Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 24.04.2020, 15:05   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Coronayı Yenmesi Beklenen Remdesivir’den Kötü Haber: Etkisi Yok

Son dakika… Coronayı Yenmesi Beklenen Remdesivir’den Kötü Haber: Etkisi Yok


Dünya çapında 191 binden fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili kötü bir haber Dünya Sağlık Örgütü'nün klinik deneme veritabanından geldi... Covid-19'a karşı büyük umutlarla denenen remdesivir isimli ilacın ilk klinik testinde etkisiz olduğu ortaya çıktı.



Corona virüsüne karşı bilim insanları ve doktorlar ilaç ve aşı geliştirmek için zamanla yarışırken, Dünya Sağlık Örgütü’nün hazırladığı klinik deneme veritabanından bir başarısızlık hikâyesi çıktı…

ABD Başkanı Donald Trump’ın da, “Covid-19’a karşı umut veren bir ilaç” yorumunu yaptığı remdesivirin ilk tam kapasiteli klinik testinde sonuç çıkmadığı ortaya çıktı. Birçok ülkede yaratılan pozitif algı sebebiyle dünya çapında stok sıkıntısının olduğu remdesivirin “altın standart” olan 237 hasta üzerinde denendiği ve bunların bir kısmının ilacı aldığı, bir kısmının ise almadığı belirtildi.

Denemeler sonrasında remdesivirin etkisi olmaması bir yana denemelerin “yan etkiler” sebebiyle erkenden sonlandırıldığı kaydedildi. Yaşanan bu başarısızlık ise Dünya Sağlık Örgütü’nün kamuya açık olan “klinik denemeler veritabanında” yer aldı. Fakat bu rapor kısa bir süre sonra kaldırıldı.

“ERKEN SONLANDIRILDI ÇÜNKÜ…”

Konuyla ilgili açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Tarik Jasareviç, “Belgenin, araştırmayı yürüten uzmanlar tarafından hazırlanan taslağı DSÖ’ye gönderildi fakat hata anlaşılınca hemen kaldırıldı. Rapora diğer uzmanların da bakmasının ardından erişimi tekrar açacağız” dedi.

ABD’li Gilead Sciences isimli şirket tarafından üretilen ilaç ile ilgili kaldırılan raporda, “Bu araştırmada hastanedeki yetişkin Covid-19 hastalarında remdesivirin klinik ya da virolojik bir faydası olmadı. Remdesivir, 18 hastada (toplam hastaların yüzde 11.6’sında) erken sona erdi çünkü yan etkisi vardı” ifadesi yer aldı.

KAYNAK
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
beklenen, coronayı, etkisi, haber, kötü, remdesivir’den, yenmesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.