Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 01.06.2020, 14:47   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hes Kodu Nedir | Ne İşe Yarar | Nasıl Alınır

HES KODU NEDİR?



HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, yurt içinde güvenle uçmanız için T.C. Sağlık Bakanlığı önlemleri kapsamında zorunlu hale getirilen yeni bir uygulamadır.

Kendi oluşturacağınız ve bilet satın alım ve uçuşa kayıt (check-in) sırasında bizimle paylaşacağınız HES Kodunuz, T.C. Sağlık Bakanlığı servisleri üzerinden belirli aralıklarla sorgulanarak uçuşa katılımınız ile ilgili bir engel olup olmadığı kontrol edilecektir.

HES KODU NE İŞE YARAR?
Tüm iç hat uçuşlarında HES Kodu kullanımıyla:

- Covid-19 hastalığına maruz kalmış ya da hastalarla temas etmiş kişilerin toplu ulaşım gerçekleştiren uçuşlara katılmasının engellenmesi,

- Belirtilen nedenlerle uçuşa kabul edilmeyecek misafirlerimizin mümkün olan en erken sürede ve havalimanına gelmeden önce bilgilendirilmeleri amaçlanmaktadır.

HES KODUM YOK, BU SEYAHATİM İÇİN BİR ENGEL Mİ?
Geçerli bir HES Kodunuz olmadan iç hat uçuşlarımız için:

- bilet satın alamazsınız,

- on-line ya da havalimanında check-in yapamazsınız,
Dolayısı ile HES kodunuz olmadan yurt içi seyahatlerinizi gerçekleştiremezsiniz.

HES KODUM YOK, HES KODUMU NEREDEN ALACAĞIM?
o Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması ( IOS ve Android) ile,
o 2023 kısa numarasına göndereceğiniz SMS ile;


- HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,


- TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,


o E-Devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-ba...e-ve-listeleme adresinden,
alabilirsiniz.


* T.C. Kimlik veya Yabancı Kimlik (99,98,97 ile başlayan) Numarası bulunmayan kişiler 05 Haziran 2020 tarihi 23:59’ e kadar HES kodu olmadan seyahat edebilir.

06 Haziran 2020 tarihi 00:00’ dan itibaren Pasaport bilgileri ile; HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla, Uyruk, Pasaport Seri Numarası, Doğum yılı, Soyadı yazarak 2023’e SMS atıp HES kodu alınabilecektir.


18 yaş altı çocuklarınız için HES kodunu SMS ve e-Devlet üzerinden temin edebilirsiniz. Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden çocuklarınıza HES kodu oluşturmak için çalışmalar devam etmekte olup, yakın zamanda hizmetinize sunulacaktır.









HES KODU İLE İLGİLİ NELERE DİKKAT ETMELİYİM?
HES Kodunuzun süresi seyahatinizin toplam süresi kadar olmalıdır. Gidiş-dönüş bir bilet almak istiyorsanız ya da gidiş-dönüş bir biletiniz varsa HES Kodunuz dönüş tarihinizi de kapsamalıdır.

Her misafir için ayrı ayrı HES kodu alınmalıdır.
0-2 yaş aralığında olan misafirler için HES Kodu zorunluluğu bulunmamaktadır.

Biletleme işleminiz ile uçuşunuz arasında HES Kodunuz T.C. Sağlık Bakanlığı servisleri üzerinden belirli aralıklarla sorgulanacaktır. Yapılan bu sorgulamalarda Covid-19 açısından seyahatinize engel bir durum belirlenirse uçuşa kabul edilmeyeceksiniz. Bu yöntem Covid-19 salgınına yol açan virüsün yayılmasını önlemek amacıyla T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilmiştir.

HES Kodunuz aşağıdaki durumlarda seyahatinize engel olacaktır;

COVID-19 pozitif olma ya da karantina sürecinde olma durumu,

Yeterli süreli HES Koduna sahip olmama durumu,
Hatalı T.C. Kimlik Numarası ya da pasaport bilgisi girilmesi durumu.

GEÇERLİ HES KODU SEYAHAT ETMEM İÇİN YETERLİ MİDİR?

HES Kodu, Covid-19 salgınına yol açan virüsün yayılmasını önlemek için uygulanan tedbirlerden biridir. Seyahatiniz öncesinde havalimanında ateş ölçümü ve hastalık için diğer semptomların gözlenmesi durumunda veya seyahat için gerekli maske kullanımı ve benzeri kurallara uyum sağlamamanız durumunda seyahatinize izin verilmeyebilir.


HES KODUM VAR, BİLET SATIN ALIRKEN HES KODU GİRİŞİMİ NEREDE YAPACAĞIM?
Pegasus İnternet Sitesinden bilet satın alımı sırasında yolcu bilgileri sayfasında bulunan aşağıdaki alana HES Kodunu seyahat edecek her yolcu için ayrı ayrı girebilirsiniz. Pegasus Mobil Uygulamasından HES Kodu girişi için geliştirmemiz devam etmektedir. Geliştirmenin tamamlandığından haberdar olmak için lütfen duyurularımızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip ediniz. Geliştirmenin tamamlandığından haberdar olmak için lütfen duyurularımızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip ediniz.



SATIN ALMIŞ OLDUĞUM BİR BİLETİM VAR, HES KODU GİRİŞİMİ NEREDE YAPACAĞIM?
Satın alınmış tüm biletler için HES Kodu online check-in sırasında ayrıca alınacaktır. İç hat uçuşlarımız online check-in işlemine uçuş saatinden 48 saat önce açılmaktadır. Uçuşunuz online check-in işlemine açıldığında HES Kodunuzu online check-in yolcu bilgileri sayfasında bulunan aşağıdaki alana girebilirsiniz.




YURT DIŞINDAN TÜRKİYE'YE SEYAHAT EDECEĞİM, HES KODU ALMAK ZORUNDA MIYIM?

Seyahatin başlangıç noktası yurt dışı olan uçuşlarda HES Kodu zorunluluğu bulunmamaktadır. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından konuyla ilgili güncelleme yapılması durumunda sosyal medya hesaplarımız ve Pegasus İnternet Sitesi üzerinden gerçekleştireceğimiz duyurularımız ile sizleri bilgilendireceğiz.



HES KODU KULLANIMI GÜVENLİ Mİ?


HES Kodunuz T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen sistemler üzerinden üretilmektedir ve üretilen HES Kodları ile ilgili sağlık bilgileri T.C. Sağlık Bakanlığı kontrolündedir. Bize iletmiş olduğunuz HES Kodu bilgileri yalnız uçuş öncesi belirli aralıklarla gerekli uçuşa elverişlilik sorgulamalarının yapılması ve yetkili kuruluşların Covid-19 önlemleri kapsamında uygulanan tedbirler ile ilgili taleplerinin yanıtlanması amacıyla rezervasyon (PNR) bilgileriniz kapsamında Pegasus Gizlilik Politikasında belirtilen kurallar doğrultusunda saklanmaktadır.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.06.2020, 15:03   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hes Kodu Nedir | Ne İşe Yarar | Nasıl Alınır

Hayat Eve Sığar (HES) kodu nedir? HES kodu nasıl alınır?


Türkiye, 1 Haziran ile birlikte normalleşmeye başlayacak. Seyahat yasağı bitecek, kafe ve restoranlar tekrardan hizmet vermeye başlayacak. Sağlık Bakanlığı, seyahat edebilmek için HES kodu uygulamasının yürürlüğe gireceğini açıkladı.
Peki, HES kodu nedir?
HES kodu nasıl alınır?

İşte 1 Haziran’da kalkacak seyahat yasağı ile birlikte alınacak olan

Türkiye'de seyahat yasağı 1 Haziran'da son bulacak. Uçak, tren veya otobüs ile yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar, HES kodu ile bilet alabilecek. Sağlık Bakanlığı'nın İOS ve Android cihazlarda kullanılan Hayat Eve Sığar uygulaması ile veya SMS ile alınabilen HES kodu uygulamasının detayları haberimizde…

HES KODU NEDİR?

Türkiye'de seyahat yasağı 1 Haziran itibariyle tüm şehirlerde kalkmış olacak. Bu kapsamda, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, seyahat edeceklerin HES kodu ile seyahat edebileceğini açıkladı. Hayat Eve Sığar uygulaması ile alınacak, tek seferlik kod sayesinde vatandaşların nereye gideceği, kimlerle yolculuk yapacağı kayıt altına alınacak ve birilerinde hastalık tespit edildiği takdirde o yolculukta bulunan herkesin durumu kontrol altına alınmaya çalışacak.

HES KODU NASIL ALINIR?


HES kodu ile uçak, tren ve otobüs seyahatlerinin yapılabileceğinin açıklanmasının üzerine HES kodunun nasıl alınacağı merak edilmeye başlandı. HES kodu, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ‘HES kodu işlemleri' bölümüne girilerek alınabilecek.

Foto: Sağlık Bakanlığı

HES Kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilecek. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; TC kimlik numarası, TC kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.


Foto: Sağlık Bakanlığı


HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?

Telefonla corona virüsü vaka takibine olanak sağlayacak olan Hayat Eve Sığar Uygulaması üç operatör ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) iş birliğiyle ortaya çıktı.

Bakan basın toplantısında yeni uygulamayı şu sözlerle açıklamıştı: ”Vakalarımızı takip etmek için, izole olmalarını görmek üzere bir çalışma yaptık. Bu üç operatör ve BTK'nın (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) işbirliğiyle olan bir tablo. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde devreye girecek. Bir aplikasyon geliştirildi, hastalarımız indirmek zorundalar. “Hem takip, hem de kendi durumlarını anlık görebilecekleri bir sisteme geçmiş oluyoruz. Hareketliliği gördüğünde bir mesajla kendisini uyaran, evde izole olmasını hatırlatan ve devamında gerektiğinde emniyet kuvvetlerinin de devreye gireceği bir sistemden bahsediyorum. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde İletişim Başkanlığımız da açıklamalar yapmış olacak.”

Sağlık Bakanlığı’ndan uygulama ile ilgili yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

* Yakın sürede çok fazla riskli alanlarda dolaşan ve fazla kişi ile temas eden kişiye risk puanı verecek ve o kişiyi gerekirse teste gönderecek, hatta arkadaşları varsa eklenmiş senin şu arkadaşının riski yükselmiş uyarısı verecek. Test yapılıp negatif çıkarsa, riski sıfırlayacak.

* Uygulama ile bulunduğunuz bölgedeki enfekte hasta yoğunluğunu görebiliyorsunuz. Aile ve yakın görüştüğünüz herkese yükletme gayretinde olunursa faydası çok olacaktır.

* Ayrıca izolasyon altında bulunanların yüklemesi kaçınılmaz. Herkesin bu uygulamayı yükleyerek kullanmaya başlaması birçok şeyin takibini, hastalık sonrasındaki temas zincirinin kolayca bulunmasını sağlayacaktır.

Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.08.2020, 19:43   #3
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Question Sınırsız HES Kodu Nasıl Alınır? Kendi Aracıyla Seyahat Edenler HES Kodu Ala

Sınırsız HES kodu nasıl alınır? Kendi aracıyla seyahat edenler HES kodu alacak mı?

Şehirler arası yolculuklarında vatandaşların risk taşıyıp taşımadığı öğrenilmesi için HES kodu uygulaması geliştirildi. HES kodu olmayanların şehirlerarası yolculuk yapamayacak olmasından dolayı kod başvurularına talep arttı. Sağlık Bakanı Koca, Hayat Eve Sığar mobil uygulaması üzerinden alınacak HES kodu ile uçak, otobüs ve tren gibi araçlarla seyahat edileceğini açıklamıştı. Peki HES kodu nasıl alınır?


HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, yurt içinde güvenle seyahat etmeniz için Sağlık Bakanlığı önlemleri kapsamında zorunlu hale getirilen yeni bir uygulama oldu. Otobüs ve uçak yolculukları HES kodu ile gerçekleştirilebilecek. HES kodu, Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması üzerinden ya da kısa mesaj yoluyla alınabiliyor.

HES KODU NEDİR?
Türkiye'de seyahat yasağı 15 gün daha uzatılmıştı. Ancak, Haziran ayı ile birlikte THY iç hat uçuşlarını planlamaya başladı. Büyükşehirlere olan seyahat yasağının da yeni ay ile birlikte kalkması bekleniyor. Bu kapsamda, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, seyahat edeceklerin HES kodu ile seyahat edebileceğini açıkladı. Hayat Eve Sığar uygulaması ile alınacak, tek seferlik kod sayesinde vatandaşların nereye gideceği, kimlerle yolculuk yapacağı kayıt altına alınacak ve birilerinde hastalık tespit edildiği takdirde o yolculukta bulunan herkesin durumu kontrol altına alınmaya çalışacak. Sağlık Bakanı Koca, HES kodu uygulamasının yakın zamanda başlayacağını duyurdu.



HES KODU NASIL ALINIR?
HES kodu ile uçak ve tren seyahatlerinin yapılabileceğinin açıklanmasının üzerine HES kodunun nasıl alınacağı merak edilmeye başlandı. HES kodu, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ‘HES kodu işlemleri' bölümüne girilerek alınabilecek.

Ayrıca HES uygulaması üzerinde kod süresiz olarak da alınabiliyor.



HES Kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilecek. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; TC kimlik numarası, TC kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

ÖZEL ARAÇLA SEYAHAT İÇİN HES KODU GEREKİYOR MU?
Özel araçla yapılacak seyahatler için HES kodu uygulaması bulunmamaktadır. Özel aracınızla seyahat edecekseniz, hes kodu olmadan da seyahat edebilirsiniz.


HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?
Telefonla corona virüsü vaka takibine olanak sağlayacak olan Hayat Eve Sığar Uygulaması üç operatör ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) iş birliğiyle ortaya çıktı.

Bakan basın toplantısında yeni uygulamayı şu sözlerle açıklamıştı: ”Vakalarımızı takip etmek için, izole olmalarını görmek üzere bir çalışma yaptık. Bu üç operatör ve BTK'nın (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) işbirliğiyle olan bir tablo. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde devreye girecek. Bir aplikasyon geliştirildi, hastalarımız indirmek zorundalar.

“Hem takip, hem de kendi durumlarını anlık görebilecekleri bir sisteme geçmiş oluyoruz. Hareketliliği gördüğünde bir mesajla kendisini uyaran, evde izole olmasını hatırlatan ve devamında gerektiğinde emniyet kuvvetlerinin de devreye gireceği bir sistemden bahsediyorum. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde İletişim Başkanlığımız da açıklamalar yapmış olacak.”





Sağlık Bakanlığı’ndan uygulama ile ilgili yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:
* Yakın sürede çok fazla riskli alanlarda dolaşan ve fazla kişi ile temas eden kişiye risk puanı verecek ve o kişiyi gerekirse teste gönderecek, hatta arkadaşları varsa eklenmiş senin şu arkadaşının riski yükselmiş uyarısı verecek. Test yapılıp negatif çıkarsa, riski sıfırlayacak.

* Uygulama ile bulunduğunuz bölgedeki enfekte hasta yoğunluğunu görebiliyorsunuz. Aile ve yakın görüştüğünüz herkese yükletme gayretinde olunursa faydası çok olacaktır.

* Ayrıca izolasyon altında bulunanların yüklemesi kaçınılmaz. Herkesin bu uygulamayı yükleyerek kullanmaya başlaması birçok şeyin takibini, hastalık sonrasındaki temas zincirinin kolayca bulunmasını sağlayacaktır.


Kaynak


  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2020, 20:14   #4
Çevrimdışı
Arthur
Ne Mutlu Türk'üm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Çözüldü SMS ile telefondan HES kodu alma | Süresiz HES kodu nasıl alınır?

SMS ile telefondan HES kodu alma | Süresiz HES kodu nasıl alınır?

Koronavirüs salgınıyla birlikte hayatımıza giren HES kodu, kamu kurumlarına, belediyelere, AVM’lere girişlerde kullanılıyor. Vakaların takibi amacıyla oluşturulan süresiz HES kodları, e-Devlet kapısı, HES uygulaması ya da SMS ile edinilebiliyor.

Süresiz HES kodunu Hayat Eve Sığar uygulaması aracılığıyla alanların iptal olana dek bir daha yeni bir kod almasına gerek yok. Pozitif vakaların takibini sağlamak için oluşturulan HES kodu, telefonla SMS gönderilerek de alınabiliyor.

SMS İLE TELEFONDAN HES KODU ALMA



Telefonunuzda mesaj bölümüne HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Kartının Ön Yüzündeki Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve ‘Paylaşım Süresi’ gün sayısı olarak yazılır ve 2023'e SMS atılır. Sistem üzerinden, seyahatiniz için geçerli gün sayısı kadar HES kodunuz telefonunuza gönderilir.

Paylaşım Süresi'nin seçeceğiniz uçuşun tarihinden en az yedi gün daha fazla olması gerekiyor. Örnek vermek gerekirse uçuşunuz 10 gün sonraysa en az 17 gün geçerli Paylaşım Süresili bir kod oluşturmalısınız. HES kodunun geçerli olması adına Paylaşım Süresi’ni girerken yolculuk tarihine dek olan gün sayısına en az 7 gün daha eklemeniz gerekir.

Örnek; HES 12345678902 4321 17

SÜRESİZHES KODU NASIL ALINIR?

Hayat Eve Sığar’ uygulamasından, ‘HES Kodu İşlemleri’ bölümüne girin. ‘HES Kodu Oluştur’ butonuna tıklayın ve orada yer alan ‘Süresiz HES kodu oluştu’ sekmesine tıklayın.

BAŞKASINA HES KODU NASIL ALINIR?

Kendinizden başka birine HES kodu almak istiyorsanız ilk başta varsa kişinin akıllı telefonuna Hayat Eve Sığar Uygulamasını indirin ve üstte yer alan bilgilerle HES kodunu oluşturun.

Şayet kişinin akıllı telefonu yoksa da e-Devlet kapısı üzerinden ‘Sağlık Bakanlığı/HES Kodu Üretme ve Listeleme’ bölümüne giriş yapın ve ‘Yeni HES Kodu’na tıklayın. Orada gerekli bilgileri doldurduktan sonra HES kodunu oluşturabilirsiniz.

HES KODU NEDİR?



HES kodu, kontrollü sosyal hayat dâhilinde, vatandaşların şehirlerarası yolculuklarında, kurum ziyaretlerinde, toplu taşıma araçlarında, AVM’lere girişlerinde bireysel iletişim gerektiren kamusal alanlarda koronavirüs açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını güvenli biçimde paylaşmasına ve salgının takibinde kullanılan bir uygulamadır.

Kod, ilk başta seyahatlerde kullanılmaya başlandı. Vatandaşlar, tüm ulaşım süreçlerinde Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması üzerinden veya SMS yoluyla HES kodu alabiliyor. HES kodu, bilet alınırken ilgili seyahat firması ile paylaşılıyor, bu şekilde tüm yolcuların koronavirüs riski taşıyıp taşımadığı görüntülenebiliyor ve riskli kişilerin seyahati onaylanmıyor.

Kaynak
__________________
Korkularına esir düşen kimse
Mükemmel şeylere imza atamaz.
  Alıntı ile Cevapla
Arthur'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 06.12.2020, 21:53   #5
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hes Kodu Nedir | Ne İşe Yarar | Nasıl Alınır

Almayan yoktur heralde,
Ben spor salonuna her girdiğimde bakıyorlardı.

Bir süre gitmiycem salona sürekli temizlik yapıcaz diye stresli geçmeye başlamıştı.

İbb ye ait salonlar kapatıldı ama bizimkini Rte İBB den alıp öbür partiye bedelsiz vermiş o açık.
Bunu duyunca gitmeme kararını almak için fazla düşünmedim.
__________________

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
alma, alınır, aracıyla, edenler, kendi, kodu, nasıl, nedir, seyahat, süresiz, sınırsız, telefondan, yarar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.