Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 17.04.2018, 14:04   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bu Meyveler Erken Ergenliğe Neden Oluyor

Bu Meyveler Erken Ergenliğe Neden Oluyor



Doğal yollarla üretilmedikleri için domates, çilek, salatalık, elma, portakal gibi birçok sebze-meyve erken ergenlik nedeni.

Yapılan araştırmalar, aldığımız gıdalar içinde bulunan hormon ve katkı maddelerinin çocuklarda erken ergenliğe neden olduğunu gösteriyor. Doğal yollarla üretilmedikleri için domates, çilek, salatalık, elma, portakal ve benzeri birçok sebze-meyve, hormonla büyütülen hayvanların etleri ve yumurtalar; erken ergenlik nedeni. Erken ergenlik kız çocuklarda daha sık rastlanıyor. Dünyada son 15 yılda, ülkemizde ise son 10 yılda dikkati çeken oranda erken ergenlik problemi görülüyor. İşte erken ergenlik konusuyla ilgili merak edilenler.



Ergenlik ne demektir?

Ergenlik, çocukluktan erişkinliğe adım atılan dönemdir. Ergenlik yaşı normalde kız çocuklarında 8-13, erkek çocuklarında ise 9-14 yaş arasıdır. Eğer ergenliğe ait belirtiler kızlarda 8, erkeklerde ise 9 yaşından önce görülüyorsa çocuk erken ergenliğe girmiş demektir.



Erken ergenliğin sebebi hormonlu sebze meyveler

Yapılan araştırmalar, aldığımız gıdalar içinde bulunan hormon ve katkı maddelerinin çocuklarda erken ergenliğe neden olduğunu gösteriyor. Doğal yollarla üretilmedikleri için domates, çilek, salatalık, elma, portakal ve benzeri birçok sebze-meyve, hormonla büyütülen hayvanların etleri ve yumurtalar ile endüstride kullanılan kimyasallarla temas edilmesi; erken ergenlik nedeni olarak gösteriliyor. Aynı zamanda katkı maddeleri kadar olmasa da iklim değişiklikleri, fiziksel koşullar, kullanılan plastik malzemelerin içindeki hormon benzeri etki oluşturan kimyasallar da erken ergenliğe yol açabiliyor. Şişmanlığın da kız çocuklarında erken ergenliğe neden olduğu bilinmektedir. Fast-food tarzı ve yapay endüstri ürünleri ile beslenme alışkanlıkları obeziteye neden olarak vücut yağ oranını arttırmak koşuluyla erken ergenliğe neden olabilir. Çocukların şişman olmamaları için sağlıklı beslenmelerinin yanı sıra spor yapmaları da teşvik edilmelidir.



Psikolojik olarak etkileniyorlar

Erken ergenliğe giren çocuklar yaşıtlarından önce büyümeye başladıklarından kemiklerdeki büyüme noktaları daha önce kapanır, akranlarından daha kısa boylu olabilirler. Normalden daha erken erişkin görünüme ulaşmak, erkenden yaşamak zorunda kaldıkları regl kanaması gibi durumlar çocuğu psikolojik açıdan olumsuz etkileyebilir. Eğer altta yatan tıbbi bir problem bulunuyorsa (beyin tümörleri gibi) ve tanı konulmakta geç kalınırsa hayatı tehdit edebilir.




Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ergenliğe, erken, meyveler, neden, oluyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.