Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.02.2017, 00:06   #1
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Levent Üzümcü’den ‘Oy ve Ötesi’ne Çağrı!

Levent Üzümcü’den ‘Oy ve Ötesi’ne Çağrı!

Tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü, Türkiye'nin geleceğini belirleyecek başkanlık referandumu öncesi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarda dikkat çekiyor. Üzümcü, bu kez son seçimlerde hayli etkin çalışmalar sergileyen 'Oy ve Ötesi'ne çağrıda bulunarak, "Bu referandumda size çok ihtiyacımız var" dedi.


Özellikle basın mensuplarına yönelik gözaltılara her fırsatta tepki gösteren, demkorasi ve özgürlük paylaşımları yapan Üzümcü, bu kez son seçimlerde hayli etkin çalışmalar sergileyen ‘Oy ve Ötesi’ oluşumuna dikkat çekti. Usta sanatçı, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda “Bu referandumda Oy ve Ötesine’e çok ihtiyacımız olacak. İyi ki varlar” yazdı.


Bilindiği üzere Oy ve Ötesi, şeffaf ve demokratik seçim bilincinin yerleşmesini isteyen 30 binin üzerinde gönüllüden oluşan bir platform ve 24 Nisan 2014 tarihinden itibaren dernek olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Oy ve Ötesi, resmi sitelerinde şimdiye kadar yürüttükleri çalışmaları şu şekilde özetliyor:

Şeffaf ve demokratik seçim bilincinin yerleşmesini istiyoruz ve bunun için 30 Mart yerel seçimlerinde 30.000’in üzerindeki gönüllü ağımızla ilk defa seçimleri sivil olarak gözlemledik; tekrarlanan Yalova Seçimi’nde ve Ağustos 2014’te gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde de aktif olarak oy verme ve oy sayımı süreçlerine hakim gönüllülerimizle yer aldık. Herkese eşit mesafede, bağımsız ve tarafsız durarak bilinçli ve eğitimli gönüllülerimizle seçimleri gözlemleme ihtiyacını her seçimde tekrar gördük. Oy ve Ötesi’nin tecrübesi tarafsız kalarak görüşü birbirinden farklı da olsa binlerce insanı bir araya getirmesi ve beraber uyum içinde çalışabildiklerini öncelikle kendilerinin, sonra da toplumun deneyimlemesi oldu.

En büyük farkımız gözlemlerimiz sonucunda her seçim sonunda kamuoyuyla paylaştığımız seçim sonuçlarını büyük bir hızla yayımlamak oldu. 2015 Genel Seçimleri’nde 46 il ve 173 ilçede gözlemcilik yaptık. Türkiye’deki oyların 1/3’üne dokunduk ve topladığımız tutanaklar ile resmi sonuçları T3 sistemimiz aracılığıyla karşılaştırabildik. Bu karşılaştırmayı Türkiye’de bulunan 174.400 sandığın %74’ünde yaptık.

Kaynak
__________________

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çağrı, levent, ötesi’ne, üzümcü’den


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.