Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Bumerang - Yazarkafe

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 15.01.18, 00:03   #21
Müdavim

Aristo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Konular: 1046
Mesajlar: 11,069
Ettiği Teşekkür: 47687
Aldığı Teşekkür: 41319
Rep Derecesi : Aristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Uzmanından Kırmızı Et ve Fasulye Karşılaştırması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi NaNaNe Mesajı göster
Afyda bir marka sucuğu süperdi babaları ölünce o ünlü marka bile bozdu.

Yanında mutlaka salata gibi yeşillikte yiyorsun dimi ?
Herşeyin fazlası zarar sebze,kuru baklagiller yani dengeli beslenme çoğu hastalığı önlüyor.
Afyon' da Cumhuriyet mola yeri meşhur. Orda sucuk kebap bile yapıyorlar da o sucuk kebabı baharatlarla perişan edip, yenilmez hala getiriyorlar...

Cumhuryet sucuğu, kebabı falan... Bir kere ekmek arası Cumhuriyet sucuğu yedim, bir daha da yemem...

Ama normal hayatımda bir tabakta et varsa o tabağın öteki yarısını salata ile doldururum. Ha bir de yanına ayran...
__________________
zafere kadar devrim
Aristo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Aristo'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.01.18, 00:04   #22
Ne Mutlu Türküm Diyene

NaNaNe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2016
Yaş: 50
Konular: 1149
Mesajlar: 7,058
Ettiği Teşekkür: 22288
Aldığı Teşekkür: 20274
Rep Derecesi : NaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Uzmanından Kırmızı Et ve Fasulye Karşılaştırması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Rosebud Mesajı göster
Bir tek bonfile yiyebiliyorum o da kırk yılda bir, çocukken ağzıma zorla sokarlardı çiğner çiğner yutamaz, bıcık oldu der ağzımdan çıkarırdım, devam etsem öğürürdüm zaten öğürmeden bir an önce çıkarırdım, yani bugün de zorlasam kendimi öğürüyorum benimki hani hayvanları katlediyorlar gibi felsefi bir durum değil yiyemiyorum.
Etin insan bünyesine de uygun olmadığını düşünüyorum, binbir çeşit toksini beraberinde alıyorsun, fazla yersen GUT denilen hastalığa sebep oluyor.
Sanırım çoğu rahatsızlığında bundan ette olan çoğu besin değeri ne yaparsan yap başka besinlerden almak çok zor.

Mesela ben çok dikkat ederim yerim ama yinede B12 genelde düşük
Dr. söylediğine göre vucudumda birşeyin yanlış çalışması ama neyin bilmiyorum.
Yani bünye,kalıtımsal nedenlerde oluyor ama az da olsa et yemek gerekir.
__________________

NaNaNe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.01.18, 00:13   #23
Ne Mutlu Türküm Diyene

NaNaNe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2016
Yaş: 50
Konular: 1149
Mesajlar: 7,058
Ettiği Teşekkür: 22288
Aldığı Teşekkür: 20274
Rep Derecesi : NaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Uzmanından Kırmızı Et ve Fasulye Karşılaştırması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Afyon' da Cumhuriyet mola yeri meşhur. Orda sucuk kebap bile yapıyorlar da o sucuk kebabı baharatlarla perişan edip, yenilmez hala getiriyorlar...

Cumhuryet sucuğu, kebabı falan... Bir kere ekmek arası Cumhuriyet sucuğu yedim, bir daha da yemem...

Ama normal hayatımda bir tabakta et varsa o tabağın öteki yarısını salata ile doldururum. Ha bir de yanına ayran...


Evet o , ben marka vermek istemedim.
O eskiden süper bir sucuktu eşim onların malzemesini taşıyordu bir dönem ordan biliyorum.
Yaşlı olan sahibi yapım aşamasında içine malzemelerini koyarken çok titizlikle yapıyordu gramı gramına ama o öldükten sonra çocukları bozdu.

(Katkısız kangal olarak alınca güzeldi)

__________________

NaNaNe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.01.18, 00:37   #24
Müdavim

Aristo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Konular: 1046
Mesajlar: 11,069
Ettiği Teşekkür: 47687
Aldığı Teşekkür: 41319
Rep Derecesi : Aristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Uzmanından Kırmızı Et ve Fasulye Karşılaştırması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi NaNaNe Mesajı göster


Evet o , ben marka vermek istemedim.
O eskiden süper bir sucuktu eşim onların malzemesini taşıyordu bir dönem ordan biliyorum.
Yaşlı olan sahibi yapım aşamasında içine malzemelerini koyarken çok titizlikle yapıyordu gramı gramına ama o öldükten sonra çocukları bozdu.

(Katkısız kangal olarak alınca güzeldi)

Katıksız kangal!

Sucuk bu işte...

Afyon' daki kasabın adı aklıma gelse yazacaktım ama maalesef kafayı o kadar zorlamama rağmen gelmedi...

Beliki de baharatla o güzelim sucukları mahvetmeseler çok güzel sucuklar yiyeceğiz ama arık bu sucukları marketlerde bulmak zor; hatta mümkün değil.
__________________
zafere kadar devrim
Aristo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Aristo'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.01.18, 00:48   #25
Ne Mutlu Türküm Diyene

NaNaNe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2016
Yaş: 50
Konular: 1149
Mesajlar: 7,058
Ettiği Teşekkür: 22288
Aldığı Teşekkür: 20274
Rep Derecesi : NaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Uzmanından Kırmızı Et ve Fasulye Karşılaştırması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Katıksız kangal!

Sucuk bu işte...

Afyon' daki kasabın adı aklıma gelse yazacaktım ama maalesef kafayı o kadar zorlamama rağmen gelmedi...

Beliki de baharatla o güzelim sucukları mahvetmeseler çok güzel sucuklar yiyeceğiz ama arık bu sucukları marketlerde bulmak zor; hatta mümkün değil.
Evet hiçbirisine güven yok etin en doğal, bol olduğu Afyondan bile böyle söz edersek en ünlü markalar ne yapmaz.
İçlerine kattıklarını (sakatat vs.)bastırmak için baharatı dolduruyorlar.
__________________

NaNaNe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.01.18, 01:10   #26
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2614
Mesajlar: 30,349
Ettiği Teşekkür: 163498
Aldığı Teşekkür: 179267
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Uzmanından Kırmızı Et ve Fasulye Karşılaştırması

Etin koktuğuna işaret edilmiş. Koyun ile kuzu etinin farkını çoğumuz fark edemez. Koyun eti kokar. Ne yaparsan yap, ne kadar baharat kullanırsan kullan yine de kokar.

Kuzu eti diye koyun eti de alabiliriz. Bu kasaplara kalmış artık.

Bu nedenle büyük bir çoğunlukla dana eti tüketiyoruz. Et tükettiğime bazen kendime şaştığım da oluyor tabi.

***

Bir gün tanıdıklarla balık avına çıktık. Hiç de sevmem, nasılsa kandırdılar. Oltaya takılan balıkların çırpınışlarını görünce, uzun bir süre balık yiyemedim. Oldum olası avlananlara gıcığımdır.

Canlı bir yaratığı kes, doğra sonra da ye. Akıllara zarar... Düşününce bayağı bir vahşilik. Buna ben de dahilim...
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.01.18, 01:12   #27
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2614
Mesajlar: 30,349
Ettiği Teşekkür: 163498
Aldığı Teşekkür: 179267
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Uzmanından Kırmızı Et ve Fasulye Karşılaştırması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Beliki de baharatla o güzelim sucukları mahvetmeseler çok güzel sucuklar yiyeceğiz
Neden çok baharat? Kasaplar elde kalmış, kokuşmakta olan eti sucuk yapıyorlar... Sistem bu... Kasap kim olursa olsun, yöntem aynı.


ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.01.18, 01:26   #28
Ne Mutlu Türküm Diyene

NaNaNe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2016
Yaş: 50
Konular: 1149
Mesajlar: 7,058
Ettiği Teşekkür: 22288
Aldığı Teşekkür: 20274
Rep Derecesi : NaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Uzmanından Kırmızı Et ve Fasulye Karşılaştırması

Koyun etini asla yiyemem çok kokuyor.Benim burnum çok hassastır mecbur kalır da dışardan bir yerden almak zorunda kalırsam mutlaka koklarım koyun kokuyorsa o eti asla almam.Bazı marketler söylüyor bazıları söylemeden karıştırıyor.

Doğanın kanunu @ReaL besin zinciri yemezsek hastalıklarla uğraşır dururuz.
Sağlık için.
Hayvanları bende çok severim ama böyle düşünürsek hiç bir şey yiyemeyiz.

Mesela oğlum yumurta yemek hiç istemiyor bir süredir,bir vidyo seyretmiş orada yumurtayı kırıp tabağa koymuşlar dolap gibi bir şeye koyarak civciv oluşturmuşlar bunu gördükten sonra yumurta cenin gibi oluşmamış civciv deyip yemek istemiyor.
__________________

NaNaNe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.01.18, 19:31   #29
Müdavim

Aristo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Konular: 1046
Mesajlar: 11,069
Ettiği Teşekkür: 47687
Aldığı Teşekkür: 41319
Rep Derecesi : Aristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Uzmanından Kırmızı Et ve Fasulye Karşılaştırması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Neden çok baharat? Kasaplar elde kalmış, kokuşmakta olan eti sucuk yapıyorlar... Sistem bu... Kasap kim olursa olsun, yöntem aynı.


Aslında sucuk evde de yapılıyor. Benim anneannem evde sucuk yapardı. Hala tadı damağımdadır. Bize de yumurtayla kızartıp bol bol yedirirdi. Ben o sucuklarda aldığım tadı en bilinen marka sucuklardan bile alamadım.

Ama senin yazını okuyunca kafama bir şey dank etti... Bir sucuğa ne kadar çok baharat katıyorlarsa bayat etin pis tadını gizlemek için yapıyor olabilirler...
__________________
zafere kadar devrim
Aristo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Aristo'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.01.18, 19:44   #30
Müdavim

Aristo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Konular: 1046
Mesajlar: 11,069
Ettiği Teşekkür: 47687
Aldığı Teşekkür: 41319
Rep Derecesi : Aristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Uzmanından Kırmızı Et ve Fasulye Karşılaştırması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi NaNaNe Mesajı göster
Koyun etini asla yiyemem çok kokuyor.Benim burnum çok hassastır mecbur kalır da dışardan bir yerden almak zorunda kalırsam mutlaka koklarım koyun kokuyorsa o eti asla almam.Bazı marketler söylüyor bazıları söylemeden karıştırıyor.

Doğanın kanunu @ReaL besin zinciri yemezsek hastalıklarla uğraşır dururuz.
Sağlık için.
Hayvanları bende çok severim ama böyle düşünürsek hiç bir şey yiyemeyiz.

Mesela oğlum yumurta yemek hiç istemiyor bir süredir,bir vidyo seyretmiş orada yumurtayı kırıp tabağa koymuşlar dolap gibi bir şeye koyarak civciv oluşturmuşlar bunu gördükten sonra yumurta cenin gibi oluşmamış civciv deyip yemek istemiyor.
Bana mahallenin kasabı anlatmıştı ki yakın dostumdur ve marketler peşpeşe açılınca iflas etti...

Neyse; anlattığına göre aslında kemik büyüklüğü fark edilmese koyun ve kuzu etini ayırmak zordur derdi... Kesim teknikleri son derece önemliymiş. Mesela kuzunun kürkü kesim sırasında ete değerse en harika kuzu eti bile iğrenç bir tad verebilirmiş.

Bu arada ben de yıllar önce youtube da bir civciv videosu izlemiştim.

Kahvaltıda adam karısıyla konuşmak istiyor ama kadın masaya koyduğu bir civcive o kadar yoğunlaşmış ki, kadın kocasını duymuyor... En sonunda herif eliyle civcive gümmmm diye bir vurdu, gaga, ayaklar, tüyler, gözler, kan falan masaya yayıldı... Onu gördükten sonra 10 yıl kadar yumurta yiyememiştim... Ne zaman yumurta görsem aklıma gaga, ayaklar, tüyler, gözler, kan falan geliyordu...

Son zamanlarda yeniden yumurta yemeye başladım. Ama dedim ya; yeniden yumurta yiyebilmem için 10 yıl kadar zaman geçti.
__________________
zafere kadar devrim
Aristo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Aristo'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
fasulye, karşılaştırması, kırmızı, uzmanından


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.