Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.12.2018, 16:40   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Şile’de Hırsızlar 150 Hayvanı Telef Ederek Etini Çaldı

Şile’de Hırsızlar 150 Hayvanı Telef Ederek Etini Çaldı



Şile'de meralarda büyükbaş hayvanları tüfekle vurduktan sonra keserek etini çalan hırsızlar köylüleri canından bezdirdi. Hayvanları korkunç bir şekilde katleden vicdansız hırsızlar, köylülerin gözü gibi baktığı geçim kaynağı hayvanlarını tek tek katlederek etlerini sattı. Bazı hırsızlar silahla vurdukları hayvanları yakalanacaklarını düşünerek öylece bırakıp kaçtı. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar çareyi 24 saat nöbet tutmakta bulurken, yaklaşık 150 hayvanı telef eden hırsızlardan 4'ü yakalanarak gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Şile’de hayvanlarını otlatmak için meralara ve ormanlık alanlara bırakan köylüler, akşam hayvanlarını almak için meralara gittiğinde korkunç manzarayla karşılaştı. Hayvanları tüfekle vurduktan sonra etini çalan hırsızlar, parçalara ayırdıkları hayvanlardan geri kalan uzuvları merada bırakarak kayıplara karıştı. Hırsızlar tüfekle vurdukları hayvanlardan bazılarını yakalanma korkusuyla bırakıp kaçtı. Yaşananlara isyan erden köylüler 24 saat nöbet tutmaya başladı. Şileliler nöbet tuttukları sırada sürüye saldıran 4 hırsız, jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalandı.

“PAPAĞAN İÇİN OLAN ADALETİ HAYVANLARIMIZ İÇİN İSTİYORUZ”

Yaşanan hırsızlık olaylarının ardından bir araya gelen Şile'nin 15 köy temsilcisi, olayın yaşandığı Yeşilvadi köyünde buluştu. Alınacak önlemleri tartışan temsilciler, yaşanan olaylara isyan etti. 150'ye yakın büyükbaş hayvanının katledildiğini belirten çiftçi Mehmet Yağcı, “Benim çok sayıda hayvanım gitti, neredeyse 100-150 arası. Hepsine ne olduğu belli değil ama bir papağana yapılan bir şeye mahkemeler, hayvan hakları ayağa kalkıyor. Peki şu an onlar neredeler? Bu hayvanlara işkence yapılıyor, vuruluyor, kesiliyor. Yani bunların bir an önce durmasını istiyoruz. Özellikle hamile hayvanları vuruyorlar, çünkü eti yerinde oluyor, etli oluyorlar. Ormanları sürekli geziyoruz, sürekli nöbetleşe silah ile dolaşıyoruz, korkuyoruz tekrar bir hayvanımız çalınacak diye” şeklinde konuştu.


Hayvanlara yapılan işkenceler için kanunların caydırıcı olması gerektiğini söyleyen Secaattin Güney, “Hayvan katliamları için caydırıcı cezalar konulmalı. Son 10-15 yıldır Şile köylerindeki hayvancılık istenilen seviyeye gelmişken, köylü bütün geçimini hayvancılığa bağlamışken, hayvan hırsızları son dönemlerde Şile köylerinde cirit atmaya başlamıştır. Bugün de yaşadığımız gibi hayvanları keserek bunları imha ettikten sonra bunları götürüp satan kişiler bugün suçüstü yakalanmıştır. Gereği şu anda Yeşilvadi Jandarma Komutanlığında yapılmaktadır. Bu kaçıncı oldu bu bölgede? Bunun bir an önce bertaraf edilmesi lazım” dedi.

“İNSANLARIN EMEKLERİ ÇALINIYOR”

İnsanların emeklerinin çalındığını belirten Mustafa Bıçak, “Bizler bu bölgenin çocuğuyuz, bizler bu köylerimizde genç nüfus kalmadı, zaten kalanlar da hayvancılık yapıyor. Bizim bölgemiz kırsal, geliyorlar burada insanların emeklerini çalıp gidiyorlar. Biz bu hayvan yasası ile ilgili tekrar yasa düzenlemesini istiyoruz” diye konuştu.

Tüfeklerle hayvanlarının vurulduğunu belirten Haşim Yılmaz ise yaşadığı üzüntüyü ifade ederek, “Ben hayvanlarımı sabah otlatmaya çıkartıyorum, akşam 5’ten sonra bulamıyorum. Takip ediyorlar herhalde bizi, çalıştığımız saatleri falan. Öğlen 12 gibi hayvanları gören arkadaşlar telefon açıyor bana, hayvanlar şu istikamette diye, ben iki saat sonra geliyorum bakıyorum hayvanlar yok. Hayvanları 5 kilometre sürmüşler. Hepsini tüfekle vurup öldürmüşler” dedi.

İHA

__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.12.2018, 20:48   #2
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şile’de Hırsızlar 150 Hayvanı Telef Ederek Etini Çaldı

Yahu bazen düşünüyorum acaba biz bu canlılara hayvan demesek mi diye.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.12.2018, 20:55   #3
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şile’de Hırsızlar 150 Hayvanı Telef Ederek Etini Çaldı

O canlılara hayvan demeyelim tabi.

Onlara zulmedenlere, insan kılığına girmiş hayvanlar diyelim.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.12.2018, 21:46   #4
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şile’de Hırsızlar 150 Hayvanı Telef Ederek Etini Çaldı

Yazık hayvanlara.Sinirim tepeme çıktı.

Nasıl bir dünyada yaşıyoruz anlayamıyorum. Her gün hayvanlara eziyet vahşet.

Telef olan hayvanların içinde belki de hamile olan vardı. Vicdan acıma yok olmuş.


__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
Çaldı, ederek, etini, hayvanı, hırsızlar, telef, şile’de


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.