Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > İçecekler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 31.10.2013, 22:46   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dünya'nın En İyi Şarapları






Dünya'nın en iyi şaraplarına sahip olmak için nereye gider, en fazla ne kadar para harcarsınız? En iyi şaraplar listesinde tadı kadar bir antikayı andıran yıllanmışlığı ve neredeyse servet değerindeki fiyatlarıyla ilgi çeken şaraplar var...





Shipwrecked 1907 Heidsieck & Co. Monopole Champagne - $275,000

Rus Çarı II. Nicholas için üretilmiş olan bu özel şarabın şu anki değeri çeyrek milyon dolar.







1787 Chateau Lafite - $160,000

Chateau Lafite 1787 ‘yi bu kadar değerli kılan içindeki aromalar değil. Hatta bu şarap içilebilir bir şarap bile değil! Çünkü en mükemmel Bordeaux şarabının bile azami dayanma süresi 50 yılla sınırlı. Servet değerinde olmasına rağmen bu şarabın içilemeyecek olması gerçekten ironik. Şarabın eski ABD başkanlarından Thomas Jefferson’a ait olduğu biliniyor.








1945 Château Mouton-Rothschild - $114,614

Şarap pazarında “Gerçek bir Mucize” olarak adlandırılıyor. Üretim yerinde şişelemeyi ilk yapan Château Mouton Rothschild şatosu tarafından üretilmiş. Bırakın tadını; etiketlenmesi bile dönemin önde gelen sanatçıları tarafından tasarlanmış. Tadına gelince frenk üzümü , şarabı içince ilk öne çıkan aromaymış. 1997 yılında $114,614′a alıcı bulmuş.








1992 Screaming Eagle - $80,000

1992 yılından beri kült şarapların lideri. Sadece 175 kasa üretilmiş olan bu Napa Valley şarabı üretilir üretimez de milyarder şarapseverlerin evinde yerini bulmuş. Tadı yoğun,zengin,kremamsı, meyve aromalı ve damakta tadı uzun süre kalanlardan.








1775 Sherry from Massandra Collection - $43,500


Kırım’da üretilen ve Rus Çarı tarafından fiyatlandırılan bu Avrupanın en eski sherry şarabı açık arttırma ile 2001′de alıcı buldu. Bundan önce bu şarabı sadece imparator familyasından gelenler içebiliyordu.









1951 Penfolds Grange Hermitage - $38,000


Avustralyalı şarap yapımcısı Max Schubert tarafından sadece 160 kasa üretilen bu şarabı, üretildiği zamanlarda içmek bu şaraba yazık etmek demek oluyordu. Çünkü şarap gençken içilemeyecek kadar keskin bir tada sahipti.Avustralya’yı dünya şarap pazarında günümüzdeki güçlü konumuna getiren etkenin bu kırmızı Shiraz olduğunu belirtmek yanlış olmaz.








1947 Cheval Blanc - $33,781


20. yy’da kutlama yapılırken en çok içilen şaraplardan biridir. Doğanın sunduğu mutlu bir rastlantı olarak adlandırılır. Rengi koyu, tadı meşe, kakao, kırmızı yabani meyveleri, baharat ve muz aromaları içeriyor.









1978 Montrachet Domaine de la Romanée Conti - $23,929

Amerika’nın en pahalı şaraplarından biridir. 7 şişesinin 167,50 $’dan alıcı bulduğu kaydedilmiştir. 1 şişesi de $23,929′dan satılıyor. Beyaz üzümden üretilen bu şarap için canlı ve parlak anlatımları kullanılıyor. Şarap, bal ve kavrulmuş badem tadındadır.








1934 DRC Romanée Conti - $20,145


Heyecan uyandırıcı bir aroma sahiptir. Tadanlar tarafından karşı konulamaz bir kokuya sahip olduğu söylenir. Uzmanlar mentolle harmanlanmış güzel kokulu bu şarabın mükemmel bir dokuya sahip olduğunu söylüyorlar.








1941 Inglenook Cabernet Sauvignon Napa Valley - $24,675

Derin, karanlık ve güçlü... Şarap uzmanları, 1941 Inglenook Cabernet Sauvignon’u bu 3 kelimenin en iyi anlatığını söylüyor. 2001 yılında şarap uzmanları bu şarapı Napa Valley’de üretilmiş en iyi şarap seçmişler.
Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.10.2013, 22:57   #2
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünya'nın En İyi Şarapları

Anomm... bunlar nasıl bir şeydir böyle?

Hepsi birer servet değerinde. Bir tanesini açık arttırmayla satsan en az beş sene çalışmadan hayatını idame ettirebilirsin.


İçimini de merak etmedim değil hani. Gerçi bunlar bize yaramaz. Alışmışız köpek öldürene, bunlardan bir yudum aldık mı işimiz anında bitmekle kalmaz bir de madara oluruz sosyeteye.




__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.11.2013, 09:49   #3
Çevrimdışı
Türkü
...> Ata'm İzindeyiz <...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünya'nın En İyi Şarapları

Ben iyiye iyi demem benim olamadıktan sonra


Türkiye'de koleksiyonuna alan var mı acaba bu şaraplardan tatlarından çok onu merak ettim.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dünyanın, tarafından, şarabı, şarap, şarapları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.