güzeli bu zaten. Yoğurdumuzu kendimiz yapmalıyız. Hazır aldığımız yoğurtların içerisine bir sürü katkı maddesi koyuyorlar. Fadalı diye yediğimiz yoğutlar sağlıyımızı bozuluyor. Ben süt bulursam yoğurdumu yapıyorum. Bu aralar koyun, keçi sütü az. Biraz daha çoğalacak. O zaman kendim yoğurdumu yapacağım.
Konu için teşekkürler Canancığım.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
faydası, yoğurdunun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.