Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 02.04.2017, 16:41   #1
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çaydaki Büyük Tehlike!

Çaydaki Büyük Tehlike!



Çayın obeziteye olan etkisi azımsanmayacak kadar fazla olduğu ortaya çıktı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çocuklar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre şekerli çayın obezite üzerindeki etkisi ortaya çıktı. Bunun yanısıra diğer gazlı içeceklerin ve yemek alışkanlıklarının da incelendiği araştırmada en çok obezite riski taşıyan yiyecek ve içecekler belirlendi.


Şaşırtıcı sonuç ise şekerli çay içen çocuk yüzdesinin gazlı içecek içen çocuk yüzdesine oranla çok daha fazla olduğu ve şekerli çayın obeziteyi daha fazla tetiklediği ortaya çıktı.


YANLIŞ DEMLENEN ÇAYA DİKKAT!
Çay yanlış demlenir ve yüksek ısıya maruz kalırsa sağlığa zarar veriyor.
Bugün Gazetesi’nden Serda Kıvılcım’ın haberine göre, Prof. Be*kir Bü*kün, ça*yın içe*ri*sin*de te*in ve ta*nen*ler içe*ren bir bit*ki ol*du*ğu*na dik*kat çe*ke*rek, bu te*in ve ta*nen*le*rin bit*ki*le*rin ken*di*le*ri*ni ko*ru*mak ama*cıy*la sal*gı*la*mış ol*duk*la*rı bileşik*ler ol*du*ğu*nu ifa*de et*ti.

ISI*YA DİK*KAT
Ça*yın uy*gun bir yön*tem*le pi*şi*ril*me*me*si*nin bu bi*le*şik*le*ri ak*tif*leş*tir*di*ği*ne işa*ret eden Bü*kün, bu du*ru*mun*da kan*se*re va*ra*bi*le*cek za*rar*lar oluş*tu*ra*cak olum*suz du*rum*la*ra yol aç*tı*ğı*nı vur*gu*la*dı. Bü*kün, bu*nun önü*ne ge*çe*bil*mek için ça*yı dem*ler*ken bu bi*le*şik*le*rin ak*tif ha*le gel*me*si*ni en*gel*le*ye*cek ısı de*re*ce*sin*de tu*tul*ma*sı ge*rek*ti*ği*ni kay*det*ti.
ACI İSE İÇ*ME*YİN
Ca*fe*ler*de çay içer*ken, yük*sek ısı*ya ma*ruz ka*lıp kal*ma*dı*ğı*nı ta*dın*dan an*la*şı*la*bi*le*ce*ği*ne işa*ret eden Prof. Bü*kün, “Ba*yat ya da ta*nen*le*rin ak*tif ha*le gel*di*ği çay*lar ağız*da acı bir tat bı*ra*kır. Çay içer*ken mut*lak su*ret*le ta*ze dem*len*miş olma*sı*na da dik*kat et*me*li*yiz” de*di.
SO*ĞUK SU İLA*VE EDİN
Ta*nen*le*rin ak*tif ha*le gel*me*me*si için ça*yın mut*lak su*ret*le kay*na*tıl*ma*dan sa*de*ce sı*cak su ile dem*len*me*si ge*rek*ti*ği*ni an*la*tan Bü*kün, “Çok*ça ya*pı*lan bir yan*lış var. Ge*nel*de üst*te*ki dem*li*ğe ku*ru ça*yı bı*ra*kıp, alt*ta*ki dem*lik*te su*yu kaynatı*yo*ruz.

Bu çok yan*lış bir du*rum ve ya*pıl*ma*ma*lı. Eğer ya*pı*la*cak*sa da ku*ru ça*yı bı*rak*tı*ğı*mız dem*li*ğe bi*raz so*ğuk su ila*ve et*me*li*yiz. Da*ha son*ra alt*ta*ki çay*dan*lık*ta*ki su kay*na*yın*ca ça*yın üze*ri*ne ila*ve et*me*li*yiz. Ke*sin*lik*le de ça*yı fo*kur*da*ya*cak de*re*ce*de kay*nat*ma*ma*lı*yız” di*ye ko*nuş*tu.


Kaynak
__________________

  Alıntı ile Cevapla
NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 02.04.2017, 18:26   #2
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çaydaki Büyük Tehlike!

Oksitlenmeden demlemek gerekiyor, yani fokur fokur kaynamış suyu aniden demliğe dökerseniz çay oksitleniyor ve zararlı hale geliyor, ben o yüzden altındaki su kaynamadan demlerim ve suyu demliğe koyarken de demliğin ağzından içeriye yavaş yavaş dökerim, suyu üzerine boca edip yakmam çayı.
Aslında çok sevmem ama içtiğimde de hoşaf gibi olmasın istiyorum, fokur fokur kaynamış su çayın üzerine aniden boca edilince ya da çaydanlık uzun süre ocağın üzerinde kaynayınca çay hoşaf gibi kokmaya başlıyor ondan hoşlanmıyorum, çay dediğin biraz ot kokmalı, bazıları öyle bir demliyorlar ki artık çay kömür kokmaya başlıyor üstelik de zararlı hale geliyor.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.04.2017, 23:09   #3
Çevrimdışı
Chevy
XooX

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çaydaki Büyük Tehlike!

Konuyu okumadan başlığa bakarak yapıyorum bu yorumu
Çayın obeziteye etkisi içindeki şekerden kaynaklanıyor bence..

Şeker kadar kötü birşeyler daha varsa o da pirinç ve beyaz undur..

Çay çok sağlıklıdır tabii ki siyah olanı değil

Papatyası olsun diğer bitki çayları olsun hepsi bir derde deva

Çay tiryakilerine ufacık bir tüyom demlediğiniz çayın içine demledikten sonra bir tatlı kaşığı kekik atın hele de nezleyseniz bağışıklığınız güçlüyse 1 günde atlatırsınız çayınızında lezzetine lezzet katarsınız.

Ancak unutmayın kekiği kaynatmamalısınız demlenmiş çaya eklemelisiniz
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Chevy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
büyük, çaydaki, tehlike


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.