Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Bir Yudum İnsan > İcatlar - Mucitler | Keşifler - Kaşifler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 30.09.2011, 00:36   #1
Çevrimdışı
Sude
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart En Büyük "Düşük Teknolojik" İcatlar

Ayarlanabilir Gözlük

İngiliz mucit Josh Silver 1985 yılında kullanıcı tarafından ayarlanabilen gözlük üzerinde çalışmalara başladı. Amacı, göz doktoruna gidemeyen ya da gidecek parası olmayan milyarlarca insanın görüşünü iyileştirmekti. İki sert plastikten oluşan lenslerin arası sıvı ile dolduruluyor. Gözlük saplarında ise lenslerin arasına sıvı enjekte eden şırıngalar yer alıyor. Kullanıcı sıvı miktarını ayarladığında, gözünün numarasına göre gözlüğünü de ayarlamış oluyor. Şu ana kadar 15 farklı ülkede 30,000 adet gözlük dağıtıldı, Silver'ın amacı ise 2020 yılına kadar fakir kişilere bir milyar gözlük satmış olmak ve her bir gözlüğün maliyetini 1 dolara indirmek.





***

Elektrikle Çalışmayan Buzdolabı


Mohammed Bah Abba, kendisine 100,000$'lık Rolex kazandıran bir icadın sahibi; elektriksiz çalışan buzdolabı. Geniş bir kabın içine kısmen ufak bir kap yerleştiriliyor, daha sonra aradaki boşluğa ıslak kum konuyor. Kapların üstü de ıslak kumaş parçasıyla örtülüyor. Buharlaşan su ısıyı da beraberinde götürüyor ve böylece yüzey ısısı düşmüş oluyor.





***

Hem Suda Hem Karada Giden Bisiklet


Hem suda hem karada giden bisikletin tasarımı Li Weiguo'ya ait, resimde bisiklete binen kişi ise kızı Li Jin. Bisikletin altındaki 8 su damacanası duba görevini görüyor ve bisiklete suda gitme özelliğini veriyor. Bu araç 30 Mayıs 2009'da Çin, Wuhan'da sergilendi.





***

Göz Teması Sağlayan WebCam


Berlinli sanatçı Aram Bartholl, web kamerasının sunduğu göz teması sağlamayan sinir bozucu iletişime basit bir çözüm getiriyor. Aliminyum sırlı ayna ve bir parça mukavvadan oluşan icat konuşulan kişinin gözlerinin içine bakılmasını sağlıyor. Belki bir üreticinin son hamlesi kameranın üzerine LCD ekran koymak olabilir.





***


Motosiklet Hunisi


Basit ve kullanışlı motosiklet hunisi, bir zamanlar İsveç Ordusu'nun motosikletli kuryeleri tarafından çok kullanılırdı. Ancak artık bu icadın yerini ileri teknoloji kasklar aldı. Motosiklet hunisi ordu görevlilerinden sonra halkın arasında da yayılmaya başladı. Araç kullanıcıları, huninin komik görüntüsü yüzünden alay konusu olduysa da, bu müthiş icadın kullanışlılığı nedeniyle ondan vazgeçmedi. Kış mevsiminde motosikletle yol alan araç kullanıcılarının yüzleri, huninin sağladığı ısı ile hiç üşümedi. Yaz mevsiminde ise yüzü yağmurdan ve sineklerden koruyan motosiklet hunisinin daha çok kışı kullanıldığı hatırlanıyor.





***


Çevreci Jimnastik Salonu


Manuel de Arriba imzalı "Gimnasio Ecologico Lumen", yani çevreci jimnastik salonu tahta, halat, lastik, vb çöpe atılmış nesnelerden oluşuyor. İspanya'nın kuzeyindeki Valdespino de Somoza kasabasında yer alan bu ücretsiz açıkhava jimnastik salonundaki karmaşık mekanizmalar, adeta Arriba'nın yıllarca spor eğitmeni olarak kazandığı tecrübesini sergiliyor.





***

Yuvarlanan Su Konteyneri


Dünyada milyarlarca insan kovalarla evlerine kilometrelerce uzaklıktan su taşımak zorunda. Yuvarlanan su konteyneri gibi icatlar ise onların işini kolaylaştırır nitelikte.





***

Su Altı Dalışı Sistemi


Bangladeş'teki dalıcılar, ilkel oksijen kompresörüne bağlı boru ile dünyanın en hızlı akan nehirlerinde 61 m derinliğe inebiliyorlar. Normalde lastik şişirmek için kullanılan kompresöre bir boru takılıyor. Dalıcılar sandal ile nehrin ortasına geliyor, kendilerini halatla bağlayarak suya dalış yapıyor. Halatın bağlanma amacı ise acil bir durumda yukarıya çıkmayı sağlamak.





***


Laptop Mahremiyeti Koruyucusu


Halk arasında dizüstü bilgisayarının mahremiyetini korumak amaçlı yapılan örgü icadın yaratıcısı Rebecca Stern.





***

Nefes Dedektörü


Bu icat, nefesinizin kötü kokup kokmadığını ölçen bir dedektör.





***

Yarasa Kulakları: Daha İyi Duymanızı Sağlıyor


Yarasa kulaklıklarının tasarımı çok basit, kulağın çevresini kaplayan "kepçeler" sesin direkt olarak kulağa girmesine imkan veriyor. Matthias Ries icadı kulaklıklar, kulağı iyi duymayan insanların hayatını kolaylaştırıyor.





***

Japon Sıcak Su Küveti


Asyalılar binlerce yıldır sıcak su içinde yatarak dinlenmenin yararlarından haberdar. Kontrplaklardan oluşan köpüksüz, elektriksiz, motorsuz kutunun adı "Furo". İlk bakıştadizleriniz ağzınıza girecekmiş gibi hissedebilirsiniz, ancak kimsenin sizinle aynı küveti paylaşamayacak olması yeterince güzel.



__________________

”İnsan, kalbi ve aklıyla bir yola baş koyduysa bu dünyada hiçbir şey imkansız değildir.”
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Sude'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.02.2014, 14:35   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En Büyük "Düşük Teknolojik" İcatlar

Çok tuhaf ve gereksizler..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 21.02.2014, 14:55   #3
Çevrimdışı
Lion
...Az İnsan Çok Huzur...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En Büyük "Düşük Teknolojik" İcatlar

Alıntı:
Yarasa Kulakları
Siyah bi takım giyip bunu da taktı mı geriye tek eksik kalıyor, o da sivri dişler.
Neyse, onu da plastikten şey ettiririz. Vampir olucam.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
büyük, düşük teknolojik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.