Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.03.2019, 16:35   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Türkiye’de de Satılan Zirai İlaç İçin Kanser Uyarısı

Türkiye’de de Satılan Zirai İlaç İçin Kanser Uyarısı

Ünlü kimya ve ilaç devi Bayer, ABD'de açılan bir davada verilen 80 milyon dolar tazminat cezası ile karşı karşıya. Davanın temeli ise Türkiye'de de satılan bir zirai ilacında kansere yol açan madde tespit edilmesi; ilacın glifosat içerdiği ve dava açan kişinin kanser olmasını tetiklediği belirtiliyor. Onkolog Doktor Yavuz Dizdar sozcu.com.tr'nin bu konudaki sorularını yanıtladı ve glifosat ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.


Dünya bu davayı konuşuyor. ABD’de bir mahkeme Alman kimya ve ilaç devi Bayer’e 80 milyon dolar tazminat cezası verdi. Kararda gerekçe olarak Alman ilaç devinin, Türkiye’de de satılan bir zirai ilacında kansere yol açan madde tespit edilmesi sunuldu.
ABD'den Bayer'e 80 milyon dolar ceza! Kansere yol açan tarım ilacı Türkiye'de de satılıyorABD'den Bayer'e 80 milyon dolar ceza! Kansere yol açan tarım ilacı Türkiye'de de satılıyor

ABD'nin California eyaletindeki San Francisco Yüksek Mahkemesi jürisi geçen hafta davanın ilk aşamasında oybirliği ile aldığı kararda “Bayer firmasının yan kuruluşu Monsanto tarafından üretilen Roundup Weed and Grass Killer (Yeşil ot kurutucu) isimli glifosat içeren zirai ilacın, davacı Edwin Hardeman'da kanser oluşumunu tetikleyen önemli bir unsur olduğu” sonucuna varmıştı. Lenf kanserine yakalanan 70 yaşındaki davacının, yabani otla mücadelede kullanılan ilacı 25 yıl boyunca bahçesinde kullandığı belirtiliyor.

GLİFOSAT, DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NÜN LİSTESİNDE!

Onkolog Doktor Yavuz Dizdar’dan ‘glifosat’ hakkında çarpıcı gerçekler:

Glifosat Dünya Sağlık Örgütü’nün kanser yapanlar listesine aldığı tehlikeli bir maddedir. Glifosat kullanıldığında bitkinin bünyesine geçiyor ve sadece bitkiyi değil, bütün canlıları etkiliyor. Yanlış ve fazla kullanıldığında ise bitkinin, meyvenin koku ve tatla ilgili dokusunu bozuyor ve en önemlisi insanlarda kanser oluşumunu tetikliyor. Örneğin bir meyve aldığınızda görünüşte olgun ve rengi iyi, ancak aroması ve tadı yoksa bu meyvede glifosatla ilgili bir sorun var demektir. Çünkü bitkinin görünüşünü bozmuyor ama içinde kalıyor. Ayrıca bitkilerin bu maddeden arındırılması da imkansız.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.03.2019, 20:57   #2
Çevrimdışı
Damon
Ne Mutlu Türk'üm Diyene
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye’de de Satılan Zirai İlaç İçin Kanser Uyarısı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Örneğin bir meyve aldığınızda görünüşte olgun ve rengi iyi, ancak aroması ve tadı yoksa bu meyvede glifosatla ilgili bir sorun var demektir. Çünkü bitkinin görünüşünü bozmuyor ama içinde kalıyor. Ayrıca bitkilerin bu maddeden arındırılması da imkansız.

Hmm.. Tatsız tuzsuz yediğimiz bazı meyve ve sebzelerin sebebi bu olabilir mi acaba ? Hep hormonla yetiştirildiği için diye düşündük ..
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Damon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
için, ilaç, kanser, satılan, türkiye’de, uyarısı, İçin, İlaç, zirai


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.