Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.12.2019, 14:16   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Doğru Pijama Seçimi Uyku Kalitesini Artırıyor

Doğru Pijama Seçimi Uyku Kalitesini Artırıyor



Fiziksel ve zihinsel sağlık açısından önem taşıyan uyku, gün içerisindeki enerjimizi ve yaşam kalitemizi doğrudan etkiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü yetişkin bireylerin günlük uyku ihtiyacının 8 saat olduğunu belirtiyor. Ancak uyku kaliteniniz düşükse yeterli süre uyusanız bile uykunuzu almadan yorgun bir şekilde uyanabilirsiniz. Bu nedenle uyku süresi kadar uyku kalitesine de dikkat etmek gerekiyor. Her gün aynı saatte uyumak, uyumadan önce çay ve kahve gibi içecekler tüketmemek, yatak odasının sessiz olmasına özen göstermek, uyurken rahat ve sağlıklı giysiler tercih etmek ise uyku kalitesini artıran faktörler arasında bulunuyor. Yeni İnci; uyku kalitesini artırmak için pijama alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıralıyor.

PİJAMADA KUMAŞ TERCİHİ ÖNEMLİ

Uykuya geçişi kolaylaştırmak ve daha kaliteli bir uyku uyuyabilmek için uyku esnasında giyilecek giysilerin dikkatlice seçilmesi gerekiyor. Doğal ve sağlıklı yapısıyla kıyafetlerde sık sık kullanılan pamuklu kumaşlar, uyku esnasında giyilecek giyseler için de en doğru seçenek oluyor. Pamuklu kumaşlar nefes alabilen dokusu ve nem emici özelliği sayesinde uyku kalitesini artırıyor. Vücuttaki hava akışına izin vererek terlemeyi engelliyor ve uykuyu daha sağlıklı hale getiriyor. Isıyı vücudun dışına taşıyarak serinlik yaratan pamuklu kumaşlar, özellikle yaz aylarında konfor sağlıyor. Kış aylarında ise sıcak tutan kumaşı ve yumuşacık dokusuyla polar pijamalar doğru bir tercih oluyor. Vücuttaki nemin dışarıya atılmasına izin veren bu pijamalar, vücut ısısını korunmasına yardımcı oluyor.

VÜCUDU SIKMAYAN BOL GİYSİLER GİYİLMELİ

Kaliteli ve sağlıklı bir uyku için uykuda giyilen giysilerin rahat ve konforlu olması önem taşıyor. Pijama seçerken genellikle dış görünüşüne ve üzerimizdeki duruşuna bakıp, rahatlığını göz ardı ediyoruz. Oysaki görünüşünden daha çok kendimizi içinde nasıl hissettiğimize dikkat etmemiz gerekiyor. Bedenimize göre dar ve sıkı olan pijamalar verdiği rahatsızlıkla uykuya geçiş süresini uzatırken, uyku esnasında sık sık uyanmaya neden oluyor. Kendi bedenimizden biraz daha bol ürünler ise daha rahat ve kaliteli uyku uyumanızı kolaylaştırıyor.


KALİTELİ VE GÜVENİLİR MARKALAR TERCİH EDİLMELİ

Pijama seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise sağlıklı üretim yapan güvenilir markaların tercih edilmesidir. Özellikle renkli ve desenli tekstil ürünlerinin boyamasında kullanılan azo boyar maddeler ciltte alerji, kızarıklık ve kaşıntı oluşumuna neden oluyor. Tüm gece vücudumuza temas eden pijamaların üretiminde kullanılan bu kimyasal boyalar nedeniyle ciltte oluşan rahatsızlıklar uyku kalitemizi düşürüyor ve rahat uyku uyumamızı engelliyor. Bu nedenle pijama alırken mutlaka azo boyar testinden geçen ürünlerin seçilmesine özen gösterilmelidir.

KAYNAK

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.12.2019, 18:35   #2
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Doğru Pijama Seçimi Uyku Kalitesini Artırıyor

Makalede kış mevsimi için polar pijamalar tercih edilmeli demiş ama ben bir türlü sevemedim polarları. Pamuklu olanlar yaz ve kış için en ideal kumaşlar bence.

Teşekkürler canım.

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.12.2019, 22:11   #3
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Doğru Pijama Seçimi Uyku Kalitesini Artırıyor

Alıntı:
Kendi bedenimizden biraz daha bol ürünler ise daha rahat ve kaliteli uyku uyumanızı kolaylaştırıyor.
Aynen. Mutlaka bir beden büyük pijama alıyorum ki içerisinde rahat edebileyim.

Üzerime sıkı ve kalın pijamalar giyemiyorum. Hafif pamuklu olması benim için yeterli.
Bilgilendirme için teşekkürler Canan.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
artırıyor, doğru, kalitesini, pijama, seçimi, uyku


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.