Forum Gerçek

AnasayfaForumlarý Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kýsa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kýsa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kýsa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 25.05.2017, 12:36   #1
Çevrimdýþý
Canan
Çiçekci kýz

Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
Standart Þifa Kaynaðý Gramla Satýlýyor

Þifa Kaynaðý Gramla Satýlýyor

Kilosu bin 500 TL'ye kadar çýkýyor, þifa kaynaðý olarak biliniyor. Doktora danýþmadan kullanýlmamasý gerektiðini belirten Manisa Arý Yetiþtiricileri Birliði Baþkaný Mehmet Ali Turgut, arý sütünün faydalarýný anlattý.


Manisa Arý Yetiþtiricileri Birliði Baþkaný Mehmet Ali Turgut, dünyanýn en pahalý sütleri arasýnda yer alan arý sütüne büyük ilgi gösterildiðini, bunun kilosunun 1300 ila 1500 lira olduðunu ve gramla satýldýðýný söyledi. Turgut, þifa bulmak için arý sütü tercih edenlere de mutlaka doktora danýþarak kullanmalarýný önerdi.


Arýcýlar bal üretiminin yanýnda polen, arý zehri ve arý sütüne de yönelmeye baþladý. Manisa Arý Yetiþtiricileri Birliði Baþkaný Mehmet Ali Turgut, üretimi zor ve zahmetli olan arý sütünün fiyatýnýn yüksek olmasýndan dolayý arý üreticilerinin üretimine ilgi gösterdiðini belirtti. Fiyatýnýn yüksek olmasýndan dolayý genellikle 10-15 miligram olarak satýldýðýný dile getiren Turgut, kilogram fiyatýnýn ise 1300 ile 1500 lira arasýnda deðiþtiðini söyledi. Arý sütünün ilkbahar aylarýnda elde edildiðini kaydeden Turgut, þöyle konuþtu:
‘Arý sütü, arýlarýn ana arý ve larva beslenmede kullandýklarý bir besin maddesi. Normal koþullarda 6 ve 15 günlük iþçi arýlarýn yutak üstü salgý bezlerinden salgýladýklarý bir maddedir. Diðer hayvanlarýnýn memelerinden oluþan sütle bir ilgisi olmamasýyla birlikte süt þeklindeki görünüþü ve yavru beslenmesindeki kullanýmý nedeniyle arý sütü olarak isimlendirilmiþtir. Ana arý koloniyi çoðaltmasý sýrasýnda ana gözleri yapar. Biz bunlarý ana memesi olarak tabir ediyoruz. Arý sütlerini bu gözlere koyar ve oradan alýnýr. Ticari olarak arý sütü üretimi ise belirli kolonilerden ana arýlar alýndýktan sonra ayrý þekilde ana gözleri yapýlýr. Besleyici kovanlara koyulur. Ardýndan arý sütü oradan toplanýr.’

HÜCRE YENÝLEMESÝNÝ SAÐLIYOR



Arý sütünün önemli olduðunu ve üretimi konusunda çok dikkatli olunmasý gerektiðini dile getiren Turgut, þöyle devam etti:
‘Daha hijyenik ve doðru koþullarda toplanmasý gerekir. Çünkü arý sütünü insanlar bir þifa kaynaðý olarak görüyorlar. Arý sütünün faydalarý var. Baðýþýklýk sistemini düzenler, kök hücreleri uyarýr. Vücut performansýný ve dayanýklýlýðýný artýrýr. Yaþlanmaya karþý etki gösterir. Ayrýca arý sütünün en önemli özelliklerinden birisi de hücre yenilemesini saðlamasýdýr. Ýnsanlar en çok bu nedenle tercih ediyor.’

ASTIM VE ALERJÝSÝ OLANLAR KULLANMAMALI


Ayrýca arý sütünü bazý kiþilerin kullanmamasý gerektiðini söyleyen Turgut, doktora danýþýlmasý konusunda uyardý. Turgut, ‘Astým ve alerjisi olan arý sütü kullanmamalý. Kesinlikle doktora sorulmasý gerekiyor. Kiþiye göre faydalarý deðiþebilir. Daha dikkatli kullanýlmalý, doktora danýþýlmadan da kullanýlmamalý’ dedi.
Genellikle aktarlarda ve bal satan iþyerlerinde bulunabilen arý sütünün satýþýný yapanlar da, hasta olan kiþilerin ve cildi beslediði için kadýnlarýn ilgi gösterdiðini anlattý. Ayrýca aktarlar, arý sütü içeren þampuanlarýn ve kremlerin de üretildiðini ve bunlara da talep olduðunu belirtti.
DHA

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajýna Teþekkür Etti.
Eski 25.05.2017, 13:51   #2
Çevrimdýþý
Senfonim
Uzman Üye

Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
Standart Cevap: Þifa Kaynaðý Gramla Satýlýyor

Arý sütü hücre yenilemesini saðlýyor evet. Kanser ve birçok hastalýða ýyý gelýyor. Ama unutmamamýz gereken % 100 emin deðilsek doðal olduðundan kullanmamak gerek..Rabbim tüm ilaçlarý bizlere doðada sunmuþ..Ama açgözlü insanoðlu para uðruna þifalarý zehre dönüþtürüyor maalesef ...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Senfonim'in Mesajýna Teþekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayý Paylaþabilirsiniz

Etiketler
åžifa, gramla, kaynaäŸä±, kaynaðý, satä±lä±yor, satýlýyor, þifa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hýzlý Eriþim


WEZ Format +3. Þuan Saat: 01:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarý
www.forumgercek.com binlerce kiþinin paylaþým ve yorum yaptýðý bir forum sitesidir. Kullanýcýlarýn paylaþýmlarý ve yorumlarý onaydan geçmeden hemen yayýnlanmaktadýr. Paylaþým ve yorumlardan doðabilecek bütün sorumluluk kullanýcýya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarýna aykýrý ve telif hakký içeren bir paylaþýmýn yapýldýðýna rastladýysanýz, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapýlacaktýr. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.