Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 15.09.2012, 13:02   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tutankamon'un Ölüm Nedeni İçin Yeni İddia

Tutankamon epilepsi hastasıydı'
Mısır'ın üç bin yıldan uzun bir süre önce ölen efsane firavunu Tutankamon hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. İngiliz bir doktor, henüz 19 yaşında ölen firavunun sanıldığı gibi zehirlenerek öldürülmediğini öne sürdü





Washington Post’un haberine göre, Ashrafian, Kral Tutankamon’un kadınsı belirtiler ortaya koyan heykellerinden yola çıkarak böyle bir düşünceyi ortaya attı. Heykelleri ve hakkındaki yazılarda Tutankamon’un büyük göğüslere ve geniş kalçalara sahip olduğunun belirtildiğini ifade eden Ashrafian, bu durumun hormon salgısını bozarak temporal lobu etkileyen bir tür epilepsi hastalığına işaret ettiğini savundu. Ashrafian aynı zamanda, benzer hastalıkların Tutankamun’dan önce gelen ve yine genç yaşta ölen firavunların ölüm nedeni olabileceğini söyledi.

“HALÜSİNASYONLAR GÖRÜYORDU”


Ashrafian, Tutankamon’un kırık kalça kemiğine dikkat çekerek, kemiğin bir epilepsi nöbeti esnasında firavunun düşmesi nedeniyle kırılmış olabileceğini söyledi. Dahası, Tutankamon ve kendisinden önce gelen firavunların gördüğü dini halüsinasyonlar, hastalığın belirtilerinden biriydi.

Washington Post’a açıklama yapan Ashrafian, “temporal lobdaki hasarın güneş ışınına maruz kalındıktan sonra söz konusu halüsinasyonların ortaya çıkabileceğini, geçmişte yapılan araştırmalarda Kral Tutankamon’un ailesinde bu tür hastalıkların olabileceğinin anlaşıldığını” ifade etti.

Öne sürülen en son teori, geçmişte elde edilen teorilerle tamamen uyuşmuyor. 2010 yılında, DNA analizleri Tutankamon’un sıtma ve kemik bozukluğuna sahip olduğunu göstermiş, bu durum firavunun akraba evliliğinden doğmuş olabileceğine işaret etmişti. Bu bulgular ışığında Tutankamon’un sıtma enfeksiyonuyla deforme olmuş kalça kemiği nedeniyle ölmüş olabileceği ifade edilmiş ve bu araştırmaya ait makale Journal of the American Medical Association dergisinde yayımlanmıştı.

EPİLEPSİ DELİLLERİ KESİN DEĞİL


Tutankamon’un ve babasının mumyalarında göğüsleri bulunmuyor. Bu yüzden hem genç firavunun hem de babasının genetik bir bozukluk yüzünden kadınsı göğüslere sahip olup olmadığı net olarak anlaşılamıyor.

Buna rağmen, bilim insanları geçmişte yapılan analizlerde her iki mumyanın erkeklerde kadınlara benzeyen göğüsler gelişmesine neden olan jinekomasti veya marfan sendromuna işaret eden bulgular elde edemedi. Bir teori, Mısır ’da tanrıların çift cinsiyetli olduğu inancından yola çıkarak Tutankamon’un da böyle tasvir edilmiş olması.

Bilim insanları, 2005 yılında yaptıkları CAT analizlerinde Tutankamon’un cinayete kurban gitmiş olabileceğini ortaya atmıştı. Firavun’un kafatasındaki çatlağın, mumyalama sürecinde değil, kafasına aldığı bir darbeden oluşmuş olabileceği ifade edilmişti. (Gazeteport)

Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.09.2012, 13:17   #2
Çevrimdışı
M.Özen
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tutankamon'un Ölüm Nedeni İçin Yeni İddia

Eski Mısır'ın bu kadar karanlık tarafı varken, bir bunu aydınlatmaya çalışmak ilginç
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
  Alıntı ile Cevapla
M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
için, iddia, nedeni, ölüm, tutankamonun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.