Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.01.2018, 16:57   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Burnunuz Tıkalıyken Sakın Süt İçmeyin!

Burnunuz Tıkalıyken Sakın Süt İçmeyin!

Yrd. Doç. Dr. Murat Nabi Bulut, burnun tıkalı olduğu dönemlerde süt içmekten kaçınılması gerektiğini belirterek, tuzlu su ile temizleme ve burun deliklerine zeytinyağı damlatma ile tıkanıklığın giderilebileceğini söyledi.


Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Murat Nabi Bulut, burnun tıkalı olduğu dönemlerde süt içmekten kaçınılması gerektiğini belirterek, tuzlu su ile temizleme ve burun deliklerine zeytinyağı damlatma ile tıkanıklığın giderilebileceğini söyledi.

İHA'nın haberine göre; burundan soluk alıp vermek, sağlıklı bir vücut ve solunum sistemi için oldukça önemlidir. Burun tıkanıklığı, her yüz kişiden 10-20'sinde görülen ve kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen bir sorundur. Özellikle kulak, burun, boğaz rahatsızlıklarında ve mevsim geçişlerinde sıkça rastlanan burun tıkanıklığı hem çocuklarda hem de yetişkinlerde yaşam kalitesini etkileyerek birçok hastalığa da neden olabiliyor.

Tıkalı burnu evde açmak için bazı reçetelerin olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Murat Nabi Bulut, "Ancak burun akıntısı kanla birlikte görülüyorsa veya burnunuz 10 günden fazladır tıkalıysa mutlaka bir doktora görünmelisiniz" dedi.

"BURNUN TIKALI OLDUĞU DÖNEMLERDE SÜT İÇMEKTEN KAÇININ"


Burun tıkanıklığının burun yapılarında görülen anatomik problemlere veya burun içindeki dokularda şişliğe yol açacak inflamatuar problemlere bağlı oluşabildiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Murat Nabi Bulut, "Burnun tıkalı olduğu dönemlerde süt içmekten kaçınmanız gerekecektir" diye konuştu.

Dr. Bulut şu bilgileri verdi: "Süt mukus üretimi artıran önemli bir faktördür ve her zamankinden daha az tüketmeniz gerekebilir. Gün içerisinde kendinizi sıcak tutmak ve evde terlemek burun tıkanıklığına iyi gelecektir. Tuzlu su, burnu temizlemek için oldukça etkili bir yöntemdir.

Ilık bir bardak suya bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat koyarak burnunuzu temizleyebilirsiniz. Ortamın nemli olması burun tıkanıklığına iyi gelir. Uyuduğunuz odada kaloriferin üzerine bir su bardağı su koyarak ortamın nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. Burun deliklerine zeytinyağı damlatmak da tıkanıklığı açacaktır. Bol su tüketiminin de tıkanıklığı iyileştirici özelliği vardır. Burun tıkanıklığı döneminde özellikle sigara bırakılmalı ve bol miktarda c vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Burun tıkanıklığı şikayetleriniz uzun süre devam ediyorsa muhakkak kulak burun boğaz hekimlerinden destek almalısınız. Zamanında tedavi edilmediği takdirde yüksek tansiyon ve koroner kalp hastalığı ile kalp yetmezliği gibi kalp hastalıklarını tetikleyebilmektedir."

__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.2018, 22:28   #2
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Burnunuz Tıkalıyken Sakın Süt İçmeyin!

İlk defa duyduğum bir bilgi.

Paylaşımın için teşekkürler Canancığım.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.2018, 23:58   #3
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Burnunuz Tıkalıyken Sakın Süt İçmeyin!

Ben geçen gün nefes alırken genzimdeki yanma, farenjit ve burnumdaki tıkanıklık için KBB doktoruna gittim, doktor; bu eğer sürekli oluyorsa Demir ve bazı vitaminlerin eksikliğini araştırman gerekir deyip beni bir dahiliye uzmanına yöneltti...
Bakalım, verdiği antibiyotik tedavisi bitsin ilk işim bir dahiliyeciye görünmek olacak çünkü ben yıllardır yaz kış bu problemi çekiyorum.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.01.2018, 11:49   #4
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Burnunuz Tıkalıyken Sakın Süt İçmeyin!

Yapacak birşey yok @Aristo, bademciğim yok ama iltihap var dedi doktor haklı da çünkü uzun zamandır sürekli bir soğuk algınlığı hali var üzerimde, en ufak bir soğukta boğazım yanıyor, burnum tıkanıyor, bu durumun boynuma ve kulaklarıma nasıl dokunduğundan söz etmiyorum bile, bunları doktora söyleyince hak verdi ama neden sürekli iltihap halinde olduğunun araştırılması için bir dahiliyeciye görünmemi istedi.
Cuma günü başladım antibiyotiğe bugün epey iyi hissediyorum kendimi 14 tane var zaten içinde 7 günlük bir tedavi, gerçekten çok kötü durumdaydım.
Tedavi bitsin bir de dahiliyeciye görüneceğim, KBB doktoru özellikle demir ve bazı vitaminlerin eksikliğini araştırmamı istedi, benim zaten demir ve b12 vitamini eksikliğim var ama son durum nedir bilmiyorum onların tahlilini bir de magnezyum eksikliği araştırmasını isteyeceğim doktordan çünkü internetten magnezyum eksikliği belirtilerine baktım iştah kaybı dışında bütün belirtiler beni anlatıyor.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
burnunuz, içmeyin, sakın, tıkalıyken, İçmeyin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.