Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.03.2020, 23:13   #1
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart John Hopkins Üniversitesi'nden Çok Önemli Koronavirüs Açıklaması

John Hopkins Üniversitesi'nden Çok Önemli Koronavirüs Açıklaması



Dr. Gülden Kurttekin Tetikel, John Hopkins Üniversitesi'nin dünyayı etkisi altına alarak hızla can alan yeni tip koronavirüs ile ilgili yayınladığını iddia ettiği makaleyi çevirerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kaynak: John Hopkins Üniversitesi'nden çok önemli koronavirüs açıklaması

Dr. Gülden Kurttekin Tetikel, John Hopkins Üniversitesi'nin koronavirüs salgınıyla ilgili ingilizce yayınlanan makalesini aktardı. Tetikel, "Bu salgından kaçınmak için koronavirüsün yaşayan bir organizma olmadığını söylüyor. Bu bir yağ koruyucu yağ tabakasıyla kaplı bir protein molekülüymüş" ifadesini kullandı.Kaynak: John Hopkins Üniversitesi'nden çok önemli koronavirüs açıklaması

Dr. Tetikel, yaptığı çeviride şunları kaydetti: Burundan, ciltten veya yüzün herhangi açık bir yerinden emildiği takdirde genetik kodunu değiştiren koruyucu yağ tabakasıyla kaplı bir protein molekülü. Emildiğinde de bu protein molekülleri saldırgan hale gelip çoğalmaya başlıyorlar. Virüsün yaşayan bir organizma olmadığı bir protein molekülü olduğu için öldürülemiyor ama kendi kendine çürüyüp yok oluyor.

Bu ortadan yok olma zamanı; ısıya, neme ve bulunduğu ortama yada neye tutunduysa o materyale göre de değişebiliyor.Virüs çok kırılgan ve virüsü koruyan tek şey ince tabaka halindeki yağ tabakası. "Bu yüzden de herhangi bir kalıp sabun veya deterjanın en iyi çözüm olduğu söyleniyor" John Hopkins Üniversitesi tarafından...

Sabun veya deterjanın en iyi tedavi yöntemi olduğunu söylüyor çünkü köpük yağı kesiyor. Ellerinizi dirseklere kadar en az 20 saniye veya daha fazla bol bol köpürterek yıkayın deniyor. Ellerimizi köpürterek yıkadığımız zaman uzun uzun protein üzerindeki yağı da çözüyor ve yok ediyormuş. Protein molekülü bozuluyor ve kendi kendine yok oluyormuş.Hepimiz ısının yağı erittiğini biliyoruz bu yüzden de 25 derece üzerindeki ısıdaki suyla yıkamamız giysilerimizi 30 derece üzerinde yıkamamız ve her şeyi de en az 25 derecelik ısıdaki suyla yıkamamızı öneriyor. Ayrıca sıcak suyun daha fazla köpük sağladığı da bilindiği için her şeyi sıcak suyla yıkamamızı öneriyorlar.

Ellerimizi de dahil olmak üzere. Kaynar su değil burada kastedilen. 25-30 derecelik su. Köpüğün daha fazla artması için....65 derece üzerinde olan alkol veya alkol içeren herhangi bir karışım ne tür yağ olursa olsun yok ettiği için özellikle virüsün dışındaki yağ tabakası için çok faydalıymış. 5/1 oranında çamaşır suyu ve su karışımıyla dezenfekte edeceğiz yerlerimizi, kapı kollarını, lavabolarımızı neyse...

"Oksijenli suyun sabunladıktan sonra ellerimizi alkol veya çamaşır suyu kullandıktan sonra bu korumayı daha çok uzattığını söylüyor" Hopkins Üniversitesi. Virüs proteini erittiğini söylüyor. Fakat saf oksijenli su kullanmamız gerektiğini söylüyor. Herhangi bir antibiyotik asla işe yaramaz.

Virüs yaşayan bir organizma değildir bir bakteri gibi. Bu yüzden herhangi bir antibiyotik canlı olmayan hiçbir şeyi yok etmeyeceği için sakın antibiyotik kullanmayınız...

Ayrıca bilmemiz gereken bir başka nokta da şudur: Kullanılmış giysileri, çamaşırları, bezleri sakın silkelemeyin diyor.Çünkü herhangi bir yüzeye yapışıyormuş. içine işliyormuş giysilerimizin, yerleri sildiğimiz bezlerin, havluların, halıların, kilimlerin ve de 3 saat gisi de kumaşta ve kaygan yüzeyde kalıyormuş. Bakırda, tahtada 4 saat yaşıyormuş. Bütün nemi de emdiği için bu tür yüzeylerde 4 saate kadar yaşayabiliyormuş.

Mantar panolarda 24 saate kadar yaşıyormuş. Metalde 42 saat, plastikte 72 saat yaşıyormuş. Soluduğumuz havada 3 saate kadar asılı kalıyormuş virüs. Virüs derken protein molekülünden koronadan bahsediyorum. Ve havada asılı kaldığı için. Bu havayı soluyormuşuz. içimize geçiyormuş. O yüzden bu kadar çok yayılıyor.

Virüs molekülleri soğukta, klimalı evlerde, arabaların klimalarında asılı olarak kalıyor ve yaşamaya devam ediyormuş...Aynı zamanda neme ve özellikle karanlığa ihtiyaç duyuyorlarmış. Bu yüzden evinizin havasının kuru ılık ve özellikle aydınlık olması gerekiyormuş. Bu durumda daha kısa sürede yok oluyormuş. Herhangi bir ultraviyole ışığı taşıyan nesne bu virüs proteini yok ediyormuş.Örneğin eczaneden 5 liraya aldığımız kumaş maskelerin çok faydalı olduğunu söylüyor. Bu maskeleri dezenfekte edip tekrar kullanabileceğimizi söylüyor.

Ama bir dezajantajı şu:

Kolajeni yok ettiği için çok uzun süre kullanımı yüzde ve vücutta kırışıklığa ve deri kanserine neden olabiliyormuş.

Sağlıklı ciltten virüs içeriye giremez diyor. John Hopkins Üniversitesi. Sirkenin kesinlike işe yaramadığını söylüyor. Çünkü sirke bu yağın protein molekülünün üzerindeki koruyucu yağ tabakasını çözmez ve ortadan kaldırmaz diyor. İçinde alkol bulanan içkilerin hiçbir işe yaramadığını söylüyor.

En güçlü en sert votkanın bile yüzde 40 alkol içerdiğini bu yüzden alkollü içeceğin hiç bir şekilde işe yaramadığını söylüyor. Bu ağız kokusunu gidermek ve ağız hijyenini sağlamak için kullandığımız Listerin'in yüzde 65 alkol içerdiği için çok faydalı olduğunu söylüyor.Bulunduğunuz orta ne kadar kalabalıksa ne kadar çok insan varsa virüs o kadar bu ortamı seviyor diyor. Onun için bulunduğunuz ortam ne kadar açık ve doğal biçimde havalandırıldıysa...

Camları açıp havalandırdıysanız o kadar nefret ettiğini söylüyor. Temiz havanın girdiği ve az kişinin bulunduğu ortamlardan...Yalnız özellikle şunu da söylüyor: Burnunuza, yiyeceklerinize, kapı kollarına, elektrik düğmelerine, uzaktan kumandaya, cep telefonlarına, saatlerinize, bilgisayarlarınıza, masalarınıza, televizyona vs. dokunmadan önce ve dokunduktan sonra her seferinde ellerimizi yıkamamız gerektiğini söylüyor. Banyoyu kullanırken de aynı şey geçerli.Kullanmadan önce ellerimizi yıkıyoruz ya da banyoda herhangi bir şeye dokunmadan ondan sonra tekrar ellerimizi yıkamamız gerektiğini söylüyor.

Ellerimizi bu kadar sık yıkadığımız için sık sık nemlendirmemiz gerektiğini söylüyor. Bol bol el kremi kullanın diyor. Çünkü çok sık yıkanan ellerde çatlaklar oluşacağı için bu moleküller bu incecik bizim göremediğimiz çatlaklardan bile içimize girebilir temas sırasında diyor.Dolayısıyla sık sık el nemlendirici veya krem kullanın diyor. Kullandığınız nemlendirici ne kadar yoğun olursa o kadar iyidir diyor. Tırnaklarımızı mutlaka kısa kesmemiz gerektiğini söylüyor. Çünkü kısa tırnakta virüs çok fazla barınamaz.


Kaynak


__________________

  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.03.2020, 00:35   #2
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: John Hopkins Üniversitesi'nden Çok Önemli Koronavirüs Açıklaması

Şu salgın bitse de, korona belasıyla ömür boyu yaşayacağız.

Temizlik hastası olursak şaşırmam yani.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.03.2020, 00:48   #3
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: John Hopkins Üniversitesi'nden Çok Önemli Koronavirüs Açıklaması

Yahu işin kötüsü ben ellerimi o kadar sık yıkarsam derim kuruyup çatlıyor, hatta kanamaya başlıyor, her gün bir kere 20 saniye elimi yıkasam 1. derecede tahrişten hastanelik olurum. ayrıca bu yazıdan hiçbir şey anlamadım google çevirisi gibi, anlatım çok kötü.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.03.2020, 01:01   #4
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: John Hopkins Üniversitesi'nden Çok Önemli Koronavirüs Açıklaması

Birde burdan bak belki daha açıklayıcı anlatılmıştır.@Supernatural
__________________

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.03.2020, 16:37   #5
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: John Hopkins Üniversitesi'nden Çok Önemli Koronavirüs Açıklaması

Zaten temizlik hastası biriydim. Ellerimi sık yıkıyordum. Her gün yerleri çamaşır suyuyla siliyordum, elimden toz bezi hiç düşmüyordu. Korona virüs sayeseinde şimdi hiç düşmüyor. İşlerim daha fazla çoğaldı. İlla ki evimin her yeri ışıl ışıl olacak. vs

Ayrıca dezenfektan ve kolonya kullanmaktan ellerim kayganlaştı yahu.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
açıklaması, hopkins, john, koronavirüs, Önemli, üniversitesinden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.