Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.10.2020, 14:57   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Canan Karatay’dan ‘gargaralı’ Koronavirüs Önlemi!

Canan Karatay’dan ‘gargaralı’ Koronavirüs Önlemi!


Kovid-19 salgının başında 'kelle paça' ile gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, virüsle mücadele yöntemleriyle ilgili yeni bir tavsiyede bulunarak "Sabah akşam karbonatlı suyla gargara yapın" tavsiyesinde bulundu.

İddialı çıkışlarıyla gündeme gelen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, koronavirüs salgının başında kelle paça tavsiyesi ile gündeme gelmişti.

T24'ün haberine göre, Uluslararası D Vitamini Konseyi üyesi olduğunu anlatan Canan Karatay, "D vitamininin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, hastalıklarla da savaştığı gösterildi. Güneşten de alınabiliyor. Hastalıklı kişilerde, bilhassa virüs ve bakteri enfeksiyonu olanlarda D vitamini yüksek olduğu zaman hastalanmıyorlar, hastalansalar da çok hafif atlatıyorlar" dedi.

C VİTAMİNİ AKCİĞERLERİ TEMİZLİYOR


Canan Karatay, sözlerine "2012'de yapılan bir çalışma, C vitamininin hakikaten akciğerlere birikmiş sıvıyı temizlediğini gösterdi. Koruyucu olarak bütün hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın ve halkımızın, vücutlarında D ve C vitaminini yüksek tutmalarını her zaman öneriyorum" ifadeleri ile devam etti.

Canan Karatay diğer tavsiyelerini ise şöyle sıraladı:

  • Hiçbir virüs alkali denilen ortamda yaşamaz, bu yıllardır söylenen bilimsel bir gerçektir.
  • Bütün arkadaşlarıma, sağlık kurumlarında çalışan herkese ve vatandaşlara sabah-akşam karbonatlı suyla gargara yapmalarını öneriyorum.
  • El yıkamak, uyku ve sıvı almak çok önemli.
  • C vitaminini ağızdan almak çok önemli.
  • Ayda bir mutlaka D vitamini yaptırıyoruz. Bunlar virüslere karşı çok önemli.
  • Deniz ve tuzlu su da çok önemli.
Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.10.2020, 15:40   #2
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Canan Karatay’dan ‘gargaralı’ Koronavirüs Önlemi!

Kelle paça yiyin dedikten sonra uzun bir süre ekranlarda göremedik Canan Karatay’ı.
Söylediklerinin işe yaramadığını görünce ekranlardan uzaklaşmıştı.
Gargarayı ve tuzlu suyu da Oytun Erbaş söylemişti. Bazı doktorlar doğru bilinen yanlışlar olarak gargara ve tuzlu suyun işe yaramadığını açıkladılar. Doğruluğu tartışmalı da olsa dışardan geldiğimde sinüslerimi temizliyorum. Çok fazla da yapmamak lazım bunu mikropları öldürürken dışarıdan gelen mikroplara açık oluyor.
  Alıntı ile Cevapla
OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 05.10.2020, 18:09   #3
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Canan Karatay’dan ‘gargaralı’ Koronavirüs Önlemi!

Canan Karatay’ın gargara açıklamasına Mehmet Ceyhan’dan ‘taş devri’ benzetmesi




Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Prof. Dr. Canan Karatay’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Ceyhan, ”Tuzlu suyla karbonatla gargara, kelle paça ile salgının önleneceği yalanlarıyla taş devrine geri dönmeyelim ” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bir televizyon kanalından aranarak, Prof Dr. Canan Karatay’ın sağlık çalışanlarının karbonatla gargara yaparak korunması gerektiğine dair yaptığı açıklamanın sorulduğunu belirtti.

Ceyhan, “Artık Halk da bunun yalan olduğunu biliyor, bu insanlar gündeme gelmek için bunları uyduruyor dedim. Halk merak ediyor dediler. Oysa halk merak etmiyor. Merak etmesi için uğraşmayın lütfen” ifadelerini kullandı.

Twitter üzerinden açıklama yapan Ceyhan, şu ifadeleri kullandı:
“Bir kanaldan aradılar. Artık pek sesi çıkmayan birinin ‘karbonatla gargaranın koronavirüsü öldürdüğünü söylediğini,” benim buna ne diyeceğimi sordular.

Artık Halk da bunun yalan olduğunu biliyor, bu insanlar gündeme gelmek için bunları uyduruyor dedim. Halk merak ediyor dediler. Oysa halk merak etmiyor. Merak etmesi için uğraşmayın lütfen. Bu saçmalıkları haber yaparken lütfen düşünün. Sağlık çalışanları canını verirken, güvenlik görevlileri ve diğer basın çalışanları yaşamlarını tehlikeye atarken, sizden de beklenen tek bir şey var. Siz de halkı doğru bilgilendirmek için en az bizim kadar emek verdiniz. Şimdi halkın önlemlere uymamasına ve salgının artmasına neden olacak böyle yanlış olduğunu bildiğini haberler yapmayın lütfen. Bu kadar bilimsel gelişmelerden ve bilgi birikimden sonra tuzlu suyla karbonatla gargara, kelle paça ile salgının önleneceği yalanlarıyla halkın yanıltıldığı günlere geri dönmeyelim. İleri gideceğimize taş devrine geri dönmeyelim.”

Kaynak
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.10.2020, 21:37   #4
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Canan Karatay’dan ‘gargaralı’ Koronavirüs Önlemi!

Canan Karatay'ın ne söylediğini dikkate alan kaldı mı gerçekten? Söylediklerinin hiçbirinin doğruluğuna inanmıyorum bu kadının. Dikkat çekmek için konuşuyor. Ama ülkenin çoğunluğu da Karatay gibi, dikkat çekmek için konuşuyorlar, şaşırmamak lazım.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
canan, karatay’dan, koronavirüs, önlemi, ‘gargaralı’


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.