Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Bir Yudum İnsan > İcatlar - Mucitler | Keşifler - Kaşifler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 07.10.2011, 13:39   #1
Çevrimdışı
Sude
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çalar Saat Teknolojisi

Yumruklanabilir Çalar Saat

Çalar saatiniz 'ötmeye' başladığında yapmak istediğiniz ilk şey ona sıkı bir yumruk atmaktır. Ama siz yalnızca bir insansınız, bunu daha ne kadar yapabilirsiniz ki? 'Çatırtı' adındaki bu bu çalar saatin alarmı alt kısmında. Üstündeki yumuşak zemin sayesinde de ne kadar vurursanız vurun saat çalışmaya devam edecektir. Siz de sinirinizi çıkarmış olacaksınız elbette.



Karıştırıcı Çalar Saat


Alarmlar konusunda belki de en büyük problem beyninizin çıkan sese alışması ve sürekli o melodiyi tekrar etmesidir. Diş fırçası değiştirir gibi alarm müziklerini değiştiren ve en kötü alarm seslerini seçen pek çok insan da vardır. Fakat sonik ayarlar size göre değilse ve sizi anında, hiç sekmeden kaldırabilecek bir şey arıyorsanız bunlardan birini deneyebilirsiniz. USB Blender, istediğiniz saatte ayaklanır, size kahvaltı etmeniz gerektiğini de hatırlatan felaket bir ses çıkartır. Yangın Zili Alarmının sesini tahmin edebilirsiniz. 113dB yüksekliğindeki alarm tonuyla bu alarm kimseleri uyutmaz!




Mancınık Çalar Saat

Uyanık kalmak için eski bir numara vardır. Yere metal bir parça koyun ve bir elinize bilye alın. Uykunuz gelince eliniz açılır ve bilyeler metal parçanın üzerine yuvarlanır, böylece de uyanırsınız. Belki de tasarımcılar bu öyküyü önceden duymuştur çünkü bu çalar saat size doğru bir bilye atarak uyanmanızı sağlıyor. Üstelik bilye demir gibi. Umarız gerçekten demir değildir.




Helikopter Pervaneli Çalar Saat

Daha az yara almanızı sağlayacak bir çalar saat istiyorsanız helikopter bıçakları deneyebilirsiniz. Uyku vaktiniz dolduğunda Uçan Alarm bir siren çalmaya başlıyor ve birkaç saniye içerisinde de saatin üzerindeki helikopter bıçaklar havalanıyor. Eğer şanslıysanız başınıza bir şey gelmeden kurtulabilirsiniz. Ya da bu saat yerine tenis topu çalar saati kullanabilirsiniz. Belki de bu saatler o kadar da güvenli değildir.




Yüzüklü Çalar Saat

Bu çalar saatin özelliği susmasını sağlamak için üzerindeki halkayı yerine yerleştirmeniz gerekmesi. Alarm çaldığında yuvarlanıp etraftaki şeyleri deviren tiplerden misiniz? Öyleyse bu bir çeşit pratik olabilir. Belki de sinirleriniz iyice zıplar.




Ekmek Kızartan Çalar Saat

Tüm sinir sisteminiz yemek yapma gerekliliğine göre ayarlanmışsa ya da en azından erkekseniz ve kahvaltı tam hazır olmadan uyanmak istemiyorsanız bu çalar saat tam size göre. Saatin üzerindeki iki holojen lamba, kalkmanız gereken vakitten tam on dakika önce yanmaya başlıyor. Ne zaman mı kalkmanız gerekiyor? İçerisine konulan kızartmalar tam olarak olduğunda? Kim sıcak kahvaltı kokusuna dayanabilir ki?




Hafif Uyku

Hafif Uyku isimli çalar saat, çalar saat teknolojisinin gelebileceği belki de en son nokta. Elektrotromine yatak başları ve duvar süsleri sayesinde odanız hafif bir ışıkla dolacak. Şafak vakti görebileceğiniz ışığı andıran bu aydınlatmayla doğal yollardan uyanmış olacaksınız. Parlayan Yastık da, hemen hemen aynı sistemle çalışıyor. Siz uyanana kadar yastığınızdaki ışık parlamaya devam ediyor.




Paspas Çalar Saat

Kolay bir çözüm bulmak isterseniz belki de Kilim Çalar Saati denemelisiniz. Bu saat yataktan çıkmanız için sizi zorlamıyor. Bunu sadece gerekli hâle getiriyor. Saat yalnızca üzerinde durduğunuzda susuyor.



Çalar Saat Teknolojisi


"Şu çalar saat sussa para verirdim" dediğiniz oldu mu hiç? Bozuk paraları çıkarsanız iyi edersiniz çünkü bu saat yalnızca içine bozuk para attığınızda susuyor. Kötü günleriniz için ya da bir hayır işine el atmak için kenara biraz para koymaya başlamak istiyorsanız bu saat kesinlikle işe yarayacaktır. Artık ihtiyacımız olan tek şey uyandığımız için bize para ödeyecek bir çalar saatin yapılması.





__________________

”İnsan, kalbi ve aklıyla bir yola baş koyduysa bu dünyada hiçbir şey imkansız değildir.”
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Sude'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.10.2011, 20:45   #2
Çevrimdışı
Gizli
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çalar Saat Teknolojisi

Yumruklanabilir çalar saat gerçekten güzelmiş ya. Gerçi ben sabahları sinirlenmeden uyanırım ya olsun.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çalar, teknolojisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.