Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 08.04.2012, 19:09   #1
Çevrimdışı
AFiLi
Kahraman Tazeoğlu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Meğer Ekmek Zayıflatıyormuş

Meğer Ekmek Zayıflatıyormuş




ABD'li profesörden diyet listelerinin kara listesinde olan ekmekle ilgili ezber bozan bir açıklama geldi. Profesöre göre biz Türkler ekmek sayesinde zayıf kalıyoruz. Günde 6 dilim ekmek yemeyenin kafası çalışmıyor. Ekmek ömrü de uzatıyor. İşte ekmekle ilgili ezber bozan açıklamalar;


Yenmesi tavsiye edilmeyen üç beyazdan biri olan, diyetlerin baş düşmanı un ve ekmek, suçsuz çıktı. St. Catherine Üniversitesi, Gıda Bilimleri ve Beslenme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Julie Miller Jones, ekmek yemeden sağlıklı olmanın ve kilo vermenin mümkün olmadığını söyledi.

Ekmeksiz Diyet Kası Eritiyor

Ekmek yemeden yapılan diyetlerin yağ değil, kas ve su kaybına neden olduğunu ifade eden Jones, "Kaslar vücuttaki yağları yakmaya yarar. Bu nedenle sadece proteinle ya da sebzeyle diyet yapanlar, gelecekte verdikleri kilonun daha fazlasını geri alır; çünkü vücutlarında yağları yakacak kasları kalmaz" dedi.




__________________
Bütün şairler sana mı aşıktı ki,
Okuduğum her şiirde sen varsın..


Nazan Bekiroğlu
  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz AFiLi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2012, 20:31   #2
Çevrimdışı
Tntcool
Kelebek gibi uçar, arı gibi *******...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Meğer Ekmek Zayıflatıyormuş

Yakında sigara ve içki vücuda en faydalı maddelerdir diye de bir açıklama yaparlarsa hiç şaşmam...
__________________
Ey, iki adımlık yerküre
Senin bütün arka bahçelerini gördüm ben!

Nilgün MARMARA
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Tntcool'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2012, 20:42   #3
Çevrimdışı
SuLTaN
Fosforlu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Meğer Ekmek Zayıflatıyormuş

Vücudun her şeye ihtiyacı var. Yalnızca doğru ve yeterli miktarda kullanmayı bilmeli besinleri.
__________________
"Dostlar bizi hatırlasın..."
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz SuLTaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2012, 20:47   #4
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Meğer Ekmek Zayıflatıyormuş

Huuuu... Hanımlar duydunuz değil mi?

Ekmek zayıflatıyormuş.

Günde üç öğün üç somun... Ona göre ha...






__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2012, 20:50   #5
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Meğer Ekmek Zayıflatıyormuş

pilav ve makarnanında aklanması dileği ile



Ekmekçiler fazla kabartıp çoğaltacağız diye çok şişirmeseler ekmek normal olarak şişmanlatmaz.
Köy ekmekleri vücut ve bağırsak sistemleri için daha faydalı .


İnsanları şişmanlatan tek şey fazla şişirilmiş gıdalar.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2012, 21:21   #6
Çevrimdışı
niyazican
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Meğer Ekmek Zayıflatıyormuş

Evet bu haberi geçen günlerde izlemiş ve çok şaşırmıştım ama £KİN arkadaşımızında dediği gibi fırıncılar ekmeği şişirmese fazla kilo aldıracağını zannetmiyorum ayrıca £KİN sen yukarıda makarnada aklansa demişsin ben sana makarna hakkında bilgiyi hemen vereyim.
Makarna durum buğday irmiği olduğundan kilo aldırmaz, şimdi sen diyeceksin ki ama kilo alıyoruz onun nedeni ise makarnanın yanında kullandığınız soslar nedeniyle kilo alıyoruz yani bu bakımdan makarna tamamı ile masum
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz niyazican'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2012, 21:32   #7
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Meğer Ekmek Zayıflatıyormuş

Pilav içinde haberlerini bekliyorum



Ben makarnada sos sevmeyenlerdenim Ama döktüğümüz yağ bile şişmanlamak için sebep. Kızarmış yağsızda bişeye benzetemiyorum
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2012, 21:37   #8
Çevrimdışı
Esmeralda
« Gamlı Baykuş »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Meğer Ekmek Zayıflatıyormuş

Bayağıdır ekmek yemiyordum. Bu gidişle kastan eser kalmayacak. Yersem de yedi tahıllı ekmeyi tercih edeceğim.
__________________
Tanrım, Bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için CESARET,

Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmek için SABIR,

İkisi arasındaki farkı bilmek için AKIL ver…....
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Esmeralda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2012, 21:41   #9
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Meğer Ekmek Zayıflatıyormuş

Zayıflatan ekmek var şişmanlatan ekmek var..

Kalkıpta fırın ekmeği alırsanız tabi kilo aldırır..

Ama ev yada köy ekmeği alın..o ekmekten kilo bile alamazsınız.. bende köy ekmeğini çok severim.. burda satanlar var alıyorum bazen.
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2012, 21:48   #10
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Meğer Ekmek Zayıflatıyormuş

Hazır köy ekmeğinden bahsetmişken...

Alıntı:
efendim bu köy ekmeği cisminin, ilginçtir bakınız, bizim köydeki ismi, ekmektir. sizin ekmek dediklerinize de bizim köylüler -pazar ekmeği- derler. köyde yetişmiş arkadaşlar bileceklerdir ki, köy yerinde de pazar ekmeği makbul bir yiyecektir.

adına köy ekmeği denen ekmek türünün de, bölgeye, yöreye, hatta köye göre değişiklik gösterebileceğini de bilmek, olgunlukla kabullenmek gerek. yani ki köy ekmeğinin tek bir tarifi olabilemez, yapıldığı yerde yoğun olarak yetişen ürünlere göre içindeki malzeme değişebilir, farklı nedenlerle pişirildiği fırının biçimi değişebilir, tamamen zevkten kaynaklanabilecek tercihler nedeniyle biçimi değişebilir ve fakat yine de köy ekmeğinden genellikle kasıt, büyük, yuvarlak, esmer renkli, kalın kabuklu, doygun ve kolay bayatlamayan ekmektir.

don kişot'un, bilmiyorum hangi versiyonuydu, filmini tv'de izlerken, bir yerinde dikkatimi çekmişti, uşağı heybenin içinden bir ekmek çıkarmıştı, bizim köyde yapılan ekmeğin birebir aynısıydı, şaşırmıştım. belki de bahsetmiş olduğumuz türden ekmek, bir türk icadı değil, akdeniz mirasıdır, kimbilir?

efendim bu ekmeği yapmak için kepekli un veya patates filan şart değildir. köylü, ya kendisi ekin ekmiştir tarlasına, buğdayını -kaldıysa- taş değirmende öğüttürmüştür o unu kullanır, yoksa köy bakkalına gelen en ucuz unu kullanır. bakkala gelen un da kalitesine göre, sarı un ve beyaz un olmak üzere iki ana kategoride değerlendirilir ki, sarı un daha kepekli bir çeşit olup ucuzdur, en fazla satılandır, köyde bakkallık yaptım ordan biliyorum.

köylerdeki değirmenler için ayrı bir parantez açmak gerek. benim büyük dedemin değirmeni varmış, bakır çayının kenarında. büyük çarkı suyla dönen bir değirmenmiş, kalıntılarının bulunduğu bölgenin ismini vermiştir aynı zamanda, değirmenyanı. ben dedemin değirmenini görmedim ama üst komşumuzun -üst kavramını da açmak gerekecek şimdi, apartmandaki gibi üst değil efendim, her bir ev zaten bir dönümlük bir arazi üzerine yerleşmiş birer müştemilat- değirmeni vardı. elektrikle çalışan bir taş değirmen. ekinlerin içine bırakıldığı bir deliği, unların çıktığı bir haznesi vardı, çocukların seyretmesi yasak da olsa, izlemişliğim vardır. tabii ki türkiye hızla sanayileşti ve bu türden küçük işletmeler de battı, kayboldu.

un bir şekilde hallolduktan sonra, ekmek hamurunun yoğurulması gerekir. hamur, naylon leğenler içinde -eskiden bunların da tahtaları vardı, tekne denirdi, gördüm sanki ben- evin hanımı tarafından elle yoğrulur belli bir kıvama gelince ekmek şekli verilir ve kabarmak üzere menete bırakılır. unun içine, tuz su ve maya konur.

ekmekler kabarmayı beklerken fırın yakılır. fırın dediğimiz, yerden yaklaşık 70-80 cm yükseklikte bir zemin üzerine tuğla ve çamurla örülmüş, tepesinde deliği, ön tarafında kapısı olan kubbe şeklindeki yapıdır. hala var mıdır bilmiyorum, eskiden ustaları vardı bunun, herkes öreme zira o kubbeyi, çöküverir. neyse, zeytin odunu makbuldür bu aşamada, fırının içinde yakılır, odunlar köz haline gelince ön tarafa, kapının oraya çekilir, ekmekler de fırının içine "atılır". ekmekler iyice yerleşince fırının ağzı tenekelerle kapatılır, közler de tenekelerin iç tarafında bırakılır.

pişer o ekmekler içeride, kürekle alınır. sıcakken başka bir lezzeti, soğuduğunda başka bir lezzeti, kızartıldığında bambaşka bir lezzeti vardır o ekmeğin. bayatlamaz, ancak kurur veya küflenir. böyle bir nimettir.
Ekşiden çalıntıdır.. böyle bir ekmektir işte..
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ekmek, zayıflatıyormuş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.