Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.10.2019, 21:27   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çamaşır Makineniz Bakteri Yuvası Olabilir

Çamaşır Makineniz Bakteri Yuvası Olabilir



Uzmanlar, enerji tasarruflu çamaşır makinelerinin düşük sıcaklıklarda çalıştığı için bakterilerin hayatta kalmalarını kolaylaştırdığını söylüyor.

Almanya'da bir hastanede tüketici sınıfı çamaşır makinelerinde temizlenen çamaşırlarda bakteri bulundu. Uzmanlar, enerji tasarruflu ev tipi çamaşır makinelerinin bakteri cenneti olabileceğini söylüyorlar çünkü çamaşırları daha düşük sıcaklıklarda yıkıyorlar.

Ancak uzmanlar, bakteri konsantrasyonlarının çoğunun insanları ciddi şekilde hasta etmek için yeterli olmadığını söylüyor. Çamaşır makinenizin içini ara sıra temizlemeniz problemi ortadan kaldırabilir.

Günümüzün yüksek verimli çamaşır yıkama makineleri, bakterileri eski ve daha az verimli olan meslektaşları kadar iyice ortadan kaldıramayabilir.

Bu bulgu, bir Alman çocuk hastanesinde yenidoğan yoğun bakım ünitesindeki bebeklerin kıyafetlerinde, ilaca dirençli bir patojenin bulunmasından sonra ortaya çıktı. Suçlu, hastanenin çamaşır odasındaydı.

Çamaşır makinesinde ne var

Ancak bulgular şu soruyu gündeme getiriyor: Sorun tüketici düzeyinde bir çamaşır makinesiyse, tüketicilerin evlerinde makinelerinde kalan zararlı bakterilerden endişe duymaları gerekir mi?

Cevap karışık.

Bu bir hastanedeki çamaşır makinesiydi, bu yüzden hastane ortamlarında gelişen bakterilere maruz kalıyordu. Bu bakteriler dirençli ve şiddetli enfeksiyonlara neden olabilir. Birçok insan ilaca dirençli bakterilere maruz kalabilir, tıpkı birçok sağlık çalışanı gibi, fakat hemen enfeksiyon oluşmaz.

Ancak, enerjiden tasarruf etmek için günümüzün yüksek verimli makineleri, 60 °C'den düşük sıcaklıklarda çamaşırları yıkar. Bu, daha fazla bakterinin hayatta kaldığı anlamına gelir.

Araştırmacılar, özellikle çamaşır makinesinin kauçuk contalarında büyüyen ve daha sonra durulama döngüsü sırasında yayılan bakteriler buldular. Ancak bulunan çoğu bakterinin iyi huylu olduğu anlaşıldı.

Araştırmayı yapan uzmanlar, soğuk veya ılık suyla yıkama ve kısa kurutma döngüleri kullananların çarşaflarında ve giysilerinde bazı sert mikropların bulunabileceğini, ancak çamaşır makinelerinde hastalığa neden olan tehlikeli, dirençli bakterilerin olma olasılığının çok uzak olacağını söylüyorlar.

Çamaşır makinesini temiz tutmak

Yaşlı bir yakınınızla veya savunmasız bir yeni doğan bebek ile yaşıyorsanız veya yalnızca kendiniz için daha hijyenik bir ortam istiyorsanız, çamaşırlarınızı ve çamaşır makinenizi en kötü bakteriyel kirlenmelerden uzak tutmak için bazı önlemler alabilirsiniz.

Bakteriler deterjan gözünde ve lastik contalarda gizlenme eğilimindedir. Tüketiciler özellikle nemli ortamlarda tutulan çamaşır makinelerine karşı dikkatli olmalıdır, çünkü buralar bakterilerin gelişmesi için mükemmel ortamlardır.

E. coli, salmonella ve Klebsiella oxytoca gibi mikroplar zatürree, cilt enfeksiyonları, mide krampları, kusma ve ishale neden olabilir.

Çamaşır makinenizi yıkamayı da deneyebilirsiniz. Çamaşır makinenizi ayda bir kez yıkamak sizin ve ailenizin mikrop ve enfeksiyonlara maruz kalmasını önemli ölçüde azaltabilir.



Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.10.2019, 12:57   #2
Çevrimdışı
Gringo
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çamaşır Makineniz Bakteri Yuvası Olabilir

O kadar su ve kimyasal temizlik elemanlarına rağmen, burada bile yaşam alanı oluşturabiliyorlar demek ki. Tek hücresine aldanmamalı, sürü psikolojisinden mütevellit çok hücrelilerden daha zeki yaratıklar bunlar.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gringo'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bakteri, Çamaşır, makineniz, olabilir, yuvası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.