Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Bir Yudum İnsan > İcatlar - Mucitler | Keşifler - Kaşifler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 15.04.2016, 13:11   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hedy Lamar | Wi-Fi Teknolojisinin Mucidi



İnternete uzaktan bağlanmamızı bu güzel yıldıza borçlu olduğumuzu biliyor muydunuz . ?


Hedy LAMAR . . .


Hollywood'un en güzel yıldızlarından biri ..

Dünya tarihinde bir filmde çıplak görünen ilk kadın oyuncu .
İletişim dünyasının kaderini değiştiren Wi-fi teknolojisinin de mucidi.

Asıl adı Hedwig Eva Maria Kiesler olan Lamarr, Viyana’dan geliyor ve Ukrayna-Macaristan Yahudi kökenli. İlk evliliğini, Benito Mussolini ile ticaret yapan ve Adolf Hitler’i evinde ağırlamış olan savaş mühimmatı üreticisi Friedrich Mandle ile yaptı. Mandle, Lamarr’a askeri teknolojileri öğretti ve yıllar sonra faydalı olabilecek bilgiler verdi.


Mandle ile evliliği giderek bunaltıcı hale geldiği ve kötü muamele gördüğü için Lamarr Amerika’ya kaçtı. Yolculuğunu Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) stüdyolarından Louis Mayer ile denk gelecek şekilde akıllıca planlamıştı.


Rhodes’a göre, Mayer önceden Londra’da başka bir etkinlikte tanıştıklarında Lamarr’a bir oyunculuk sözleşmesi teklifinde bulunmuştu, ancak koşullardan memnun olmadığından anlaşmayı kabul etmemişti.


Ancak ikisi birlikte yolculuk ederken bu durum hızla değişti.

“Gemiye biner binmez, Mayer’in ilgisini çekmenin bir yolunu buldu; sonuçta o bir oyuncuydu,” diyor Rhodes NPR’a. “Gemi New York’a varmadan önce, çok daha iyi bir anlaşma yapmıştı; yedi yıl boyunca haftada yaklaşık $3.000 dolar eşdeğeri bir anlaşma.”

Sektördeki süperstar statüsünü güvenceye almasına rağmen, Lamarr’ın bilim ve teknolojiye olan tutkusu hiç kaybolmadı. 2. Dünya Savaşı’nda İtilaf Devletleri’ne yardım etti.


Birçok Alman denizaltı gemisi sivil gemileri hedef almaya başladığında, Lamarr radyo dalgalarıyla yönlendirilen torpidoların İtilaf Devletleri için çok daha güçlü ve doğru bir misilleme silahı olacağını düşünüyordu, ancak bunun için radyo sinyallerinin parazit yapmasını önlemenin bir yolunu bulması gerekiyordu.


Lamarr ve Antheil, 88 piyona tuşuna dayanan bir radyo iletişim sistemi geliştirdi. Başarılı oldular ve ikili 1942’de çalışmaları için patent aldılar. Ne yazık ki, ABD Ordusu teknolojik başarılarını 20 yıl daha görmezden geldi.


Gitti Ama Unutulmadı


Savaş bittiğinde, Lamarr ve Antheil’ın çalışması, bir Ordu dosya çekmecesinde çürümeye terk edilebilirdi. Ancak bunun yerine, buluşları ordunun ve özel şirketlerin Küba Füze Krizi’nde kullanılan bir frekans atlama mekanizması geliştirmelerine yardımcı oldu. Daha sonra bu sistem, modern kablosuz teknolojilerin öncüsü oldu.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
hedy, lamar, mucidi, teknolojisinin, wifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.