Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Bir Yudum İnsan > İcatlar - Mucitler | Keşifler - Kaşifler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.04.2020, 16:02   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Koronayı İlk Keşfeden Bilim İnsanı: June Almeida

Koronayı İlk Keşfeden Bilim İnsanı: June Almeida


İnsana bulaşan ilk korona virüsünü keşfeden kişi, İskoç bir otobüs şoförün kızı olan June Almeida'ydı. Virolog Dr. Almeida virüsü, 1964 yılında Londra'da St. Thomas Hastane laboratuvarında saptadı.





June Almeida, 1963 yılında Ontario Kanser Enstitüsü'nde elektron mikroskobuyla çalışırken.

İnsana bulaşan ilk korona virüsünü keşfeden kişi, bilim insanı June Almeida oldu.

Covid-19 yeni bir hastalık, ancak Dr. Almeida’nın 1964 yılında Londra’da St. Thomas Hastane laboratuvarında saptadığı korona virüsünün yeni bir çeşidi.

İlk buluşundan sonra June Almeida, virüs görüntülemenin öncüsü olmaya devam etti. Almeida’nın virüs çalışmaları yeni korona virüsünün ortaya çıkmasıyla beraber yürütülen araştırmaların da yeniden odak noktası haline geldi.

June Hurt, 1930’da doğdu ve Glasgow’un kuzeydoğusunda Alexandra Park’ta büyüdü. Okuldan çok kısıtlı bir eğitimle ayrıldı ancak Glasgow Kraliyet Reviri’nde Histopatoloji bölümünde laboratuvar teknisyeni olarak iş buldu. Daha sonra kariyerini ilerletmek için Londra’ya taşındı ve 1954 yılında Venezuelalı ressam Enriques Almeida ile evlendi.

BİRLEŞİK KRALLIK ÜLKEYE GERİ ÇAĞIRDI


Virolog June Almeida, evlendikten sonra Kanada’nın Toronto kentine taşındı. Buradaki Ontario Kanser Enstitüsü’nde bulunan elektron mikroskopu sayesinde virüslere ilişkin bilgilerini derinleştirdi. Virüsleri antikor kullanıp kümeler halinde daha iyi görselleştiren bir yönteme öncülük etti.

BBC Türkçe’nin haberine göre, June Almeida’nın yetenekleri Birleşik Krallık’ta tanınmış ve 1964’te St Thomas Tıp Okulu’nda çalışmaya geri çağrılmıştı. Burası aynı zamanda Başbakan Boris Johnson Covid-19’a yakalanınca tedavi gördüğü yer.

Dönüşünde Salisbury’de soğuk algınlığı ünitesinde araştırma yapan Dr. David Tyrrell ile çalışmaya başladı. Dr. Tyrrell’in gönüllülerden gelen burun yıkamalarını inceliyordu. Bu çalışmalarda soğuk algınlığı ile ilişkili birkaç ortak virüsü çıkarabilmişlerdi.

Özellikle B814 olarak bilinen bir örnek, 1960 yılında Surrey’deki bir yatılı okuldaki bir öğrencinin burun yıkamalarından alınmıştı.

Gönüllülere soğuk algınlığı semptomlarını iletebildiklerini ancak rutin hücre kültüründe büyütemediklerini keşfettiler. Bununla birlikte gönüllü çalışmaları belirtilerin büyümesinin organ kültüründe olduğu gösterdi ve Dr. Tyrrell bunun elektron mikroskopundan görülüp görülemeyeceğini merak etti.

Virüs partiküllerini numune şeklinde alan June Almeida’ya örnek gönderdiler, o da bunları tam aynısı olmamakla birlikte grip virüsü gibi niteledi. Almeida, ‘ilk insan korona virüsü’ olarak tanınan virüsü de tespit etmiş oldu.

June Almeida 2007 yılında 77 yaşında öldü.


VİRÜSLE İLGİLİ MAKALESİ REDDEDİLDİ


Medikal yazar George Winter , Dr. Almeida’nın daha önce fare hepatitlerini ve tavukların bulaşıcı bronşitini incelerken böyle partiküller gördüğünü söylüyor.

Ancak Winter, Almeida’nın makalesinin akademik meslektaşlarının incelemesinden geçen bir dergi tarafından reddedildiğini anlattı, çünkü inceleme yapan meslektaşları, ürettikleri görüntülerin yalnızca grip virüsü parçacıklarının kötü birer resimleri olduklarını söyledi.

B814 buluşunun yeni keşfi 1965 yılında British Medical Journal’da yazıldı ve gördüklerinin ilk fotoğrafları iki yıl sonra General Virology Journal’da yayınlandı.

Winter’a göre, bunu korona virüsü olarak adlandıranlar St Thomas’ta başta olan Profesör Tony Waterson ile birlikte Dr. Tyrrell ve Dr. Almedia idi. Bu ismin nedeni virüse ait görüntünün tepesinde bir taç veya hale imgesiydi. Dr. Almeida daha sonra doktorasını aldığı yer olan Londra’daki Lisansüstü Tıp Fakültesi’nde çalıştı.

Kariyerini, görüntüleme virüsleri alanında ismini çeşitli patentlerle süsleyen Wellcome Enstitüsü’nde bitirdi. June Almeida 2007 yılında 77 yaşında öldü.

Şimdi ölümünden 13 yıl sonra, bugünün dünyasında hızla yayılan virüs hakkındaki öncü çalışmaları ile hak ettiği değeri görüyor.

KAYNAK

__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
almeida, bilim, insanı, june, keşfeden, koronayı, İnsanı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.